در جلد 6 کتاب «کافی» اثر شیخ کلینی، حدیثی از امام علی (ع) آمده است که به خواص گردو اشاره دارد: «خوردن گردو در گرماى شديد، حرارت بدن و زخمهاى تن را تحريک مىكند، اما خوردن آن در زمستان، كليهها را گرم مىكند و سرما را دفع مىكند.»
درمان بیماریهای پوستی با گردو
15 درصد از چربیهای گردو از نوع چربیهای غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب است. یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود 8/90 درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین میکند.
از فواید گردو میتوان به افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن، محافظت در برابر بیمار قلبی، جلوگیری از سرطان، افزایش قدرت ذهن و هوش، مفید برای تنگی نفس، جلوگیری از ورم مفاصل اشاره کرد. همچنین گردو در درمان بیماریهای پوستی نظیر اگزما و پسوریازیس (به وجود آمدن لکه های قرمز رنگ در پوست) مفید است.
گردو در بین آجیلها وظیفه محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم سوخت و ساز در بدن، تنظیم فشار خون، تنظیم قند خون، جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر، جلوگیری از سنگ کیسه صفرا، حفاظت از استخوان را برعهده دارد. روغن گردو درمانکننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان میکند.
گردو از «کافی» تا «خواص میوهها و گیاهان»
در جلد 6 کتاب «کافی» حدیثی از امام علی (ع) آمده است که به خواص گردو اشاره دارد: «خوردن گردو در گرماى شديد، حرارت بدن و زخمهاى تن را تحريک مىكند، اما خوردن آن در زمستان، كليهها را گرم مىكند و سرما را دفع مىكند.»
حسین غفرانی، مولف کتاب «خواص میوه ها و گیاهان» در کتاب خود نوشته است: «اگر 50 گرم گردو را با 50 گرم انجیر مخلوط کرده و آن را له کنید و چندین وعده میل نماید به عنوان مسهل و کارکن معده عمل کرده و سبب لینت و اعتدال مزاج میگردد.»
همچنین در کتاب «میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی» نوشته عذرا سادات حکیم آمده است که کسانی که درد کبد دارند، باید انجیر را با گردو بخورند.
در جلد نخست کتاب «زبان خوراکیها» نوشته عبادالدین جزایری نیز آمده است: «اگر دست شما زياد عرق مىكند و هميشه نمدار است، آن را با جوشانده برگ يا پوست سبز گردو بشوييد و بعد به آن كمى پودر بزنيد تا اين عيب برطرف شود. براى معالجه جرب و اگزماى آبدار، برگ درخت گردو را با پوست درخت بلوط بجوشانيد و از بخور آن روى محل زخم استفاده كنيد.»
نظر شما