ترویج کتاب، ترویج امید/ بیست و دومین دوره هفته کتاب (43)
صالحی: هفته کتاب، گامی مؤثر در هویتبخشی به نویسندگان جوان است/ همایش نویسندگان جوان برگزار شد
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نخستین همایش دیدار و گفتوگوی نویسندگان جوان کشور گفت: هفته کتاب میتواند مقدمهای برای هویتبخشی به نویسندگان جوان کشور باشد.
وی جوانان را استعداد اجتماعی حلقه تولید کتاب دانست و افزود: فرهنگ کتابخوانی را میتوان با اتکا به نیروی جوانان ارتقا داد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه نخستین همایش دیدار و گفتوگو با نویسندگان جوان خطاب به حاضران گفت: نگاه دوم به مقوله کتاب و جوان را میتوان در مراوده وزارت ارشاد با وزارت ورزش و جوانان ارزیابی کرد و رصد موضوعات قابل تالیف در تولید آثار را برای جوانان سنجید و به آنها سپرد.
صالحی ادامه داد: کتاب و کتابخوانی مقوله با اهیمتی است. کتاب به عنوان بزرگترین اختراع بشر بهشمار میآید که حامل فرهنگ و تمدن بشری است و جوان نیز استعداد متراکم و انباشته انسانی است که خوشبختانه در کشورمان از این نعمت برخوردار هستیم و از آن بهره میبریم.
وی این همایش را حلقه اتصال جوانان و کتاب دانست و اظهار کرد: یکی از گرایشها و اهداف معاونت فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نگاه همافزایانه است تا به کمک موسسات و سایر وزارتخانهها بتوانیم در مسیر حوزه کتاب گامهای بلندتری برداریم.
لزوم اتکا به جوانان در عرصه کتاب و کتابخوانی
در ادامه برگزاری همایش دیدار و گفتوگوی نویسندگان جوان کشور، عبدالحمید احمدی، مشاور وزیر و معاون آموزشی، پژوهشی و فرهنگی وزارت ورزش و جوانان به ایراد سخنان خود پرداخت و گفت: نویسندگان جوان سرمایههای فرهنگی کشور هستند که طی سالهای بعد از پیروزی انقلاب با توفیقات فراوانی روبهرو بودهاند.
احمدی با اشاره به اینکه کشور برای جوانان نقش بیبدیلی را قائل بوده است و تردیدی نیست که ادامه دهنده این مسیر نیز جوانان هستند گفت: امروزه بحث منابع انسانی علاوه بر ایران در تمام جهان مطرح است که بدون هیچ اغراقی میتوان این ادعا را داشت که ایران ازجمله کشورهایی است که از نعمت جوان بهرهمند است.
احمدی با بیان اینکه چگونه میتوان برای جوان نخبه در عرصههای مختلف بستری مناسب فراهم کرد اظهار کرد: در امر تالیف کتاب و نوشتن باید ارتباط بهتر جوانان با کتاب و کتابخوانی را فراهم کنیم، زیرا هرچه فاصله بین جوانان و نوشتن کمتر شود زمینه برای تحقیق و آموختن بین آنها بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه نزدیکی جوانان به مطالعه و کتاب میتواند خروجی مناسبی در پژوهش و تالیف داشته باشد اظهار کرد: نهادهای مختلفی در عرصه فرهنگ در حال فعالیت هستند که با هماهنگی با یکدیگر شاهد همافزایی در عرصه کتاب و کتابخوانی باشیم.
جهاد دانشگاهی پیشرو در نشر دانشگاهی
محمدحسین ایمانی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ وابسته به جهاد دانشگاهی بهعنوان میزبان این همایش گفت: جهاد دانشگاهی پیشرو در چاپ کتابهای دانشگاهی است. همچنین توجه به امر پژوهش و کتابخوانی در صدر فعالیتها و برنامههای دانشگاه علم و فرهنگ نیز قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علم و فرهنگ در میان سایر دانشگاههای غیرانتفاعی دارای اعتبار علمی مطلوب است گفت: جهاد دانشگاهی در سالهای اخیر در عرصه کتاب و کتابخوانی گامهای موثر و مثبتی برداشته است.
نخستین همایش دیدار و گفتوگوی نویسندگان جوان، با سخنان محمد سلگی، رئیس انتشارات جهاد دانشگاهی و دبیر این همایش ادامه یافت.
19هزارکتاب رهاورد نویسندگان جوان
سلگی گفت: براساس استخراج کتابهای چاپ اولی در سال 92 و 6 ماهه نخست سالجاری 19 هزار عنوان کتاب از موسسه خانه کتاب استخراج شد که عمدتا نویسندگان آنها متولدین بعد از سال 1358 بودند.
سلگی با اشاره به کار هیات داوران در انتخاب کتابهای برتر از بین این تعداد کتاب گفت: هیات داوران بعد از بررسیهای مختلف براساس معیارهای تعیین شده 90 عنوان کتاب را در مرحله نخست بهعنوان کتاب برتر انتخاب کردند که در بررسی مرحله دوم 320 عنوان کتاب به مرحله پایانی راه یافت.
دبیر نخستین همایش دیدار و گفتوگوی نویسندگان جوان گفت: هویت دینی، ملی و انقلابی، جوان و کتاب، جوان و ورزش در کنار توجه به کارگروهی، نواندیشی در موضوعات کتاب از جمله معیارهایی بود که هیات داوران با توجه به آنها به بررسی کتابها اقدام کردند.
سلگی ادامه داد: براساس بررسیهای هیات داوارن، کتابهایی با موضوع سوالات کنکور، علوم کامپیوتر و موازینویسی در این رشته به وفور در بین کتابها دیده شده است. همچنین اصیلترین حوزه از نگاه هیات داوران حوزه حقوق و کارآفرینی است.
سرقت ادبی را جدی بگیریم
سمیه داودی، مترجم کتاب«روانشناسی صنعتی» بهعنوان مولف برگزیده در این همایش پشت تریبون رفت و گفت: متاسفانه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور پایین است و این امر نیاز به توجه مسئولان دارد.
وی با بیان اینکه آفت سرقت علمی درنشر و تالیف کشور رخنه کرده است اظهار کرد: نویسندگان جوان باید نیاز جامعه را در نظر بگیرند و به تمدن و تاریخ ایران توجه بیشتری داشته باشند.
مرتضی زینعلی، مدیر مسئول انتشارات جامعهنگر که به عنوان ناشر برگزیده در این همایش معرفی شد نیز گفت: خرسندم که امروز بیش از هزار عنوان کتاب دانشگاهی منتشر کردم اما باید مراقب کتابسازی و سرقت علمی باشیم.
زینعلی ادامه داد: جای تاسف است که برخی استادان با استفاده و کپی از چند پاراگراف چند کتاب درصدد تولید کتاب مستقل هستند، در حالیکه ایران کشوری است که دارای برنامه توسعه بیست ساله و قرار است در سال 1404 در منطقه حرف اول را بزند.
وی با بیان اینکه حمایت از نشر حمایت از مؤلف است گفت: اگر کتابی فروش خوبی داشته باشد و ناشر در تولید آن موفق عمل کند بهطور قطع پشتوانه خوبی برای مؤلفان خواهد بود.
معرفی نویسندگان و ناشران برتر
نخستین همایش دیدار و گفتوگوی نویسندگان جوان برتر کشور با تجلیل از 30 نویسنده برتر ادامه یافت که نام نویسندگان و کتابهای آنها به شرح زیر است.
تحلیل ظرفیت نظریه ولایت فقیه در حوزه کارآمدی سیاسی
مهدی قربانی، نورعلم، 1392
گستره تمدن اسلامی در قرون میانه
سمیهالسادات طباطبایی، نشر اطلاعات، 1393
تبارشناسی تفکر علمی در ایران
مجید ادبزاده، الفبای فرهنگ، 1392
خانواده و سلامت جسمی دختران جوان
کبری عباسینژاد، اهورا قلم، 1392
هوش مصنوعی در اقتصاد
حسین سهرابی، یونس سلمانی، نورعلم، 1393
مدیریت خدمات پس از فروش
سیدصابر امامی، محمد ذاکری، نشر جهاد دانشگاهی، 1392
دختران و اینترنت
روژین شاملو، گام، 1392
جرایم یارانهای و اینترنتی
رامین دلخون اصل، آرنا، 1393
دیپلماسی تجاری ایران در دوران معاصر
سعیده سیادت، علیرضا پیرعلی، ورجاوند، 1392
اتمسفر و هیدروسفر در قرآن
گلاله غفاری، نشر جهاد دانشگاهی، 1392
از فرصت تا حسرت جوانی
محسن فتاحیاردکانی، بوستان کتاب قم، 1392
کارآفرینی نوین
محمد شیرازیپور، نسترن حیدری، محمدحسین نوریایی، جباری، سال 1392
دلیل الکترونیکی در نظام ادله ثبات دعوا
محبوبه عبداللهی، خرسندی، 1392
روانشناسی صنعتی
سمیه داودی، سعید طالبی، آییژ، سال 1392
دانشنامه پزشکی پدیده
سهیل میرزایی، آرتین طب، سال 1393
موریانهها عجیب رشد کردهاند
محبت محبی، عکاس هنر و کتاب پرگار، 1393
لا اله الا الله کلید درهای رحمت
روحالله لکعلیآباید، عطش، 1392
نجم ناطق
حمیدرضا شیرعلی، جام جوان، 1393
رقعه
سید حمیدرضا برقعی، فصل پنجم، 1393
خلاصهالاشعار و زبد الافکار(بخش شیراز و نواحی آن)
نفیسه ایرانی، مرکز پژوهشی میراث مکتوب، 1392
نقد نقد: روایتی آموزنده
اکرم آیتی، راضیه حجتیزاده، جهاد دانشگاهی اصفهان، 1393
تکنیکهای عکس در فتوشاپ
علی میراسماعیلی، عکاس هنر و کتاب پرگار، 1392
اسطورههای شرق
راضیه گرکنی، محمد عبدلی،موسسه انتشاراتی جمال هنر، 1392
راهبردهای مدیریت بحران و اقتصاد مقاومتی
افشین متقی، حسن حسینی امینی، شاخص پژوه، 1392
آموزش کاربردیAVR
کوروش خلجمنفرد، پیمان حقگویی، ناصر حکیمی، نشر جهاد دانشگاهی، 1393
حقوق انتقال فناوری
ابراهیم رهبری، سمت 1392
حقوق مالکیت فکری- معنوی محصولات نرمافزاری
امیر نصیریخلیلی، ایده ایام، 1392
درنخستین همایش دیدار و گفتوگوی نویسندگان جوان ناشران جوان و ناشران دارای نویسندگان جوان نیز معرفی شدند.
مهدی رمضانی، مدیر مسئول نشر علیون، حامد کفاش، مدیر مسئول سایان و سیدمحمد مولانا، مدیر مسئول اندیشه مولانا بهعنوان ناشرا جوان برگیزیده در این همایش معرفی و تجلیل شدند.
رضا هاشمینژاد، مدیر مسئول نشر افق، رضا حتمیرازلیقی، مدیر مسئول انتشارات حتمی، پرویز حبیبآبادی، مدیر مسئول نشر فصل پنجم در کنار مرتضی زینعلی، مدیر مسئول نشر جامعهنگر بهعنوان ناشران دارای نویسندگان جوان معرفی شدند.
نخستین همایش دیدار و گفتوگوی نویسندگان جوان بعدازظهر امروز در محل سالن کاظمیآشتیانی دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی به کار خود پایان داد.
نظر شما