یکشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۵
صالحی امیری: فرهنگ چراغ راه توسعه است و کتاب ریل اصلی آن/ قوانین باید تسهیل کننده مسیر کتاب و کتابخوانی باشند

سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: متأسفانه بیش از یک قرن مسیر توسعه را به اشتباه در عرصه‌های اقتصادی دنبال کرده‌ایم، اما نه به مقصد رسیده‌ایم نه به مقصود. امروز باید بدانیم چراغ راه توسعه فرهنگ و ریل اصلی فرهنگ کتاب و کتابخانه است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین تکریم مقام کتابدار و ترویج فرهنگ کتابخوانی صبح امروز (24 آبان 1394) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی ربیعی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، محمدرضا مجیدی، رئیس کتابخانه مجلس، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب و جمعی از مسئولان فرهنگی به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در تالار وحدت تهران برگزارشد. 

سیدرضا صالحی امیری در این مراسم با قدردانی از تمام فعالان عرصه کتاب در سراسر کشور گفت: نمی‌توان به توسعه رسید مگر آنکه به این باور برسیم که راه اصلی توسعه از مسیر فرهنگ می‌گذرد و این موضوع تاکید مکرر رهبر معظم انقلاب در اکثر سخنرانی‌هایشان بوده است که بیانگر اهمیت ویژه این موضوع از دیدگاه شخص اول مملکت است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: متأسفانه ما راه را گم کرده‌ایم و بیش از یک قرن مسیر توسعه را به اشتباه در عرصه اقتصادی دنبال کرده‌ایم اما نه به مقصد رسیده‌ایم نه به مقصود. امروز باید بدانیم چراغ راه توسعه فرهنگ است و ریل اصلی فرهنگ کتاب و کتابخانه است.

وی با اشاره به وضعیت معیشتی کتابداران در کشور گفت: آیا می‌توان باور داشت بیش از 6 هزار و 500 کتابدار فرهیخته که کتابخانه را مقدس و کتابداری را عبادت می‌دانند در سخت‌ترین شرایط زیست کنند و ما نظاره‌گر چنین وضعیت معیشتی ایشان باشیم. امروز با مشارکت آقای مختارپور از مسئولان اقتصادی کشور دعوت کرده‌ایم تا در این جلسه حضور پیدا کنند و مشکلات این قشر فرهیخته را از زبان ما بشنوند. امروز باید زیر این سقف اتفاقی برای این انسان‌های نجیب بیافتد تا آینده آنها را تضمین کند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در توضیح کارکرد فرهنگ در جامعه گفت: شخصیت‌آفرینی، هویت‌سازی، سازگاری و انسجام چهار عامل مهم در کارکرد فرهنگ در یک جامعه هستند و اگر ادعا می‌کنیم که مسیر توسعه کشور از توسعه فرهنگی می‌گذرد به دلیل این چهر عامل مهم است.

وی با تأکید بر لزوم ایجاد تغییری بنیادی در نگرش مدیریتی در توسعه فرهنگی، ادامه داد: چرا باید در شهر تهران چند هزار آرایشگاه و نمایشگاه خودرو وجود داشته باشد اما کمتر از هزار کتابفروشی فعالیت کنند. چرا در سراسر کشور چند میلیون نفر در حوزه اقتصادی مشغول به کار هستند اما کمتر از 10 هزار نفر در حوزه کتاب و کتابخوانی فعالیت کنند. مسلماً با این قلت نمی‌توان به هدف والای توسعه فرهنگی در کشور دست یافت.

صالحی امیری همچنین به نظام مالیاتی در حوزه فرهنگی اشاره کرد و گفت: هرکس برای کتاب و کتابخوانی گام برمی‌دارد، با مالیات برای او محسوب شود و قوانین هم باید تسهیل‌کننده مسیر کتاب و کتابخوانی باشد؛ آن‌گونه که در بسیاری از کشورهای پیشرفته در دنیا معمول است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها