دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۰
اظهارات تعاونی چاپخانه‌داران تبریز درباره عدم تحقق احداث شهرك چاپ و نشر

مدیرعامل شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تبریز در استان آذربایجان شرقی اعلام كرد: اگر شرایط احداث و ارایه تسهیلات به چاپخانه‌داران مطلوب باشد، شهرک چاپ و نشر مدنی در سال 1393 افتتاح می‌شود.

چاپخانه‌داران استان آذربایجان شرقی سال گذشته طی فراخوانی به ثبت‌نام برای حضور در این شهرک دعوت شدند اما در مصاحبه‌هایی که با چاپخانه‌داران تبریزی انجام شد، دریافتیم که مدتی است تکمیل پروژه احداث و تاسیس این شهرک به تعویق افتاده است. بنابراین، خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با احمد غلامعلی‌زاده مدیرعامل شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تبریز درباره شهرک مدنی تبریز به گفت‌وگو نشست.

آقای غلامعلی‌زاده لطفا قدری درباره شهرک مدنی توضیح دهید.

حدود سه، چهار سال قبل کارگروهی متشکل از اعضای تعاونی و اتحادیه چاپخانه‌داران شهر تبریز را موظف به مطالعه و تحقیق درباره احداث شهرک چاپ و نشر کردیم. بر پایه تحقیقات این افراد سال گذشته موفق به گشایش پروژه ایجاد شهرک چاپ و نشر در منطقه‌ای در ارتفاعات اطراف تبریز شدیم.

این پروژه طی تفاهم‌نامه‌ای با شرکت‌های صنعتی استان آذربایجان شرقی و بانکی عامل در سال پایانی دولت دهم کلید خورد.

«زمین‌های این شهرک در دو فاز است، برخی از چاپخانه‌داران معتقدند که فاز نخست قدری سامان‌یافته تر است اما برای خرید آن باید هزینه گزافی بپردازند و فاز دوم آن بدون امکانات بوده و بهای خرید آن تا اندازه‌ای مقرون به صرفه است» نظر شما در این‌باره چیست؟

در این شهرک دو نوع زمین وجود دارد که فاز دوم آن برای ایجاد شهرک مستقل و مجتمع چاپخانه‌داران مناسب‌تر است. در این شهرک، چاپخانه‌داران می‌توانند زمین‌هایی با مساحت‌های 150، 230 یا 300 متر مربع را برای احداث کارگاه‌های خود خریداری کنند. عمده نظر ما اسکان چاپخانه‌داران در سوله‌های آماده بوده است.

با توجه به برنامه‌های فرهنگی که سال‌ها به دنبال آن بودیم، شهرک مدنی از جایگاه و دسترسی ویژه ای برخوردار بود. اکنون رایزنی‌ها درباره تاسیس این محل صنعتی به پایان رسیده و با توجه به این‌که چاپخانه‌داران از جمله فعالان فرهنگی به شمار می‌آیند. بنابراین، سرمایه‌دار محسوب نمی‌شوند، خرید و احداث کارگاه‌های چاپ زمان‌بر است.

اکنون این شهرک در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

همزمان با شروع این پروژه، سازمان توسعه و تعاون برای تاسیس این شهرک قول‌های خوب و فراوانی داد اما متاسفانه این سازمان در عمل نتوانست به این شهرک کمک کند.

روزهای پایانی سال گذشته بازار مصالح ساختمانی دچار تلاطم شد و بانک‌های طرف قرار داد این پروژه همکاری نکردند پس شاهد غیبت بسیاری از چاپخانه‌داران تبریز در این شهرک بودیم. البته عده‌ای در این پروژه ثبت‌نام کردند اما چون تعداد آن‌ها محدود بود شرکت صنعتی طرف قرار داد این پروژه نتوانست با پیمانکار بر سر میز مذاکره بنشیند. بنابراین، کارگاه‌های شهرک مدنی که باید تا شهریور سال 1392 ساخته و تحویل داده می شدند، تاکنون آماده نشده است.

اکنون با مسوولان این شهرک در حال رایزنی هستیم تا فرصت ثبت‌نام برای چاپخانه‌دارانی که قبلا برای ثبت نام اقدام نکرده‌اند را فراهم آوریم، با این شرایط خواهیم توانست اقداماتی به سود چاپخانه‌داران انجام دهیم.

برای چاپخانه‌دارانی که در این پروژه ثبت‌نام کرده‌اند، چه تسهیلاتی را در نظر گرفته‌اید؟

در استان‌های دیگر ایران سازمان «صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران» با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرصت خرید این زمین‌ها را در 60 قسط برای چاپخانه‌داران فراهم کرده‌اند. اینک درصددیم ما نیز این شرایط را برای چاپخانه‌داران تبریزی فراهم کنیم.

اکنون برای لوله‌کشی آب و گاز و برق‌رسانی این شهرک اقداماتی انجام داده‌ایم و شرایط مناسبی نسبت به سال گذشته برای چاپخانه‌داران فراهم شده است. مشکل اصلی این شهرک مشخص نبودن حدود فعالیت بخش خصوصی از دولتی است.

شنیده حاکی است که برخی از چاپخانه‌داران خود داوطلب احداث کارگاه‌شان‌اند، برای این افراد چه خدماتی ارایه خواهید کرد؟

برخی پیش از کلید خوردن این پروژه اقدام به خرید زمین در شهرک مدنی کردند و برخی نیز خواهان احداث کارگاه صنعتی در این شهرک‌اند. اهداف این افراد خارج از برنامه‌های تعیین شده شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تبریز است.

این شهرک برای چاپخانه‌داران از چه مزایایی برخوردار است و کدام بانک برای سرمایه‌گذاری و تخصیص بودجه در این پروژه همکاری خواهد کرد؟

شهرک مدنی نسبت به سایر شهرک‌های چاپ و نشر استان‌های ایران از ویژگی‌های خاصی همچون ارتفاع، دسترسی آسان و همسایگی به کلانشهر تبریز برخوردار است. اگر چنین شهرک‌هایی در مکان‌های مرتفع احداث نشوند بوی مواد چاپی برای کارکنان آن بسیار آزاردهنده خواهد بود.

اگر دولت در سال 1393 برای تکمیل این طرح، بودجه اختصاص دهد و نیز شرکت‌های صنعتی هم در این پروژه سرمایه‌گذاری کنند در نیمه نخست سال آینده شاهد گشایش شهرک مدنی خواهیم بود. با تاسیس این پروژه، استان آذربایجان شرقی نخستین استانی خواهد بود که چاپخانه‌داران آن در واحدی صنعتی به طور تجمع در آن مشغول به کارند.

به زودی شرایط این پروژه را اعلام خواهیم کرد و هر بانکی که بتواند نیازها و شرایط ما را مطابق انتظارات تامین کند با آن قرار داد خواهیم بست. البته اولویت ما بانک توسعه و تعاون و سپس تجارت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها