تصویر آبرنگ نادری از «کی نیلسن»، تصویرگر دانمارکی که به یکی از کتابهای «هانس کریستین آندرسن» تعلق دارد، در حراجی به مبلغ 32 هزار پوند بهفروش رفت.
کارشناسان بر این باور هستند که این تصویر به داستان «هزاردستان» از مجموعه داستانهای خالق «دختر کبریتفروش» مربوط میشود که در سال 1924 منتشر شده بود. گفته میشود این اثر را در سال 1923 تصویرگر دانمارکی، «کی نیلسن» ترسیم کرده است.
این هنرمند که تصویرگر مجموعه داستانهای پریان با نام «برادران گریم» (نوشته جاکوب و ولهم در سال 1812 به زبان آلمانی) نیز است، در سال 1957 در فقر دیده از جهان فرو بست. 58 سال پس از مرگ وی کارشناسان این حراجی این تصویرگر را «یکی از بزرگترین هنرمندان این عرصه در عصر طلایی طراحی و تصویرگری کتاب در نیمه نخست قرن بیستم» دانستهاند.
«کریس آلبوری» مدیر حراجی «دامینیک وینتر» میگوید:« طراحیهای آبرنگ «نیلسن» به ندرت در حراجیها دیده شدهاند و فکر میکنیم این طراحی بهتر از تصاویر دیگر از کتابهایی است که تابهحال فروش رفتهاند.»
وی میافزاید: «این تصویر به روشنی نشان میدهد که نیلسن تا چه اندازه از نقاشیهای چینی تاثیر گرفته است. متاسفانه این هنرمند در فقر از دنیا رفت و این یکی دیگر از نمونههای غمانگیز مطرح شدن یک هنرمند سالها پس از مرگ است.»
در این تصویر دختری چینی در کنار نهر و زیر یک درخت بید به آواز بلبلی گوش میدهد. کارشناسان میگویند این تصویر روایتگر داستان «هانس کریستین اندرسن» درباره دختر خدمتکار آشپزخانهای است که کارکنان دربار امپراتوری را به سوی بلبلی هدایت میکند که امپراتور چین عاشقانه صدایش را دوست دارد. پادشاه ناچار میشود به صدای بلبلی مصنوعی اکتفا کند اما پس از مرگش و خراب شدن بلبل مصنوعی، پرنده واقعی از راه میرسد و آواز سر میدهد و موجب دوباره زنده شدن امپراتور میشود.
بسیاری بر این باور هستند که این داستان الهامگرفته از عشق «آندرسن» به «جنی لیند»، خواننده زمان خود بوده است. همچنین این نویسنده دانمارکی در دوران جوانی به عنوان بلبل «فاین» (Funen)، سومین جزیره بزرگ دانمارک شهرت داشت و این امر یکی دیگر از لایههای زیرین تصویر این کتاب محسوب میشود.
نظر شما