به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان از جایگاه ویژهای در میان ادب دوستان برخوردارند.
آلبرتو موراویا
آلبرتو موراویا ،نویسنده ایتالیایی در روزی چون امروز به سال 1907 به دنیا آمد. او به عنوان یکی از رماننویسان برجسته ایتالیا در سده بیستم شناخته می شود. موضوع اصلی بیشتر آثار او جنسیت، بیگانگی و وجودگرایی و معروفترین اثر او رمان ضدفاشیستی «دنبالهرو» است. «بیتفاوتها» که سال ۱۹۲۹ نوشته شده، «سرکشی» که سال ۱۹۴۷ منتشر شد و «تحقیر» در سال 1954 هر سه در فهرست ۱۰۰۱ کتابی که باید قبل از مرگ بخوانید قرار دارند. «زن رمی»، «داستانهای رومی» و «دو زن» از دیگر آثار اوست. وی سال 1990 درگذشت.
دنیس بروتوس
دنیس بروتوس، شاعر انقلابی و فعال اجتماعی آفریقای جنوبی چنین روزی در سال 1924 دیده به جهان گشود. او با نظام طبقاتی آپارتايد در آفريقای جنوبی به مبارزه میپرداخت و اواسط دهه 1960 ، 18 ماه در كنار نلسون ماندلا در جزيره روبن به زندان افتاد. وی ده ها مجموعه شعر در کارنامه ادبی خود دارد که «عطش ساده»، «اميد زوالناپذير»، « شعر و شورش» و «درودها و سانسورها» از جمله آن هاست. وی دسامبر 2009 از دنیا رفت.
واشنگتن اروینگ
واشنگتن اروینگ، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1859 از دنیا رفت. وی که سال 1783 در نیویورک به دنیا آمد، فعالیت ادبی اش را با کار در نشریات مختلف آغاز کرد . او خالق داستان های کوتاه است و از این رو به پدر داستان های کوتاه در آمریکا شهرت دارد. وی سال 1802 نخستین کتابش را با نام «نامه هایی از جاناتان اولداستایل» منتشر کرد. سپس «سلمگاندی» و سال 1809 کتاب «تاریخ نیویورک» را با نام مستعار دیدریش کنیکربوکر به چاپ رساند. سال 1819 مجموعه داستان «کتاب پیش نگار جفری کرایون» را روانه بازار کرد و با این کتاب به شهرت بسیار رسید. «داستان هایی از الحمرا» و «تاریخچه پیروزی بر گرانادا»، «زندگي و سفرهای كريستف كلمب» و «زندگی جورج واشنگتن» در پنج جلد از دیگر آثار اوست.
ویلیام بلیک
ویلیام بلیک، شاعر و نقاش بریتانیایی چنین روزی در سال 1757 در خانوادهای انگلیسی متولد شد. وی از همان اوان کودکی و نوجوانی به هنر و شعر علاقه خاصی نشان می داد و به مطالعه کتاب های فلسفی و شعر مدرن میپرداخت. بیشتر آثار او در مخالفت با کلیسا و اعتقاد به آزادی انسان و عشق الهی است. او مجموعه سروده های خود با نام «سرودهای معصومیت» را سال 1789 و سرودهای تجربه را سال 1794 منتشر کرد که با اقبال زیادی روبه رو شد. «کتاب تل»، « تصورات دختران آلبیون»، «کتاب یوریزن»، «کتاب لوس» و «چهار زوآ» از دیگر آثار اوست. وی سال 1827 از دنیا رفت.
ریچارد رایت
ریچارد رایت، نویسنده آفریقایی – آمریکایی چنین روزی در سال 1960 از دنیا رفت. وی سال 1908 در می سی سی پی در خانواده ای فقیر به دنیا آمد. وی از کودکی با فقر و خشونت آشنا شد و در آثار خود به مشکلات نژادی در جامعه آمریکا پرداخت و کارهایش بر جنبش حقوق مدنی آمریکا تاثیر داشت. وی ابتدا به کتاب خواندن علاقه مند بود و هر كتابی كه به دستش می رسيد، مطالعه می كرد. رایت فعالیت ادبی اش را با خبرنگاری در روزنامه دیلی ورکر نيويورک آغاز کرد. «فرزندان عمو تم»، «فرزند سرزمین»، «دوازده ميليون آراي سياهان»، «پسر بچه سیاهپوست»، «خداوند معزول» و « گرسنگی آمریکا » از آثار اوست.
انید بلایتون
انید بلایتون، نویسنده بریتانیایی کتاب کودکان چنین روزی در سال 1968 از دنیا رفت. وی سال 1897 در لندن به دنیا آمد. او نخست بازنویسی قصه های فولکلور را آغاز کرد و سپس به نوشتن داستان های مستقل خود پرداخت. بلایتون که شماری از آثارش را با نام مستعار مری پولاک مینوشت، نخستین اثرش را که یک مجموعه شعر بود سال ۱۹۲۲ منتشر کرد. وی بیش از 800 کتاب در طول 40 سال فعالیت ادبی اش نوشت که به 90 زبان زنده دنیا ترجمه شده و بیش از 600 میلیون نسخه از آثار وی به فروش رسیده است. در سال های آغازین دهه پنجاه وی بسیار پرکار بود و به طور متوسط سالانه ۵۰ عنوان کتاب منتشر می کرد از اينرو به زودی به یکی از چهره های محبوب ادبیات کودکان تبدیل شد. محبوب ترین شخصیت داستانی بلایتون «نادی» عروسکی چوبی است که ماجراهای آن در سرزمین اسباب بازی ها می گذرد. این مجموعه از موفق ترین مجموعه های اوست که ۲۰ میلیون نسخه از آن در دهه پنجاه در انگلستان به فروش رفت. «مدرسه سنت کلر»، «مدرسه مالوروی»، «نادی»، «پنج رفیق» و «شرورترین دختر مدرسه» از محبوبترین مجموعه داستانهای اوست.

نظر شما