
کتاب «زمانبندی تغذیه برای رسیدن به اوج عملکرد ورزشی» با زیرعنوان تغذیه مناسب، زمان مناسب، نتایج مناسب با هدف استفاده از دانش برای افزایش عملکرد ورزشی، از سوی «هایدی اسکولنیک» و «آندرا کرنوس» تالیف شده و معصومه حسینی با همکاری پرویز فرزانگی آنرا ترجمه کرده است.-
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، در ادامه بیان کرد: تفاوت این کتاب با دیگر کتابهایی که در این زمینه چاپ شدهاند، این است که برای ورزشکاران در هر رشته ورزشی، برنامه تغذیهای مناسب و متناسب در قالب جدولهای تغذیهای کامل، برای زمان تمرینات و هنگام مسابقات ارایه میدهد.
وی در پایان عنوان کرد: از ویژگیهای این کتاب، ارایه راههای صحیح رسیدن به چاقی و لاغری و راههای درست محاسبه کالریهای مورد نیاز بدن، برای ورزشکاران و عموم جامعه است.
این کتاب در سه بخش و 12 فصل، تدوین شده است. بخش اول کتاب به اصول کلی مبحث تغذیه در ورزش اختصاص دارد و مزیت زمانبندی تغذیه و نقش علم در تغذیه را بررسی میکند.
نویسنده در بخشی از کتاب «زمانبندی تغذیه» را اینگونه تعریف کرده است: «تنظیم زمان غذایی یک روش کاربردی است که میگوید چه مقدار از چه غذایی و در چه زمانی (قبل، بعد، در طول) از تمرین و رقابت باید بخورید تا تاثیرات تمرین را به حداکثر رسانده، خطر آسیبدیدگی را کاهش و عملکرد ایمنی را حفظ و به بهبود آن کمک کند.»
بخش دوم با عنوان مواد مغذی، به معرفی نقش مواد مهم مورد نیاز بدن میپردازد. کربو هیدرات به عنوان یک سوخت اولیه، نیمرخ پروتئین، چربی در رژیم غذایی، ویتامینها و مواد معدنی ضروری، نقش مایعات و مکملها مباحثی است که در این بخش کتاب درباره آنها بحث شده است.
بخش سوم به بررسی برنامهها و روشهای جذب سوخت و نمونههای غذایی اختصاص دارد و راهکارهای زمانبندی برای ورزشکاران، قدرت و توان، استقامت و ورزشهای ناپیوسته بررسی و توضیح علمی داده شده است.
چاپ نخست کتاب «زمانبندی تغذیه برای رسیدن به اوج عملکرد ورزشی» در 288 صفحه، با شمارگان یکهزار نسخه و بهای 9 هزار تومان، از سوی انتشارات حتمی چاپ و روانه بازار نشر کتابهای ورزشی شد.
نظر شما