
ترجمه انگلیسی متن کامل داستان کوتاه «کینو» اثر موراکامی برای اولین بار در نیویورکر منتشر شد.
همچنین دو داستان دیگر از این نویسنده پیشتر در نیویورکر منتشرشده که میتوانید برای خواندن آنها به اینجا و اینجا مراجعه کنید.
تفاهمنامه همکاری پویش «نه به تصادف» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.
مرکزی– استاندار مرکزی از افتتاح یکی از بزرگترین و مدرنترین کتابخانههای عمومی کشور در نیمه سال آینده در اراک خبر داد.
خراسانرضوی- رمان «نخجیر» داستانِ یکی از تیزپروازان آسمان ایران منتشر شد.
انجمن علمی پژوهش هنر دانشگاه هنر ایران، نخستین شماره گاهنامه مطالعات عالی پژوهش هنر «بُندهِش» را منتشر میکند.
رئیس مرکز میراث ناملموس در نامهای به رئیس مؤسسه اکو معرفی نظامی به عنوان شاعر آذربایجانی و مولانا به عنوان شاعر ترک را خطای نابخشودنی دانست و خواستار تصحیح هر چه سریعتر تقویم این موسسه شد.
کتاب «ژاکتی برای ایلیا» نوشته جمالالدین اکرمی با ترجمه سهیلا آخوندی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به زبان انگلیسی منتشر شد.
کتابخانه ملی اعلام کرد به منظور بازسازی، بهسازی و بازطراحی کتابخانه عمومی برای یکهفته تعطیل میشود.
کتاب «پلیمرهای هوشمند» از سوی انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران منتشر شد.
کتاب «نظریهپردازی در علوم اجتماعی؛ شیوههای نظریهپردازی خلاقانه» نوشته ریچارد سوئدبرگ دومین اثر از مجموعه آثار این متفکر حوزه جامعهشناسی، اقتصاد و سیاست که با نظر وی به فارسی ترجمه میشود.
در آستانه بیستویکمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۷۵۹ باب کتابخانه عمومی در طرح «کتابخانهگردی» میزبان مردم و مسئولین است.
نمایشگاه هفتسین قرآنی در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از اول ماه رمضان برپا میشود.
دانشگاه هنر با همکاری موزه آبگینه و سفالینههای ایران نشستی با محوریت بررسی هنر شیشهگری در ایران برگزار میکند.
نمایشنامه «ندیده» نوشته دونالد مارگولیز و ترجمه مهتاب صفدری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۱۰۸ صفحه به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به همت انتشارات افراز منتشر شده است.
چهارمین نشست «آفتاب جهانتاب کتاب» فردا یکشنبه دوازدهم اسفندماه در کتابفروشی امیرکبیر شعبه فخر رازی برپا میشود؛ و به بررسی اندیشهها و آثار نیکوس کازانتزاکیس، بهویژه «سرگشته راه حق» میپردازد.
کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعهشناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.
کتاب «جنگ الجزایر» (La guerre d’Algérie) اثر گی پرویه منتشر شد.
کتابهای «آمادهسازی هنرپیشه»، «شخصیتسازی» و «نقش آفرینی» در دورۀ ۳ جلدی «مجموعۀ آثار استانیسلاوسکی» تألیف کی. اس. استانیسلاوسکی. ترجمة مهین اسکوئی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
رمان«موجلا» داستان زنی به نام «رنگین» است که نماد زنانی است که از سنتها عبور میکنند و سرنوشت خود را تغییر میدهند.
در دیدار استادان زبان فارسی در دانشگاهها و کالجهای دهلی با غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس بنیاد سعدی از چهار عنوان کتاب رونمایی شد.
شماره نهم فصلنامه «روایت ایرانی»با محوریت ادبیات داستانی کودک و نوجوان منتشر شد.
هرمزگان - مسئول کتابخانه خلیج فارس قشم گفت: اولین باشگاه کاغذی ویژه بانوان کتابخوان قشم برگزار شد.
اطلسی با موضوع «خلیج فارس و جزایر سه گانه»به مناسبت فرارسیدن روز ملی خلیج فارس، رونمایی خواهد شد.
هاجرخاتون قدمی جویباری، کارشناس نشر بینالملل، درباره برگزاری نخستین فلوشیپ نشر در نمایشگاه بینالمللی کتاب ۱۴۰۴ معتقد است، این رویداد باید فراتر از یک نمایشگاه معمولی، به نقشه راهی برای توسعه صنعت نشر کودک ایران در منطقه بدل شود.
پس از سالها زمزمه و انتظار، سرانجام شبکه HBO فهرست اولیهای از بازیگران سریال تلویزیونی «هری پاتر» را منتشر کرد.
نویسنده با جزئیات توضیح میدهد که چگونه فراعنه مصر زرافهها را به عنوان حیوانات مقدس نگهداری میکردند، یا چگونه امپراتورهای چینی در سلسلهی مینگ، زرافههایی را که توسط بازرگانان عرب هدیه میشد، به عنوان شیر-اژدهای افسانهای تفسیر میکردند.
قائم مقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از مراحل اجرایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در مصلی امام خمینی (ره) بازدید کرد.
نویسندگان کتاب با طرح این جلوه تازه از استبداد، سرشت این دیکتاتورها و عملکردشان را شرح میدهند. کتاب، راهنمایی برای شناخت رهبران مستبد در جهان امروز است.
مسئول کارگروه فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران گفت: مبنای برنامههای کارگروه فرهنگی به شکلی است که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از یک رویداد فروشگاهی به همایشی فرهنگمحور تبدیل شود.
گلستان- مدیر انتشارات کندوک، از انتشار پنج عنوان کتاب توسط این نشر در استان گلستان خبر داد و گفت: با انتشار چهار عنوان کتاب شعر و یک کتاب نمایشنامه، فصل خدمت به اهلقلم و فرهنگ و ادب برای نشر «کندوک» آغاز شد.
مرکزی– مرتضی لطیفی، شاعر کتاب «به وقت درخت» و از مدرسان زبان و ادبیات فارسی، مفهوم شعر را طی قرون متمادی تفسیر کرده، از ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح تا امروز و در کنار آن به کارکردهای شعر پرداخته است.
نعمتالله فاضلی، انسانشناس و استاد بازنشسته پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: درباره جنگ درست است که سی سال گذشته اما هنوز دستاندکاران و تصمیمگیرانش تسلطی روی آن دارند و اجازه نمیدهند که یک اندیشه مستقل درباره آن پژوهش و تحقیق کند، هر چند هر چه قدر از جنگ فاصله میگیریم تحقیق و پژوهش درباره آن آزادتر شده است.
همدان - نمایش «مهبد در آرزوی شاهنامه» ویژه کودکان و نوجوانان از پنجم اردیبهشتماه در مجتمع شهید آوینی همدان به روی صحنه میرود.
خراسانرضوی - در آستانه فرا رسیدن ۲۵ اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی شهردار منطقه ۱۲ مشهد از تشکیل «مجمع دوستداران حکیم توس» به منظور حمایت از عناصر تاریخی، میراثی و فرهنگی شهر تاریخی توس و حکیم ابوالقاسم فردوسی خبرداد.
رسول نظرزاده معتقد است که ابراهیم گلستان در داستانهایش شخصیتهایی چند وجهی با تردیدهای بزرگ در مسائل سیاسی و اجتماعی و خانوادگی خلق کرده که از دل پرسشهای عمیق و تناقضهای فکری او سر بر آوردهاند.
پورداود را باید از نادرهکارانی برشمرد که همانندش به دشواری یافتنی است. بنیادی که او پی افکند، استوار و گزندناپذیر است. بهویژه آنکه در کنار کوششهای سختکوشانهای، راه را برای پژوهشهای دیگران هموار کرد و یاریگر شاگردان دانشمند و جوانش مانند بهرام فرهوشی و جلیل دوستخواه شد.
به گفته فاطمه (هنگامه) حیدری با وجود گنجینهای غنی از متون عرفانی چون آثار مولانا، عطار و خرقانی، ادبیات کودک و نوجوان ایران هنوز نتوانسته، جایگاه جهانی پیدا کند. این در حالی است که مفاهیم انسانی و جهانشمول عرفان ایرانی، اگر با زبان امروز بازآفرینی میشدند، میتوانستند پلی میان فرهنگ ما و نسل نوجوان و جوان جهان بسازند.
ملکیان: رورتی معتقد است ما زاده بخت و امکانیم، یعنی میتوانستیم جور دیگری باشیم. من معتقدم ما کاملاً زاده بخت نیستیم. من بودن من به تمام مختصاتی که در آن بهدنیا آمدم وابسته است.
بسیاری باور دارند که نوشتن داستان کوتاه خوب از نظر سازماندهی، فرم و ایجاز و هماهنگی در فرم و محتوا کاری سختتر از رمان است، پس اینکه نوشتن داستان کوتاه دستگرمی برای نوشتن رمان است حرف بیربطی است.
کتاب «قابلیتهای نمایشی شاهنامه» نوشته محمد حنیف در نوبت چهارم با 212 صفحه به قیمت 250 تومان به همت انتشارات سروش به تازگی منتشر شده است.
کتاب «موزهی متمردان» با نگاهی تحلیلی و مستند، ابعاد کمتر شناختهشدهای از زندگی آلبرت بارنز را آشکار میکند. این اثر ضمن عبور از روایتهای معمول، به بررسی نقش بارنز در تقاطع علم، هنر و اصلاحات اجتماعی میپردازد.
نظر شما