حمیدرضا ولیان، مدیر رادیو کتاب در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پیدایش این رسانه را بر مبنای برنامهای بلندمدت در حوزه کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و افزود: حوزه کتاب دارای جریانهای متعددی در کشور است که بخشی از آنها نظام ارزشی خاصی را تبعیت میکنند. هدف از راهاندازی رادیو کتاب تقویت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و حمایت از ناشران، مولفان، دستاندرکاران، مسوولان و اهالی رسانه کتاب است که در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکنند.
وی در ادامه خلاء حضور رسانهای برای پشتیبانی از جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را دغدغه اصلی رادیو کتاب عنوان کرد و گفت: صدای جمهوری اسلامی ایران معمولاً در راهاندازی شبکههای رادیویی، پس از بررسی و کارشناسیهای انجام شده به جوانب کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در کشور توجه دارد. با راهاندازی رادیو کتاب در تلاشیم گامی مؤثر برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و تقویت فعالان عرصه نشر کتاب از نظر کمی و کیفی برداریم.
ولیان ادامه داد: یکی از رویکردهای جدی رادیو کتاب، برنامهریزی در حوزه ادبیات به ویژه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. البته دو حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بسیار جذاب و پر مخاطب است و آثار منتشر شده با موضوع دفاعمقدس وضعیت بهتری نسبت به کتابهای انقلاب اسلامی دارد.
وی درباره برنامههای رادیو کتاب در زمینه آثار دفاعمقدس و انقلاب اسلامی گفت: برنامهها به شکل روزانه و هفتگی تعریف شده و برای تعامل با ناشران، مجموعههای مرتبط و انجمنهای فعال در حوزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس سهم ویژهای را در جدول پخش برنامهها پیشبینی کردهایم.
ولیان افزود: برای بهبود روند کار با مجمع ناشران دفاعمقدس جلساتی را برگزار کردیم تا در ساعتی مشخص به معرفی آثار و کتابهای مرتبط با دفاعمقدس بپردازیم. بعضی از نمایشنامههای رادیو کتاب براساس داستانهای اقتباسی از رمانهای دفاعمقدس پیشبینی شده و قرار است هر شب ساعت 22 و 55 دقیقه، زمانی به صورت اختصاصی به معرفی محصولات تولید شده در حوزه کتاب با موضوع دفاع مقدس اختصاص یابد.
مدیر رادیو کتاب با اشاره به قرائت کتاب «دا» شامل خاطرات زهرا حسینی به قلم اعظم حسینی که مدتی است از رادیو کتاب، هر شب ساعت 21 پخش میشود، گفت: کتاب «پایی که جا ماند» شامل یادداشتهای اسارت سیدناصر حسینی پور هم پس از کتاب «دا» خوانده خواهد شد و البته در نظر داریم کتابهای دیگری را به همین شیوه به مخاطبان معرفی کنیم.
وی درباره نحوه گزینش آثار برای معرفی و خواندن آنها در رادیو کتاب افزود: انتخاب کتابها مبتنی بر نظر شورای نظارتی رادیو کتاب است. خوشبختانه گزینش آثار فقط منحصر به شهرت کتاب یا آثاری که نگاهی ویژهای به آنها شده است، نیست. میتوان میان آنها آثاری را دید که مولفان آنها نوقلمند و آثارشان برای نخستین بار چاپ شده است. بخشی از این کتابها بر اساس نتایج جشنواره گام اول مورد توجه قرار گرفته است.
ولیان افزود: شیوه رسانهای تولید برنامههای رادیو کتاب، منحصر به معرفی کتاب یا خواندن آن نیست بلکه از دیگر ظرفیتها و قالبها مانند مسابقه کتابخوانی، نمایش و برنامههایی مانند «قدم با قلم» که در آن با مولفان صحبت میشود، استفاده خواهیم کرد.
دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۳
نظر شما