چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۹
سهرابی‌نژاد: از كنگره‌اي شدن شاعران جلوگيري كنيم

محمدرضا سهرابی‌نژاد که در مراسم افتتاحیه شعر فجر حضور داشت، با ابراز رضایت از شیوه برپایی این جشنواره در جزیزه خارک به «ایبنا» گفت: جشنواره‌های شعری سبب شده که شاعران به صورت شتاب‌زده و فقط برای مطرح شدن کار کنند. در حالی که باید از کنگره‌ای شدن شاعران جلوگیری کرد؛ چون شاعران کنگره‌ای از روی نیاز و تعهد شاعری شعر نمی‌گویند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سهرابی‌نژاد در حاشیه مراسم افتتاحیه هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر، درباره کیفیت برگزاری مراسم این افتتاحیه گفت: این مراسم در مجموع از لحاظ نوع جمع‌آوری و مدیریت و چینش برنامه‌ها مناسب و درخور بود. 

وی افزود: انتخاب جزیره خارک برای افتتاحیه فکر خوبی است، چرا که فتح بابی است برای مطرح شدن نقاطی از کشور که کمتر دیده شده‌اند. من با وجود مشغله فراوان دعوت جشنواره را برای حضور در افتتاحیه قبول کردم، چرا که دوست داشتم این خطه با اهمیت و مقاوم کشورم را از نزدیک ببینم. 

سهراب‌‌نژاد گفت: باید خروجی شعری دوره‌های مختلف جشنواره را پس از داوری‌ها ارزیابی کرد و این گونه به سطح تحول این رویداد دست یافت.

این شاعر در ادامه در پاسخ به این سوال که «جشنواره شعر فجر تاکنون چه تاثیری بر شعر معاصر ایران از لحاظ کیفی گذاشته است؟» گفت: دوره‌های مختلف جشنواره شعر فجر به هر حال نقاط ضعف و قدرت بسیاری داشته‌اند، اما به طور کل من به هیچ عنوان با جشنواره‌های این گونه شعری موافق نیستم، چرا که این رویدادها  سبب می‌‌شوند شاعران شتاب‌زده و صرفا برای جایزه و مطرح شدن کار کنند. 

سهرابی‌نژاد در ادامه توضیح داد: من عضو شورای عالی شعر صدا و سیما و شورای رادیو نغمات هستم. در این مرکز داوری ها به دقت صورت می‌گیرد و در بسیاری اوقات حتی شعرهای برگزیده جشنواره‌ای نیز رد می‌شوند. 

وی افزود: نظر بسیاری از مدیران برگزار کننده این است که باید شاعران و به ویژه شاعران جوان تشویق شوند؛ چرا که جشنواره‌ها محل مناسبی برای این تشویق‌هاست، اما به نظر من همین تشویق‌ها سبب شده که عده‌ای به شاعران کنگره‌ای بدل شوند. 

شاعر مجموعه «اقیانوس‌های مستطیل» در پایان گفت: شاعرانی که کنگره‌ای باشند، از روی نیاز و احساس و درد شاعری، شعر نمی‌گویند، بلکه برای کنگره‌ها و جشنواره‌ها شعر می‌سرایند. بسیاری از این دست شاعران نیز جوان، پرشور و احساساتی هستند. با وجود اين زمانی‌که به جشنواره بعدی می‌رسیم، بسیاری از این شاعران حذف و دیگران جایگزین آن‌ها می‌شوند. این مساله ضربه روحی سنگینی بر این شاعران است و باعث می‌شود که از شعر سرخورده و مایوس شوند. 

سهراب‌ نژاد علاوه بر شعر در زمینه نمایشنامه‌نویسی نیز فعالیت می‌کند. 
«نیلوفرهای مهتابی»، «از صاعقه تا باران»، «شق القمر»، «اقیانوس‌های مستطیل» و «پیغمبری به امت خود پشت کرده است» نام برخی از مجموعه شعرهای منتشر شده او هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها