زوج درمانی هیجان مدار(EFT) رویکردهای تجربی و سیستمی را برای گسترش پاسخهای هیجانی وچرخههای تعاملی بین زوجین ترکیب میکند. از این رویکرد در درمان افسردگی، بیماریهای مزمن و اختلالات اضطرابی استفاده شده است.-
دیدگاه EFT در زمینه روابط آشفته و بهم ریخته کاربرد دارد. اگرچه زوجین فراهم کننده آسایش وامنیت برای یکدیگرند ولی ممکن است در طول زندگی منبعی برای ایجاد اضطراب در یکدیگر باشند. گرینبرگ وجانسون دو هدف اصلی درمان هیجان مدار را دسترسی به تجارب هیجانی و تغییر وضعیتهای تعاملی زوج عنوان کردهاند، اما در حالت کلی سه هدف اساسی در روش هیجان محور مورد تاکید و توجه قرار گرفته است.
در ادامه معرفی این اثر علمی باید گفت: اهداف این درمان در ابتدا ایجاد پیوند و رابطه درمانی،در مرحله دوم تغییر و تنظیم هیجانات و نهایتا بازسازی تعاملات اصلی زوجین است. چشم انداز EFT به انتقاد از فرهنگی میپردازد که نسبت به فرد وسواس دارد زیرا بر خطرات انزواطلبی و نیاز به افراد مهم دیگر تاکید میورزد. به نظر مولف این درک جدید از عشق و علاقه سبب شکل دادن خانواده و زوج درمانی در سالهای آتی میشود و درمانگران EFT را به سمت مداخلات ویژه و توانمندتر هدایت میکند.
مترجمان کتاب بر این باورند که کتاب راهنمای مناسبی برای درمانگران و مشاوران خانواده است و از طریق آن میتوان به زوجین وخانوادهها در ارتقا عشقورزی و سازماندهی فضای امن کمکرسانی کرد.
کتاب «تمرین زوج درمانی هیجان مدار: ایجاد رابطه» به نویسندگی سوزان جانسون و ترجمه فاطمه بهرامی، زهرا آذریان، عذرا اعتمادی، شهین صمدی و ویراستاری مینو میرزاده از سوی نشر دانژه در 352 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و به قیمت پانزده هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
این کتاب قبلا تحت عنوان «زوج درمانی هیجان مدار:پیوند آفرینی» توسط انتشارات جنگل و جاودانه در سال 89 به چاپ رسیده است.
نظر شما