مجموعه شعری از نرگس باقری با عنوان «از هزارهی ترنج» منتشر شد.-
وی درباره مضامین و موضوع شعرهای این مجموعه توضیح داد: موضوع شعرهای این دفتر متنوعند و مسایل روزمره، مفاهیم ازلی، ابدی، مسایل تاریخی و فرهنگ مردمی را شامل میشوند. تمامی این موضوعات و مضمونها با هم در ارتباط هستند و دغدغههای فکری انسان امروز را میسازند.
این شاعر افزود: شعر هم بیان زیباشناختی همین موضوعات و جایی است که میتوان در آن طیفی از تاثیر و تاثرات حسی و عاطفی را نسبت به این مفاهیم یافت.
باقری درباره ویژگیهای ساختاری شعرهای این مجموعه توضیح داد: بهطور کلی بررسی ساختاری اشعار را باید فردی انجام دهد که بتواند از منظر ساختارشناسی نوع روایت شعرها را دستهبندی کند و با ذکر ویژگی هر قسمت، هر پیروی یا فراروی از نظم ساختار را مشخص کند. یا حتی بتواند ساختارهای زبانی را در این شعرها نشان دهد، که منحصر به ویژگی یک دسته روایت شعری مشخص نیست و عمومیت دارد.
وی اضافه کرد: مخاطب «از هزارهی ترنج» میتواند هربار که شعری از این کتاب را میخواند، خود را در جایگاه شاعر یا مولفی فرض کند که دارد کاری خلاقه انجام میدهد. به این ترتیب ممکن است در شعرهای این مجموعه به کشفهایی میرسد که لذت کتاب خواندن را برایش بیشتر میکند.
مجموعه «از هزارهی ترنج» دربرگیرنده 89 قطعه شعر سپید کوتاه و بلند است.
«این شعر نیست»، «تلخ»، «خیال»، «دو برگ»، «مردم گیاه»، «شعر لرزان»، «فال»، «در هند»، «ماهی آزاد»، «فاصله»، «قطره خواهد شد»، «کتاب تازه»، «راه خانه» و «دخیل» عنوان برخی از شعرهای این مجموعه هستند.
این شعرها از زبانی ساده برخوردارند و به عنصر تخیل شاعرانه در آنها پررنگتر پرداخته شده است.
نمونه شعری از این دفتر با عنوان «آزادی»:
«حسادت میکنم به درخت بید
که زیبا
آزاد
و سر به زیر است
من دیوانهای هستم
که برای آزادی
سر برافراختهام»
نرگس باقری، فارغالتحصیل مقطع دکترای رشته ادبیات فارسی از دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه است. وی در زمینه پژوهش ادبیات داستانی زنان و ادبیات کودک و نوجوان نیز تالیفاتی دارد.
«زنان در داستان، تهران»، «باران را چه جوری ببافم؟»، «سوسکچه و برق برقی»، «نمکو» و «یک پرتقال کال کوچولو» از آثار وی هستند.
مجموعه شعر «از هزارهی ترنج» در 128 صفحه، شمارگان هزار و 100نسخه و قیمت چهار هزار و 900 تومان از سوی نشر مروارید منتشر و راهی بازار کتاب شد.
نظر شما