محمد حسين كريميپور، مديرعامل موسسه فرهنگي روايت در نشست رسانهاي تجهير كتابخانههاي پايگاههاي بسيج گفت: سازمان بسيج مستضعفين و موسسه فرهنگي روايت طرح توزيع 750 هزار نسخه كتاب را در 6 هزار پايگاه بسيج سراسر كشور به اجرا ميگذارد. اين طرح ويژه پايگاههاي موفق در اجراي طرح صالحين بوده و براي آن 50 ميليارد ريال هزينه شده است.-
حجتالاسلام و المسلمين سيداحسان موسوي در اين نشست، تجهيز كتابخانههاي پايگاههاي بسيج سراسر كشور را براساس دیدگاه مقام معظم رهبري مبني بر تربيت بسيجيان و آمادگي آنها در تمام ميادين جهان اسلام عنوان كرد و گفت: تجهيز كتابخانههاي پايگاههاي بسیج سراسر كشور يكي از نيازهاي مورد توجه بود زيرا با توجه به اهداف پيشبيني شده نيازمند به روز رساني كتابخانهها در حوزههاي تربيت، معرفت و بصيرت بوديم.
وي با بيان اين كه طرح تجهيز كتابخانههاي پايگاههاي بسيج در فاز اول، ويژه حلقه شجره طيبه به اجرا در ميآيد افزود: سرلشكر عزيز جعفري، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي دستور پيگيري اين طرح را داد تا باعث ايجاد رقابت سالم ميان پايگاههاي بسيج كه در اين حوزه فعاليت ميكنند شود. در فاز اول، طرح تجهيز كتابخانهها براي پايگاههاي موفق در طرح حلقه صالحين به اجرا در ميآيد.
موسوي، پايگاههاي بسيج سراسر كشور را 40 هزار عنوان كرد كه از اين تعداد شش هزار پايگاه در طرح تجهيز كتابخانهها قرار گرفته است و سپس گفت: كتابها توسط كار گروهي و متناسب با نياز سرگروههاي طرح صالحين و اعضاي بسيج شناسايي و آثار توسط بنياد فرهنگي روايت تهيه میشود تا اساسيترين فعاليت بسيج در زمينه ترويج فرهنگ مطالعه شكل بگيرد.
وي ضعف در مطالعه را يكي از ضعفهاي فرهنگي كشور دانست و افزود: در اين زمينه طرحهایي به صورت مقطعي اجرا میشود اما امتياز طرح گزينش پايگاههاي فعال آن است كه كتاب فقط در حلقه صالحين خوانده نميشود بلكه سرگروهها در جلسهها اطلاعات را به زير مجموعه خود انتقال ميدهند و همزمان با آن به رفتارسازي بسيجيان ميپردازند. روند اين فعاليت نيز توسط تيمهاي نظارتي پيگيري و به كارشناسان منتقل ميشود و موفقيت پايگاهها در اين زمينه امتياز ويژهاي را براي آنها رقم ميزند و باعث ميشود در طرحهاي بعدي سازمان بسيج مستضعفين شركت داده شوند.
محمدحسين كريميپور هم اجراي طرح تجهيز كتابخانههاي كل كشور را داراي سه ويژگي تفهيم مفهوم مطالعه، كمك به فرايند اقتصاد نشر و تقويت بنيه بدنه توليد كننده فرهنگ مكتوب دانست و گفت: براساس این طرح 125 عنوان كتاب در هفت موضوع دين، بصيرت، سياسي (با موضوع جنگ نرم)، دشمن شناسي، تاريخ انقلاب اسلامی و صد سال اخير كشور و پاسخ به شبهههای ديني و انقلابي انتخاب شده است.
وي ادامه داد: بر این اساس 750 هزار نسخه كتاب در 70 پايگاه در 13 ناحيه تهران و 6 هزار پايگاه منتخب كشور ارایه میشود و در فاز نخست 95 عنوان كتاب به پايگاههاي منتخب ارسال و بقیه كتابها در ارديبهشت ماه سال آینده فرستاده خواهد شد.
كريميپور اعتبار ارایه شده از سوی سازمان بسيج مستضعفين براي خريداري كتابها را 50 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت: تمام اين هزينه صرف خريد كتاب شده است. كتابها از 82 ناشر خصوصي و دولتي با تخفيف 15 درصدي و از هر كتاب 6 هزار نسخه خريداري شده است. اين بودجه فقط از طريق بسيج ارایه شده و هيچ يك از متوليان فرهنگي در اين حوزه با ما همكاري نداشتند. البته براي سال آينده در تلاشيم تا براي اجراي بهتر طرح با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و نهاد كتابخانههاي عمومي توافقنامهاي را امضا كنيم.
نظر شما