یوسف قاسمی، استاد حقوق دانشگاه تهران گفت: رعایت کپیرایت حفاظت از تفکر و اندیشه خالق اثر هنری است که به شکوفایی هنر در ذهن هنرمند میانجامد.
کنوانسیون برن با استانداردهای کشور ما مطابقت ندارد
این استاد حقوق دانشگاه با اشاره به اینکه کنوانسیون برن با استانداردهای کشور ما مطابقت ندارد، ادامه داد: یا باید قدرت آن را داشته باشیم که قوانین را تغییر دهیم و یا باید آن را بپذیریم.
بدون حقوق مالکیت فکری نمیتوان تجارت کرد
قاسمی با تأکید بر اینکه اگر حقوق مالکیت فکری نباشد نمیتوان تجارت کرد، اظهار کرد: کسی که محتوا تولید میکند بابت آن هزینههایی را نیز میپردازد و چشم به بازگشت سرمایه دارد.
وی بیان کرد: هنرمندان بدون صرف هزینه نمیتوانند کالای فرهنگی مناسبی تولید کنند بنابراین با تدبیر مناسب میتوان با جلوگیری از کپی آثار به بازگشت سرمایه امیدوار بود و در این صورت اقتصاد هنر نیز دوام دارد.
تولید محتوای جذاب مشکل امروز ما
این مدرس حقوق تأکید کرد: مشکل امروز ما تولید محتوای جذاب است که در این صورت تقاضاکنندگان این آثار به محتواهای جذاب خارجی روی میآورند. بنابراین با حفظ حقوق مالکیت آثار میتوان از این مشکل جلوگیری کرد.
اجرایی شدن تلویزیون در بستر اینترنت
قاسمی با اشاره به اجرایی شدن «APTV» یعنی تلویزیون در بستر اینترنت، افزود: در این تلویزیون دیجیتالی محتوا با کیفیت تصویری بالا عرضه میشود که تمامی مراحل اجرایی آن هم به پایان رسیده است و باید زودتر تصمیمی برای قانون کپیرایت کرد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه پیوستن به کنوانسیون برن برای ما عواقب جدی کوتاهمدتی خواهد داشت اما باید بالاخره این موضوع بررسی شود، کی و چگونه به این کنوانسیون بپیوندیم.
تبعات پیوستن و نپیوستن به کنوانسیون برن بررسی شود
قاسمی گفت: امروزه بسیاری از تجار خارجی میخواهند در ایران سرمایهگذاری کنند اما همواره این سوال را از ما دارند که چه حمایتی از دارایی و اموال آنها در ایران میشود.
این کارشناس حقوقی ابراز امیدواری کرد که کارشناسان اقتصادی نیز به این حیطه ورود کنند و با یک بررسی مناسب دریابیم که با نپیوستن به کنوانسیون برن چه فرصتهایی را از دست خواهیم داد.
ششمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه (13 اردیبهشتماه) از ساعت ٨:٣٠ در مرکز همایشهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار میشود.
نظر شما