دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۱
کتاب برگزیده جشنواره شعر فجر، کتاب سال شعر ایران است/ داوری تمام کتاب‌های شعر منتشر شده در سال 92

اسماعیل امینی، دبیر علمی نهمین جشنواره شعرفجر در دومین نشست خبری این جشنواره گفت که تمامی کتاب‌های شعر منتشر شده در سال 1392 در روند داوری این جشنواره قرار گرفتند. همچنین مهدی قزلی، مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی نیز در این نشست گفت که جایزه کتاب سال دیگر کتاب‌های شعر را داوری نمی‌کند و کتاب برگزیده جشنواره شعر فجر، کتاب سال شعر ایران است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دومین نشست خبری نهمین جشنواره شعر فجر، پیش از ظهر امروز، دوشنبه 20 بهمن، با حضور دکتر اسماعیل امینی، دبیر علمی این جشنواره و مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و دبیر اجرایی این جشنواره در بنیاد شعر و ادبیات داستانی برگزار شد.

جشنواره شعر فجر، بازتاب دستاوردهای شاعران، پس از انقلاب است
اسماعیل امینی در این نشست گفت: انقلاب اسلامی ایران باعث شد تا ادبیات و هنر شأنیت خاص خود را پیدا کنند. جشنواره شعر فجر قرار است بازتاب دهنده دستاوردهای انقلاب اسلامی در شعر و ادبیات باشد و نه صرفا اشعاری که درباره انقلاب سروده شده‌اند؛ به‌عبارتی جشنواره تریبونی است برای دستاوردهای همه شاعرانی که پس از انقلاب اسلامی شعر سروده‌اند.

وی افزود: همه کتاب‌های شعر یا کتاب‌های پژوهشی درباره شعر که برای نخستین بار در سال 1392 منتشر شده‌اند، در روند داوری‌ نهمین جشنواره شعر فجر قرار داشتند؛ که تعداد آنها نزدیک به پنج هزار جلد بود. از این حدود نزدیک به 40 مجلد کتاب شعر و 40 مجلد کتاب درباره شعر به مرحله دوم و پایانی داوری‌ها راه پیدا کردند.  البته فهرست کلی این پنج هزار جلد را به داوران نهایی ارائه کردیم تا اگر به‌نظرشان در مرحله نخست احیانا کتاب خوبی دیده نشد، آن کتاب را نیز در مرحله نهایی داوری‌ها لحاظ کنند.

چه کتاب‌هایی حق شرکت در نهمین جشنواره شعر فجر نداشتند؟
امینی در ادامه با اشاره به این نکته که فراخوانی برای دریافت کتاب‌ها منتشر نشد و جشنواره خود کتاب‌ها را تهیه کرد، گفت: کتاب‌هایی که گردآوری اشعار از چند شاعر بود یا کتاب‌های تجدید چاپ شده در سال 92 به هیچ عنوان حق شرکت در جشنواره را نداشتند و در روند داوری‌ها نیز لحاظ نشدند. همچنین کتاب‌های اعضای هیات علمی، هیات داوران و حتی تمامی عوامل اجرایی نهمین جشنواره شعر فجر نیز به هیچ عنوان در روند داوری‌ها قرار نگرفتند.

جایزه کتاب سال، دیگر کتاب‌های حوزه شعر را بررسی نمی‌کند
مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و دبیر اجرایی نهمین جشنواره شعر فجر نیز در این نشست گفت: هرچند جایزه کتاب سال در طول 32 سال برگزاری خود تنها یکبار، کتابی در حوزه شعر را به عنوان کتاب سال معرفی کرد، اما باید اشاره کنم که خانه کتاب دیگر در روند برگزاری جایزه کتاب سال، کتاب‌های حوزه شعر را بررسی نمی‌کند و این وظیفه را به جشنواره شعر فجر محول کرده است. بنابراین کتاب برگزیده در جشنواره شعر فجر، کتاب سال شعر ایران است.

وی افزود: ما بر طبق آیین‌نامه جشنواره از برخی محافل ادبی تنها درخواست کردیم فقط بهترین کتاب‌های شعرشان را به ما معرفی کنند و هر مجموعه‌ای که به این درخواست ما پاسخ مثبت داد، کتاب‌هایش در سایت جشنواره معرفی شد.

برنامه محفل‌های جشنواره شعر فجر
قزلی در این نشست برنامه محفل‌های جشنواره شعر فجر را نیز به این شرح اعلام کرد: برای متبرک کردن جشنواره با نام مبارک حضرت علی بن موسی الرضا (ع) نخستین محفل نهمین جشنواره شعر فجر، فردا، سه‌شنبه 21 بهمن با دبیری مجید نظافت در مشهد مقدس برگزار می‌شود. دومین محفل نیز در روز 28 بهمن با دبیری بهمن ساکی در آبادان برپا می‌شود.

دبیر اجرایی نهمین جشنواره شعر فجر، همچنین اضافه کرد: در روز 30 بهمن نیز محفل شعر کودک و نوجوان جشنواره شعر فجر، با دبیری جواد محقق در شهر همدان برپا می‌شود. محفل بعدی روزهای سوم و چهارم اسفند با دبیری علی محمد مودب به میزبانی کیش برگزار خواهد شد. محفلی هم در شهر تبریز با دبیری صالح سجادی در روزهای پنجم و ششم اسفند، میزبان شاعران استان آذربایجان غربی و استان‌های هم‌جوار است. در نهایت یک محفل جوانان شعر فجر هم در برنامه طراحی شده که با دبیری حامد عسگری در روز پنجشنبه هفتم اسفند در برج میلاد برگزار می‌شود.

برنامه محفل‌های خارجی نهمین جشنواره شعر فجر
مهدی قزلی در ادامه سخنان خود در این نشست از برگزاری محفل‌های خارجی نیز خبر داد و گفت: در نهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، ما سه محفل را نیز در خارج از کشور برگزار می‌کنیم. البته به دلیل مشکل بودن این کار، هنوز برنامه‌ ریزی‌های نهایی برای روز برگزاری این سه محفل انجام نشده است. برنامه این محفل‌ها به این شرح است:‌ محفل شهر کابل با دبیری محمد حسین جعفریان، محفل بصره با دبیری مشترک مرتضی حیدری آل‌کثیر و بهمن ساکی و  محفل آذربایجان با دبیری ناصر فیض.

وی افزود: در دهه اخیر شهر بصره مرکزیت خاصی در شعر عرب پیدا کرده و به همین دلیل نیز این شهر را برای برگزاری محفل جشنواره شعر فجر انتخاب شد. همچنین محفل آذربایجان نیز یا در شهر باکو یا در شهر گنجه یا ممکن است در هر دو شهر برگزار شود. برنامه اختتامیه جشنواره نیز هنوز نهایی نشده، اما به احتمال زیاد در یکی از روزهای 13، 14 و یا 15 اسفند خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها