به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، جدیدترین دو ماهنامه «چشمانداز ایران» به موضوعهایی نظیر جامعهشناسی تشیع، مارکسیسم در ایران و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش میپردازد.
«قدرت مردم» و «شکوه مرزبانی» به ترتیب عنوان مقالههایی هستند که در قسمت نخست این دوماهنامه در قالب «سرمقاله» به قلم لطفالله میثمی، صاحبامتیاز و مدیرمسوول مجله چشمانداز ایران و احمد اسلامی ارایه شدهاند.
میثمی در سرمقاله با عنوان «قدرت مردم» به موضوع رشد و گسترش افکار عمومی و پدیده «ابرقدرت مردمی» پرداختهاست و همچنین احمد اسلامی در مقالهای با عنوان «شکوه مرزبانی» به واکاوی پیامنامه هشدارآمیز امام سجاد(ع) به محمدبن مسلم زهری براساس روایت تحفالعقول میپردازد.
در بخش دوم دوماهنامه با عنوان «چشمانداز سیاست داخلی» مقالهای با عنوان «جرم سیاسی، محاکمه علنی هیات منصفه» نوشته فائزه حسنی و همچنین گفتوگویی با محمدجواد حقشناس با عنوان «سرگذشت مشارکت سیاسی مردم در ایران» آورده شدهاست.
در این بخش میخوانیم: « تعریفنشدن جرم سیاسی موجب شدهاست که محاکماتی که در سه دهه گذشته در حوزه جرایم سیاسی روی دادهاست، از یک مسیر قانونی مشخص تبعیت نکرده باشد چنانکه گاهی متهمان و زندانیانی که مرتکب جرم سیاسی بودهاند، جزو جرایم امنیتی تلقی شده و در دادگاههای انقلاب محاکمه شده و هزینههای غیرواقعی را متحمل شدهاند.»
بخش بعدی این دو ماهنامه با نام «چشمانداز اقتصاد و توسعه» به نتیجه میزگردی با عنوان «دولت روحانی و فرایند اعتدال» با حضور محمدحسین رفیعی، رضا مظهری، علی دینی ترکمان و لطفالله میثمی اختصاص داده شدهاست.
در بخشی از این میزگرد آمدهاست: «نقدی که به آقای پژویان و اقتصاددانان نئوکلاسیک داریم این است که فکر میکنند اقتصاد پدیدهای جدا از قدرت است، این طور نیست. ساختار قدرت به شکلهای مختلف تاثیر میگذارد. این اثرگذاری از طریق حامیپروری، بودجه و تخصیص منابع اعمال میشود.»
در این قسمت، مطلبی با عنوان «راهبردهای انرژی ایالات متحده آمریکا» را میخوانیم که گزیدهای است از گفتوگوی حسن تاش، کارشناس ارشد انرژی با مرکز بینالمللی مطالعات صلح و نیز مقاله بازنگری شده وی که حاوی آمار و اطلاعاتی دقیق درباره موضوعهای اصلی گفتوگوی یادشده است.
«مساله سیاستگذاری در اقتصاد ایران از نظر گروه مشاوران هاروارد» نوشته احمد میدری، استاد اقتصاد دانشگاه تهران و «برنامههای حمایتی ترکیه در صدور خدمات فنی و مهندسی» با تنظیم منصوره حمصیان از دیگر مطالب این بخش است.
در ادامه این دوماهنامه، در بخش «چشمانداز جامعه» نوشتارهایی با عناوین «سراب هوشمندسازی مدارس» به قلم محمدتقی سبزواری، «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» در گفتوگو با محمود مهرمحمدی، «اشتغالزایی در آمدزا در مناطق زلزلهزده ارسباران» نوشته محمد ایرانمنش و «بیگانه با محیط (نقدی بر فیلم در بند)» به قلم سپیده سامی مباحث مطرح شده این بخش را تشکیل میدهند.
بخش پنجم این دوماهنامه با عنوان «پرونده جامعهشناسی تشیع» به موضوعهایی چون نقد کتابهای دینی شیعه از منظر جامعهشناسی و مقالات متعددی در این حوزه اختصاص دارد و آثاری چون «تشیع و مشروطیت در ایران»، «نظام سلطانی از دیدگاه اندیشه سیاسی شیعه» و «مقدمهای بر مناسبات دین و دولت در ایران عصر صفوی» در این بخش مجله نقد و بررسی شدهاند.
«چشمانداز اندیشه» بخش بعدی نشریه است که به مباحثی چون «بازخوانی زندگی و آرای امام ابوحنیفه»، «گاندی؛ معلم حقیقت و عدم خشونت» نوشته امین یاری و «هرمونتیک کلاسیک و هرمونتیک فلسفی» به قلم محسن آرمین که به معرفی و بازخوانی میراث جریانهای هرمونتیک در آرای «هانس گئورگ گادامر» و «اریک هرش» میپردازد.
«تاملاتی پیرامون مقاله مارکس و مارکسیسم در ایران»، «نقد و نظر در ارزیابی مارکسیسم و مارکسیستها در ایران» و «ورود مارکسیسم به ایران» به ترتیب عناوین مقالههایی است که به اهتمام خسرو پارسا، عباس نصر و امیر طیرانی در بخش «پرونده مارکسیسم» این دوماهنامه ارایه شده است.
در بخش دیگر این دوماهنامه در قالب «چشمانداز سیاست»، مقاله احسان هوشمند با عنوان «انتخابات پارلمانی کردستان عراق و چشماندازهای پیش رو» و گفتوگویی با یوسف مولایی با عنوان «یک بام و دو هوا در اجرای قطعنامههای شورای امنیت» جای داده شدهاست.
«بینش استراتژیک» نوشته «زبیگنیو برژینسکی» و «کودتا» به قلم «یرواند آبراهامیان» عنوان دو کتابی است که در بخش «چشمانداز کتاب» به خوانندگان این مجله معرفی شدهاند.
دوماهنامه سیاسی راهبردی «چشمانداز جهان» ویژه آبانماه و آذرماه به صاحب امتیازی لطفالله میثمی در 192 صفحه، با قیمت 10 هزار تومان چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار گرفتهاست.
چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۵
نظر شما