شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۰
نمایشگاه کتاب جای ناشران خارجی مطرح و بدون واسطه حوزه دین است

عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب بیست و هفتم معتقد است این نمایشگاه باید مقدمات حضور ناشران سرشناس مطرح و بدون واسطه عرب‌زبان را فراهم کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد مهدی معراجی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حوزه ارایه کتاب‌های حوزه دین و به ویژه ارایه آثار به زبان عربی بعد از نمایشگاه کتاب قاهره از نظر حضور ناشران داخلی، کثرت مراجعان و حتی ناشران خارجی شرکت‌کننده وضعیت مطلوبی دارد.

عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب بیست و هفتم تاکید کرد: بخش خارجی نمایشگاه کتاب به ویژه در بخش آثار عرب زبان باید با حضور ناشران مطرح از کشور‌های قاهره، اردن و یمن به صورت مستقیم رونق بگیرد تا کتاب‌های خوب بدون واسطه به دست مخاطبان برسد.

وی با بیان این‌که شیعه‌های زیدیه کشور یمن کتاب‌‌های خوبی در حوزه دین منتشر می‌کنند، عنوان کرد: حضور ناشران به صورت مستقیم از کشوری مانند یمن باعث می‌شود کتاب‌های مکتبی خوبی به دست ایرانیان برسد.

معراجی گفت: حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب از طریق واسطه‌ها باعث می‌شود کتاب با چندین‌برابر قیمت به دست مخاطب برسد و آثار شاخص ناشر اصلی وارد نمایشگاه نشود زیرا این کتاب‌ها بر مبنای گزینش خاصی وارد نمایشگاه نمی‌شوند.

وی درباره اولویت‌ برنامه‌های خود به عنوان یکی از اعضای شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عنوان کرد: این نمایشگاه باید زمینه حضور ناشران خارجی به ویژه حوزه دین را فراهم کند و به دلیل برگزاری در کشوری که بیش از 90 درصد آن‌‌ها مسلمان و شیعه هستند باید این رویداد فرهنگی، مرکزی برای عرضه فرهنگ مکتوب جهان اسلام باشد.

وی با بیان این که باید از ناشران مهم جهان عرب در حوزه دین از کشور‌های اروپایی، اسلامی و شرقی خاورمیانه دعوت شود تا در این نمایشگاه حاضر شوند، گفت: نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران باید فرصتی برای عرضه با کیفیت آثار حوزه دین باشد هر چند جنبه‌های دیگر این نمایشگاه هم باید فعال شود.

مشاور تهیه منابع دانشگاه علوم و حدیث تهران و قم با تاکید بر این که اولویت مهم برپایی نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران باید جذب ناشران بزرگ و فعال باشد، عنوان کرد: حضور ناشران بزرگ و فعال و ارایه خدمات شایسته به آنان و فراهم کردن شرایط حضور مناسب باعث می‌شود این نمایشگاه از نظر کمی و کیفی ارتقا پیدا کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین معراجی با بیان این‌که فعالیت مسوولان دیگر در دوره‌های پیشین برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ستودنی است، اظهار کرد: متاسفانه مهم‌‌ترین نقطه ضعف برپایی نمایشگاه کتاب در سال‌های اخیر مکان برپایی آن در مصلی است که محل برگزاری نماز است و از روی اضطرار و به ناچاری به عنوان محل برگزاری نمایشگاه کتاب انتخاب شده است.

وی با بیان این‌که مکان برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در شان جمهوری اسلامی ایران نیست، گفت: دعوت از ناشران و اسکان آن‌ها در چادر‌های برزنتی واقع در نمایشگاه کتاب در حد کشور‌های جهان سومی عقب‌مانده است.

حجت الاسلام والمسلمین معراجی با تاکید بر این که مسوولان برگزاری نمایشگاه کتاب باید مقدماتی را فراهم کنند تا جایگاهی مناسب برای برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی ایجاد شود، عنوان کرد: نمایشگاه بین‌المللی تهران محل خوبی برای برپایی نمایشگاه کتاب بود اما به دلیل کمبود فضا و تراکم جمعیت، این محل نیز مناسب نبود.

وی با بیان این‌که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باید با ارایه امکانات رفاهی بهترین محل را برای حضور ناشران بین‌‌المللی فراهم کند، اظهار کرد: بازدید پر شور از نمایشگاه کتاب تهران نشان دهنده علاقه مردم به کتاب است و نشان می‌دهد افراد فقط برای تفریح و سرگرمی وارد این مکان نمی شوند بنابراین این نمایشگاه باید در شان مردم و ناشران داخلی و خارجی باشد./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها