
نویسنده کتاب «راهنمای آزمایشگاه بیومکانیک»:
درجهبندی ناشران تخصصی موجب تولید آثار فاخر در حوزه ورزش میشود
بازار کاغذ و به تبع آن صنعت چاپ و نشر نیازمند توجه جدی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت جدید است. حسین نبوی نیک، نویسنده آثار حوزه تربیتبدنی با بیان این مطلب گفت: اگر ناشران تخصصی ایران درجهبندی شوند بیش از پیش شاهد تولید آثار فاخر، علمی و کاربردی در حوزههای مختلف به ویژه تربیتبدنی و ورزش خواهیم بود.-
وی ادامه داد: با بالا رفتن بهای کاغذ در بازار نشر و تحریمهای بینالمللی، فرصت سودجویی برای برخی افراد افزایش یافته است، به طوری که فرآیند کوتاه مدت انتشار کتاب به بیش از 18 ماه افزایش یافته است. البته این شرایط برای نویسندگان گام اولی و شناخته نشده، بسیار سختتر است زیرا در اغلب مواقع آنان علاوه بر صرف زمان و مکتوب کردن دانش خود، باید هزینههای مالی چاپ را به ناشر به پردازند.
این مدرس رشته بیومکانیک ورزشی با بیان اینکه اگر برای انتشار کتاب، علاوه بر نظارت فرهنگی، نظارت محتوایی هم از سوی مسوولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گیرد، کیفیت کتابهای این حوزه افزایش مییابد و شاهد محدودیت در کتابسازی خواهیم شد، اظهار کرد: به نظر میرسد اگر مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمانی را ایجاد کنند که نخست به ناشران و سپس به مولفان درجه حرفهای و علمی دهند، شرایط بهتری در حوزه چاپ و نشر پیشرو خواهیم داشت.
مولف کتاب «راهنمای آزمایشگاه بیومکانیک» افزود: در این سازمان کمیتهای تخصصی ایجاد شود که وظیفه آن پرداختن به فعالیت شش ماه یا یک ساله ناشران باشد تا بر اساس کیفیت آثار به آنان درجه کیفی دهند. در این شرایط ناشران به طور خودکار به سوی انتشار کتابهای مفید و پر محتوا میروند و میکوشند کار خود را اصلاح کرده و در صورت لزوم از انتشار کتابهای بیکیفیت ممانعت میکنند.
نبوی نیک با بیان اینکه این ایده زمانی محقق میشود که افراد از میانبرها، قانون را دور نزنند، گفت: در این شرایط رقابت مطلوبی هم برای ناشران و هم برای مولفان و مترجمان شکل میگیرد که به تولید کتابهای با کیفیت خواهد انجامید.
نظر شما