شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
برادرم مراسم پر سرو صدا را دوست نداشت

ستاره فرزانه، خواهر بهمن فرزانه، در حاشیه مراسم خاکسپاری این مترجم فقید کشورمان گفت: برادرم علاقه‌ای به برگزاری مراسم پر سر و صدا نداشت و ما هم تصمیم گرفتیم مراسم را با حضور اعضای خانواده و ناشران اصلی آثارش برگزار کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم خاکسپاری بهمن فرزانه، مترجم پیشکسوت کشورمان که بعدازظهر روز پنجشنبه، 17 بهمن درگذشت، حوالی ظهر امروز با حضور اعضای خانواده وی و تعداد کمی از ناشران برگزار شد و هیچ یک از مسوولان فرهنگی و هنری کشور در این مراسم حضور نداشتند.

ستاره فرزانه، یکی از سه خواهر بهمن فرزانه، درباره دلیل برگزاری مراسمی ساده برای این مترجم پیشکسوت کشورمان گفت: برادرم علاقه‌ای به برگزاری مراسم پر سر و صدا نداشت و ما هم تصمیم گرفتیم مراسم را با حضور اعضای خانواده و ناشران اصلی آثارش برگزار کنیم. گمان می‌کردیم مراحل دریافت مجوز طولانی شود و مراسم به تعویق بیفتد، اما از آن‌جایی که مجوز خاکسپاری امروز صبح دریافت شد، نتوانستیم اطلاع‌رسانی گسترده‌ای داشته باشیم.

وی افزود: وقتی پیکر برادرم را دیدم تنها توانستم در برابرش، به نشانه احترام، تعظیم کنم. او مردی با استعداد و توانا بود و از دست دادنش سخت است.

یکتا علأ، دختر عمه بهمن فرزانه، نیز در حاشیه این مراسم درباره زندگی و شخصیت این مترجم گفت: بهمن از طرف پدری، نواده حکیم‌الممالک، دکتر ناصرالدین شاه بود. پدر بزرگ بهمن، سفیر ایران در اسپانیا و روسیه بود و پدرش در مدرسه بچه‌های تزار روسیه تحصیل کرد. این خانواده استعداد عجیبی در یادگیری زبان داشتند و اغلب آن‌ها به چهار پنج زبان صحبت می‌کردند. از طرف مادری هم، بهمن نوه مستشارالدوله، یکی از پایه‌گذاران مشروطه  بود و 16 بار در وزارت خانه‌ها و مجلس به سمت‌های گوناگون رسید.

وی فرزانه را فردی درویش و وارسته دانست و اظهار کرد: بهمن در زندگی دنبال مادیات نبود و اگر هم چیزی داشت بخش زیادی از آن را به دیگران کمک می‌کرد. او بی‌اندازه با فرهنگ بود و شخصیتی مهربان و صمیمی داشت. بهمن که از 20 سالگی در ایتالیا زندگی کرده بود اغلب کتاب‌هایی را برای ترجمه انتخاب می‌کرد که در آن‌ها به درد و رنج مردم پرداخته شده است.

احمد کسیلا (شاعر، نویسنده و روزنامه‌نگار)، حسنعلی ادیب‌پور (محقق، شاعر، حافظ پژوه و مترجم)، فهیمه رحیمی (نویسنده)، عبدالمحمد آیتی (نویسنده، پژوهشگر و قرآن پژوه)، حسن احمد گیوی (نویسنده، پژوهشگر، ادیب و استاد دانشگاه)، منوچهر وصال (چهره ماندگار رشته ریاضی ایران)، کاظم معتمدنژاد (استاد ارتباطات) و حیدرعلی هومن (پدر علم روان‌سنجی ایران) برخی از چهره‌های فرهنگی کشور هستند که در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا (س) در کنار فرزانه آرمیده‌اند.

بهمن فرزانه حدود ساعت یک بعد از ظهر امروز، شنبه، 19 بهمن ماه، به خاك سپرده شد. وي كه صبح روز پنجشنبه، 17 بهمن بر اثر بیماری در بيمارستان طالقاني درگذشت، فقط با حضور تعدادي از ناشران در قطعه نام آوران بهشت زهرا(س) در خاك آرام گرفت./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها