کتاب «حل مسایل سازمانی با استفاده از فنون مالی» با تاکید بر موضوع تفکر و بصیرت استراتژیک در سازمانها میکوشد اهمیت استراتژی را در پیشبرد اهداف و سیاستهای مدیران تبیین کند.
نگارنده در فصل نخست و در تعریف استراتژی مینویسد: «استراتژی، تشخیص فرصتهای اصلی و تمرکز منابع سازمان در جهت تحقق منابع نهفته در آن است. فرصتها درون مایه اصلی حرکتهای استراتژی هستند و بدون آن استراتژی امری بیمعنا خواهد بود.»
نگارندگان نخستین گام در یک حرکت استراتژیک را برنامهریزی با هدف بررسی و ارزیابی محیط و شرایط و قواعد حاکم بر آن میدانند.
مولفان برای اثبات اهمیت موضوع، درک محیط اطراف در پیشبینی صحیح آینده به ارایه مثالی از یک تحقیق متوسل شده و میآورند: «در یک نظرسنجی که در سال 1984 توسط نشریه اکونومسیت از 16 نفر شامل وزاری اقتصاد، دانشجویان دانشگاه هاروارد و روسای شرکتهای چند ملیتی در مورد پیشبینی ده سال آینده صورت گرفت بیش از 60 درصد پیشبینیها با خطا همراه بوده است.»
نگارندگان در تشریح ویژگیهای اصلی تفکر استراتژیک پنج رکن، نمایی از سیستم، تمرکز بر هدف، فرصت جویی هوشمندانه، پیشروی با فرضیه و تفکر در زمان را مورد بررسی قرار میدهند.
در بخشی از کتاب درباره اهمیت حضور استراتژیستها در سازمان آمده: « هیات مدیره و مدیرعامل به عنوان مهمترین استراتژیستهای سازمان و نمایندگان سهامداران مطرح هستند. آنها با اتخاذ تصمیمات راهبردی، سازمان را در رسیدن به اهداف خود یاری داده و چهارچوبهای اصلی حرکت سازمان و همچنین نحوه رسیدن به اهداف را به صورت کلی ترسیم میکنند. به عبارت دیگر این افراد نقشه هوایی مسیر را تعییین میکنند.»
کتاب در 9 فصل تدوین شده است و نخستین فصل آن با عنوان «بصیرت استراتژیک» شناخته میشود.
«بصیرت بازاریابی»، «بصیرت سیاسی» و «مدیریت تصویرپردازی دیگران» سه فصل بعدی این کتاب هستند.
«بصیرت منابع انسانی»، «بصیرت فنی» و «مقایسه الگوهای یادگیری» عنوانهای فصلهای پنجم ششم و هفتم را تشکیل میدهند.
فصلهای هشتم و نهم با عنوانهای «تعریف روش رویکرد کلینیکی و کاربردهای آن» و «مدیریت نقدینگی» شناخته میشوند.
کتاب «حل مسایل سازمانی با استفاده از فنون مالی» در 152 صفحه، بهای 6هزار و 700تومان در 200نسخه به همت انتشارات آریانا به بازار نشر عرضه شده است.
خبرنگار:سمیه حسننژاد
نظر شما