سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۳
وزیر ارشاد: با کتاب می‌توانیم از فرهنگ غنی کشورمان پاسداري کنیم

آیین اختتامیه نوزدهمین دوره کتاب سال دانشجویی و سومین دوره کتاب سال قرآنی دانشجویی امروز (23 آبان) در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری با حضور مسوولان کشوری برگزار شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: به وسیله کتاب می‌توانیم علاوه بر پاسداري از فرهنگ غنی کشورمان، آن را از نسلی به نسل دیگر منتقل کنیم.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین با بیان این که هفته کتاب فرصت مناسبی به شمار می‌آید تا سطح آگاهی مردم را ارتقا دهیم و جامعه را از نظر علمی در جایگاهی قرار دهیم که زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: در فرهنگ و آیینی رشد کرده‌ایم که معجزه آن از جنس کتاب است. بنابراین، ضروری است تا مردم ما بیش از پیروان ادیان و آیین‌های دیگر اهل مطالعه و کتاب باشند. 

وی ادامه داد: در دنیایی به سر می‌بریم که عده‌ای می‌کوشند علم و دانش را در انحصار خود درآورند و مانع از دسترسی ملت ما به دانش‌ روز شوند؛ چرا که می‌دانند و می‌ترسند که اگر ملت ما به آن‌ها دسترسی داشته باشند، ایران را به سرزمینی دانش‌پژوه و مستقل تبدیل می‌کند و برای دیگران تبدیل به الگوی جهانی می‌شود. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که ملت ما باید به قله‌های دانش دست پیدا کند، عنوان کرد: لازمه این دسترسی چیزی جز مطالعه و کتاب خواندن نیست. بنابراین از دانشجویان و طلاب در این حوزه بیش از دیگران انتظار داریم که اهل مطالعه باشند و لحظه‌ای از کتاب جدا نشوند. 

وی در ادامه سخنانش گفت: خوشبختانه این روحیه در نسل جوان ما وجود دارد اما باید بیش از گذشته با کتاب و کتابخوانی انس پیدا کنند.
وی با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که «لازم است که مردم را کتابخوان بکنیم اما واجب‌تر از آن این است که استعدادهای تألیف را کشف و تولید کتاب کنیم.» گفت: دانشگاه در تولید کتاب نقش مهمی را ایفا می‌کند. امیدوارم در آینده به نقطه‌ای برسیم که تمام پایان‌نامه‌ها قابلیت تبدیل شدن به کتاب را داشته باشند. این اقدام مهم به اهتمام ویژه دانشجویان و استادان نیازمند است. 

حسینی عنوان کرد: دانشجویان باید بدانند پایان‌نامه پایان راه نیست بلکه آغاز راه به دست گرفتن قلم است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که «امروز کتابخوانی نه تنها یک وظیفه علمی بلکه یک واجب دینی است» اظهار کرد: برخی به اشتباه تصور می‌کنند که کتابخوانی باید به اوقات فراغت محدود شود در صورتی که مطالعه یکی از کارهای جدی محسوب می‌شود و باید جزو فعالیت‌های روزانه به شمار بیایید. 

وی افزود: دانشجویان هم به کتاب‌های تخصصی رشته تحصیلی خود نیاز دارند و هم به کتاب‌های عمومی‌تر تا بتوانند مسایل مختلف کشور و جهان را تجزیه و تحلیل کنند. در این راستا آن‌ها نمی‌توانند تنها به کتاب‌های درسی و دانشگاهی خود اکتفا کنند. بنابراین لازم است در تمامی حوزه‌ها کتاب‌های مناسب تولید شود. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در جامعه‌ای که بمباران فکری علیه کشور اسلامی ایران به اوج خود رسیده است نیاز داریم تا افرادی که اهل قلم و مطالعه‌اند مسایل مختلف کشور را به درستی به نگارش درآورند و در اختیار عموم مردم قرار دهند. 

حسینی بیان کرد: در کشور ما شخصیت‌های برجسته فرهنگی و علمی فراوانی وجود دارند که مظهر زهد و پارسایی‌اند. این شخصیت‌ها و آثار فاخرشان و همچنین راز و رمز توفیق آن‌ها باید به نسل جوان معرفی شود. 

وی با استناد به آیات قرآن کریم گفت: ما باید هرچه نیرو داریم جمع کنیم و آماده باشیم تا بتوانیم از کشور خود دفاع کنیم. این دفاع مستلزم ارتقای فرهنگ و اندیشه جامعه است. 

حسینی اظهار کرد: کشور ما به دنبال جهانی است که در آن روزی تمامی سلاح‌ها به قلم تبدیل شوند. دانشمندان، نخبگان و اهالی قلم، فکر و اندیشه در این حوزه می‌توانند کمک شایانی به جامعه بکنند. تا سال به سال بتوانیم شاهد تولید آثار خوب و ارایه آن به جامعه باشیم. 

وی با اشاره به بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: امیدوارم تمام برنامه‌های این دوره از هفته کتاب که به شکل نمادین در حال اجرا در سطح کشورند زمینه‌های ترویج فرهنگ مطالعه را فراهم کنند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان به برگزیدگان نوزدهمین دوره کتاب سال دانشجویی و سومین دوره کتاب سال قرآنی دانشجویی با اهدای لوح تقدیر تجلیل کرد. 

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد اللهیاری، مدیرکل اداره کتاب این وزارتخانه نیز در این مراسم حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها