یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۹
اصلانی: تحولات یکسال اخیر در زمینه کتاب مثبت بود/ رونق فرهنگ، فرایندی زمان‌بر است

محمدرضا اصلانی(همدان) معتقد است تحولات مثبتی طی یک سال اخیر در حوزه کتاب و به ویژه ادبیات داستانی رخ داده است اما با توجه به ماهیت مقولات فرهنگی، رونق بخشیدن به کتاب نیازمند طی شدن یک فرایند زمانی است و نمی‌توان با آن مانند پروژه‌‌ای کوتاه مدت برخورد کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اصلانی گفت: به گمانم تحولات فرهنگی و به ویژه تحولاتی در عرصه کتاب نیازمند گذشت زمان است تا به نقطه مطلوب و رونق ادبیات‌داستانی و رمان برسیم.  با برنامه‌ریزی بلند مدت می‌توان فعالیت‌های ثمربخشی در حوزه کتاب تدوین کرد تا به رونق و شکوفایی برسیم.
 
نویسنده کتاب «زندگی و آثار صادق چوبک» افزود: در سویه ظاهری از این که در یک سال اخیر کارهایی که مجوز نمی‌گرفتند چاپ شده‌اند و  سختگیری‌های آن چنانی از بین رفته است با نکات مثبتی مواجهیم اما سویه دیگر که اهمیت دارد موضوع روان‌شناسی و نگاه نویسنده است.
 
این منتقد و پژوهشگر ادامه داد: نویسنده باید به این تصور برسد که در فضای بازتری زندگی می‌کند و با درونی شدن چنین احساسی کار بهتر و بیشتری انجام خواهد داد. اگر تحولات یکسال اخیر ادامه یابد و نویسنده احساس کند که می‌‌تواند کارهای بهتری انجام دهد بدون شک در بازار کتاب نیز آثارش مورد اقبال عمومی قرار می‌گیرد. به گمانم مخاطبان نیز در چنین موقعیتی خیلی زود متوجه می‌شوند که کتاب خوب را انتخاب کنند و بخوانند.
 
صاحب کتاب «فرهنگ واژگان و اصطلاحات طنز» توضیح داد: تلویزیون می‌تواند عامل مؤثری برای تبلیغ کتاب باشد اما صدا و سیما معمولا بهترین زمانش را به برنامه‌های ورزشی اختصاص می‌دهد که البته اغلب این برنامه‌ها حاشیه‌ای است و بر ابعاد منفی ورزش تمرکز دارند.
 
اصلانی اضافه کرد: تلویزیون باید نه تنها در طول مناسبت‌هایی که با کتاب ارتباط دارد بلکه در همه طول سال نیز بیشتر به مقوله کتاب بپردازد. برنامه‌های عمده فرهنگی و هنری و آنها که به کتاب مرتبط است از شبکه چهار پخش می‌شود که این شبکه نیز نسبت به دیگر شبکه‌های صدا و سیما مخاطبان کمتری دارد.
 
این پژوهشگر ادبیات‌داستانی در پاسخ به این پرسش که «اهدای بن کتاب چه‌قدر می‌تواند به موضوع کتابخوانی کمک کند؟» گفت: هرچند بسیاری از فرهیختگان در طول سال چندین میلیون تومان با همین بن‌ها کتاب می‌خرند ولی معضل کتابخوانی و اقبال خوانندگان به حوزه کتاب صرفا با اهدای بن کتاب حل نمی‌شود از این‌رو در  برای سال‌های بعد باید برنامه‌ریزی بلند مدت کرد. اگر چنین شود در فرایندی بلند مدت می‌توانیم شاهد توجه مخاطبان به ادبیات‌داستانی باشیم.
 
محمدرضا اصلانی(همدان) دکترای زبان‌شناسی است. «زندگی و آثار صادق چوبک»، «زندگی و آثار بهرام صادقی»، «استعاره و مجاز در داستان»، «بازمانده‌هایی غریبی آشنا»، «فرهنگ واژگان و اصلاحات طنز» نام برخی از کتاب‌های اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها