شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۶
کتابخانه‌ای با منابعی از دوران قاجار

کتابخانه ملی پارس که بعد از انقلاب نام آن به کتابخانه شهید آیت‌الله دستغیب تغییر کرد فهرستی از کتاب‌های دهه 10 تا 40 را در حوزه‌های ادبیات، دین و تاریخ در خود جای داده است.-

مسوول کتابخانه‌ عمومی شهید دستغیب شهرستان شیراز استان فارس در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب عنوان کرد: این کتابخانه دارای مجموعه کاملی از کتاب‌‌های دهه 10 تا 40 است که نمونه آن حتی در مرکز اسناد ملی استان فارس هم وجود ندارد.

وی با بیان این‌که این کتابخانه در حوزه‌های ادبیات، تاریخ و دین دارای آثاری شاخص با تصحیح و چاپ قدیم هستند، عنوان کرد: «لغتنامه دهخدا» که ازسوی انجمن دهخدا به این کتابخانه اهدا شده مربوط به دهه 30 است، «تاریخ طبری» دهه 40 و کتاب «التفهیم» ابوریحان بیرونی مربوط به دهه 30 از نمونه‌های شاخص منابع در این کتابخانه محسوب می‌شود.

فیروزه قشقایی، درباره ویژگی‌های این کتابخانه اظهار کرد: پیشنهاد ساخت این کتابخانه سال 1326 مطرح شد و سال 1329 به همت رضا مزینی، رییس پیشین فرهنگ استان فارس با همکاری گروهی از خیر‌اندیشان شهرستان شیراز با نام کتابخانه ملی فارس تاسیس شد.

وی با بیان این‌که نقشه این کتابخانه را «آندره گدار» فرانسوی طراحی کرده است، اظهار کرد: این نقشه از فرانسه به ایران برای انجمن کتابخانه ملی فارس ارسال شد. پیش از این، شالوده ساختمان این کتابخانه با فروش قبض و اعانه پنج تا 100 هزار ریال و اعتبار هزار ریال بنا شد.

قشقایی با بیان این‌که ساخت این کتابخانه 32 ماه طول کشید، عنوان کرد: کتابخانه عمومی شهید آیت‌الله دستغیب با نام سابق کتابخانه ملی پارس شهرستان شیراز مرداد ماه سال 1329 ساخته شد و اکنون 63 سال از ساخت آن گذشته است.

مسوول کتابخانه‌ عمومی شهید دستغیب با بیان این‌که بسیاری از پژوهشگران، محققان، تجار، بازاریان از پشت میز های این کتابخانه وارد مشاغل مختلف شدند، عنوان کرد: این کتابخانه قدیمی حق بزرگی بر گردن بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر، کسبه و پژوهشگران این استان دارد زیرا بسیاری از منابع قدیمی و منحصر به فرد در برخی حوزه‌ها دارد و منابع کمیاب تحقیقاتی مورد نیاز دانشجویان در بسیاری از موارد از طریق این کتابخانه فراهم می‌شود.

وی با بیان این‌که این کتابخانه هشت هزار نفر مراجعه‌کننده دارد، گفت: کتابخانه عمومی شهید دستغیب با 60 هزار جلد کتاب دارای سه هزار نفر عضو است. این کتابخانه با 36 هزار و 22 عنوان منبع فارسی، 621 عنوان منابع عربی و انگلیسی و دو هزار و 320 عنوان کتاب کودک و نوجوان آرشیوی از منابع ارزشمند کتاب‌های چاپی است که تعدادی از‌آن‌ها در استان بی‌نظیر است. 

مسوول کتابخانه عمومی شهید آیت‌الله دستغیب با اشاره به نمایش کارت عضویت افرادی که از سال‌‌های پیش عضو کتابخانه بودند، گفت: اسکن این کارت‌های عضویت تاریخی در کتابخانه قابل رویت است. همچنین استقبال از اهدای کتاب در این کتابخانه رضایت بخش است.

قشقایی با اشاره به این‌که این کتابخانه در حوزه تاریخ، جغرافیا و ادبیات دارای منابع غنی، قدیمی و ارزشمندی است، عنوان کرد: بسیاری از کتاب‌هایی که ممکن است حتی در مرکز اسناد ملی استان فارس هم موجود نباشد در این کتابخانه موجود است و آثاری از دهه 20 تا 40 با تصحیح و چاپ‌های قدیمی در این کتابخانه موجود است.

وی درباره وجود کتاب‌های چاپ سنگی و خطی در کتابخانه عمومی شهید دستغیب شیراز با توجه به قدمت 62 ساله آن گفت: دو سال پیش این کتابخانه مجموعه بسیار نفیسی از کتاب‌های چاپ خطی و سنگی داشت که همه آن‌ها به کتابخانه رییسی این شهرستان منتقل شد. 

مسوول کتابخانه‌ عمومی شهید دستغیب با بیان این که این کتابخانه دارای مرکز نشریات بسیار منحصر به فردی است، عنوان کرد: وجود نخستین مجله منتشر شده در ایران با نام فلاحت یا آرشیو روزنامه وقایع‌التفاقیه که سال 1267 با دستور امیر کبیر منتشر شده، در این کتابخانه موجود است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها