رفیعی درباره محتوای این کتاب گفت: کتاب «هزار و یک اختراع، میراث مسلمانان در جهان ما» ثمره نمایشگاهی است که حدود یک دهه پیش با همین عنوان در انگلستان برگزار شد. در این نمایشگاه تمام چیزهایی که مسلمانان به جهان اضافه کرده بودند و بعد به دست غربیها افتاده بود و تکامل پیدا کرد، به نمایش گذاشته شده بود.
این پژوهشگر با اشاره به روند تمدن بشری در جوامع مختلف عنوان کرد: بر اساس تاریخ، تمدن ابتدا در دست یونانیها بود، بعد حدود هزار سال دست مسلمانان افتاد و بعد دوباره به دست غربیها افتاد. در این هزار سالی که تمدن در دست مسلمانان بود، غربیها در دوران قرون وسطا و عقبماندگی بهسر میبردند. اما مسلمانان در آن دوران میراثی را که از غربیها گرفته بودند به درجهای از بالندگی رساندند که از آن دوران، به «عصر طلایی تمدن اسلامی» یاد میشود.
وی افزود: این کتاب توسط دکتر سلیم الحسنی به زبان انگلیسی تألیف شده بود که در ایران توسط انتشارات «طلایی» به همت گروهی از مترجمان به فارسی ترجمه شد. البته ویراست اول این کتاب با اشکالاتی همراه بود که در ویراست دوم آن که در سال جدید منتشر شده، بخش عمدهای از این اشکالات برطرف شده است.
رفیعی با اشاره به بخشهای مختلف این کتاب گفت: در این کتاب مصور دستاوردهای مسلمان در حوزههای مختلفی از معماری و شهرسازی، تا علوم دقیقه و حتی فیزیک و شیمی نیز آورده شده و از نوجوانان تا کهنسالان میتوانند از خواند این کتاب لذت ببرند.
نظر شما