شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۲
یازدهمین دوره جشنواره نقدكتاب

یازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب با هدف رشد و بالندگی فن نقد و ایجاد فضای رقابتی سالم و سازنده در فضای نقد علمی و ارتقاء سطح كیفی منابع مكتوب كشور برپا شده، و در حوزه‌های كلیات، ادبیات، فلسفه، هنر، علوم اجتماعی، دین، علوم و فنون و تاریخ و جغرافیا كه در نشریات داخلی كشور، اعم از كاغذی و الكترونیك منتشر شده باشد، به ارزیابی آثار می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نقد به عنوان یك خلاقیت علمی، در كنار سایر آفرینش‌های علمی و ادبی قرار دارد و توجه به آن، زمینه‌ساز اعتلا و ارتقای كیفی آثار منتشره  است. معاونت امور فرهنگی توسط مؤسسه خانه كتاب به منظور ارتقاء سطح كیفی نقد و نیز تشویق منتقدان، هرساله مقارن با هفته پژوهش و براساس این آیین‌نامه، اقدام به انتخاب «نقد برتر» و «معرفی و تشویق» منتقدان و فعالان این حوزه می‌كند.

یازدهمین جشنواره نقد کتاب نیز که با هدف رشد و بالندگی فن نقد و ایجاد فضای رقابتی سالم و سازنده در فضای نقد علمی و ارتقاء سطح كیفی منابع مكتوب كشور برپا شده، در حوزه‌های كلیات، ادبیات، فلسفه، هنر، علوم اجتماعی، دین، علوم و فنون و تاریخ و جغرافیا كه در نشریات داخلی كشور، اعم از كاغذی و الكترونیك منتشر شده باشد، به ارزیابی آثار می‌پردازد.

نجفعلی میرزایی، مدیرعامل سابق موسسه خانه کتاب، در حکمی دکتر محمدحسین ساکت را به دلیل تجربه‌های ارزنده‌ وی در حوزه‌های دانش و كتاب‌پژوهی به عنوان دبیر علمی یازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب ایران منصوب کرد، که وی از اواسط مهرماه سال جاری کار خود را آغاز کرد.

این جشنواره در مرحله نخست، كلیه مقالاتی كه به دبیرخانه ارسال شده را توسط هیئت‌های داوری بررسی و مقالاتی كه دارای 2 رأی مثبت بوده‌اند، به مرحله دوم رساند. همچنین مرحله دوم این جشنواره به داوری مقالات راه یافته به این مرحله از سوی 3 داور اختصاص داشت که نتایج ارزیابی آنها در فرم‌های مربوطه درج شده و مقالاتی كه از 100 امتیاز، 85 امتیاز یا بیشتر را كسب کرده‌اند، به مرحله نهایی راه یافتند.

مرحله نهایی این جشنواره نیز با حضور كلیه اعضای هیئت داوری و دبیر علمی برگزار شده که پس از بررسی و مذاكره، یك مقاله به عنوان مقاله برتر یا شایسته تقدیر در هر حوزه انتخاب و معرفی و درصورتی‌كه پدیدآورندگان مقالۀ برگزیده یا تقدیری بیش از یك نفر باشند، جوایز بین افراد به صورت مساوی توزیع می‌شود.

لازم به ذکر است که به نفرات برگزیده در هر حوزه تندیس، لوح تقدیر به امضای معاونت امور فرهنگی و 5 عدد سكۀ تمام بهار آزادی و به نفرات شایسته تقدیر در هر حوزه، تندیس، لوح تقدیر به امضای معاونت امور فرهنگی و 3 عدد سكۀ تمام بهار آزادی  اهدا می‌شود.

در این دوره 563 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از آن میان، 98 مقاله به مرحله دوم داوری‌ها راه یافتند. همچنین در این دوره، 258 مجله و نشریه به صورت درخواستی، در سطوح مختلف دریافت شد. متأسفانه در این دوره مقاله الکترونیکی مشاهده نشد. این در حالیست که سال گذشته حدود یک هزار و 445 مقاله به دبیرخانه ارسال شده بود که این رقم در سال جاری با کاهش مواجه شده است اما 248 مجله سال پیش، در سال جاری به 258 مجله ارتقا یافته است.

همچنین در این دوره بیش از 50 داور در رشته‌های گوناگون شرکت داشتند، که در جشنواره یازدهم به‌جز بهره‌مندی از حضور داوران پیشکسوت، به‌منظور محک ذوق و سلیقه داوران جدید، از حضور داوران جوان نیز استفاده شده است.

لازم به ذکر است که دبیرخانه جشنواره نقد کتاب در تهران، خیابان انقلاب، بین خیابان فلسطین و برادران مظفر جنوبی، شماره 1080، طبقه یک واقع شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها