
«اریک کارل» نویسنده، طراح و تصویرگر کتابهای کودک و نوجوان، 25 ژوئن سال 1929 در آمریکا متولد شد. از این نویسنده و تصویرگر تاکنون بیش از 20 اثر به فارسی ترجمه شده است. داستانهای این نویسنده معمولا عاشقانهاند. او تلاش میکرد در کتابهایش به مخاطبان فرصت دهد تا نکاتی از جهان اطراف بیاموزند. کارل دوست داشت احساسات بچهها با خواندن آثارش پرورش یابد._
اریک با این که متولد آمریکا بود، در آلمان درس خواند و از مدرسه هنر شهر اشتوتگارت فارغالتحصیل شد.
پدر او اوایل جنگ جهانی دوم به ارتش آلمان فراخوانده شد. در سال 1947 پدر اریک در حالی که وضعیت مناسبی نداشت، پس از سالهای متمادی که در جنگ سپری کرده بود، به آغوش خانواده بازگشت. اریک درباره پدر خود به روزنامه «گاردین» گفته بود: «زمانی که پدرم از جنگ بازگشت، از لحاظ فیزیکی و ذهنی، بیمار بود.»
اریک در سالهای جنگ، برای دور ماندن از بمبارانهای شهر اشتوتگارت، به شهری کوچک به نام «شوئیگن» در اطراف اشتوتگارت پناه برده بود. او که تنها 15 سال داشت، از سوی دولت آلمان مجبور به حفر چالههایی بر روی خط «زیگفرید» شد. کارل درباره آن دوران گفته بود: «آیا میدانید خط «زیگفرید» چیست؟ در روز نخست حفر این خط، سه نفر از پس از سقوط در آنها کشته شدند. پرستاران گریه میکردند و اشتوتگارت، شهر من و خانه ما، تنها جایی بود که همچنان مقاومت میکرد.»
کارل در سال 1952 در حالی که تنها 40 دلار در جیب داشت!، به نیویورک بازگشت. در آنجا به عنوان یک طراح روزنامه نیویورک تایمز، مشغول به کار شد. در زمان جنگ دو کره، کارل به ارتش آمریکا فرخوانده شد. پس از پایان جنگ، به خانه بازگشت و کارخود را از سر گرفت. کمی بعد او به عنوان طراح هنری یک آژانس تبلیغاتی منصوب شد.
بیل ماریتین، نویسنده کتاب کودکان، با دیدن تصاویر این نویسنده، از او درخواست کرد که برای کتاب او تصویرگری کند. نخستین کتابی که با تصویرگری کارل منتشر شد، «خرس قهوهای، چی میبینی؟» بود که در سال 1967 پرفروشترین کتاب سال لقب گرفت. این کتاب آغاز زندگی ادبی و تصویرگری این نویسنده بود.
پس از مدتی کوتاه، کارل نویسندگی و تصویرگری داستانهای کوتاه خود را آغاز کرد. نخستین آثار این نویسنده که با تصویرگری خودش در سال 1968 وارد بازار شدند، «یک، دو، سه به سمت باغ وحش» و «کرم خیلی خیلی گرسنه» بودند.
بعدها کتاب «کرم خیلی خیلی گرسنه»، سبب شهرت این نویسنده شد.
تم داستانهای این نویسنده معمولا عاشقانه است. او تلاش میکرد، کتابهایش نه تنها جذاب باشند، بلکه به مخاطبانش این فرصت را ارایه کند تا نکاتی از جهان اطراف بیاموزند. کارل به دنبال پرورش احساسات بچهها در آثارش است.
کارل هم اکنون یک دختر و یک پسر دارد و به همراه خانواده خود در ایالت فلوریدا زندگی میکند.
او به همراه همسر دومش، موزه تصویرگری کتابهای اریک کارل را تاسیس کرد که در آن بیش از 44 هزار اثر او نگهداری میشود. این موزه در سال 2002 بیش از 500 هزار بازدیدکننده داشت.
گوگل از این نویسنده و تصویرگر برای طراحی یکی از صفحههای جست و جوگر خود با نام «گوگل دودل»، در سال 2009 دعوت به کار کرد و کارل نیز پذیرفت.
تاکنون کارل بیش از 70 اثر تصویرگری کرده که بیشتر آنها آثار خودش هستند. آثار این نویسنده به بیش از 50 زبان ترجمه شدهاند و بیش از 103 میلیون نسخه از آثار او در سراسر جهان فروخته شدهاند.
اکنون 21 اثر که کارل نویسنده و یا تصویرگر آنها بوده در ایران منتشر شده است. «خانهای برای خرچنگ» با ترجمه نورا حق پرست، «برای من یک ستاره بکش» با ترجمه رزا اسلامپور، «دانه کوچولو» با ترجمه شکوفه تقی و «خوشمزهترین کولوچه» با ترجمه افسانه شعباننژاد برخی از آثار این نویسنده به زبان فارسی هستند.
نظر شما