تی.اس.الیوت، مارک هادون و آلبرتو موراویا از برجسته ترین چهره های ادبی هستند که نام آن ها با روزی چون امروز گره خورده است.-
تی.اس.الیوت
تی.اس.الیوت شاعر، نمایشنامهنویس، منتقد ادبی و ویراستار آمریکایی - بریتانیایی در روزی چون امروز از سال 1888 متولد شد. او با آثاری چون «سرزمین هرز» (۱۹۲۲) و «چهار کوارتت» (۱۹۴۳)، رهبر جنبش نوسازی شعر و شاعری به شمار میرفت. سبک بیان، سرایش و قافیه پردازی وی، زندگی دوبارهای به شعر انگلیسی بخشید. انتشار «چهار کوارتت» الیوت، او را به عنوان برترین شاعر انگلیسی زبان در قید حیات در زمان خود، شناساند و جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۴۸و نشان «مِریت» را از آن او کرد.
وی که فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد بود، به تحصیلاتش در دانشگاه سوربن پاریس ادامه داد و در بازگشت به آمریکا از دانشگاه هاروارد با مدرک دکتری فلسفه فارغ التحصیل شد. او از ۲۵ سالگی به بریتانیا مهاجرت کرد و به تابعیت انگلستان در آمد. با وجود قدر و مقامی که الیوت در شعر و شاعری دارد، تعداد شعرهایی که او سروده آنچنان زیاد نیست. وی شعرهایش را ابتدا در نشریات ادبی و یا کتابها و جزوههای کوچک که معمولاً فقط حاوی یک شعر بودند منتشر میکرد. سپس آن شعرها را در مجموعههایی گرد میآورد و به دست چاپ میسپارد. نخستین مجموعه شعری که از او به چاپ رسید «پرافراک و دیگر ملاحظات» نام داشت که سال ۱۹۱۷ منتشر شد. تی. اس. الیوت علاوه بر شاعری، در زمینه نقد نویسی مدرن نیز فعالیت داشت و یکی از بزرگترین نقد نویسان ادبی قرن بیستم به شمار میآید. مقالههایی که او مینوشت در احیای علاقه و توجه به شاعرانی که شعرهای ماوراء الطبیعی میسرودند نقش عمدهای داشتهاند.
مارک هادون
مارک هادون نویسنده انگلیسی در روزی چون امروز از سال 1962 به دنیا آمد. او که با رمان «ماجرای شگفت انگیز سگی در نیمه شب» در سال 2003 به شهرت رسید و جوایز متعددی کسب کرد، رمان «نقطه دردسر» را نیز سال 2006 منتشر کرد. او چندین عنوان کتاب برای نوجوانان نیز نوشته و چند مجموعه شعر نیز در کارنامه اش دارد. جدیدترین رمان او با عنوان «خانه سرخ» نیز به تازگی منتشر شد.
آلبرتو موراویا
آلبرتو موراویا نویسنده ایتالیایی در روزی چون امروز از سال 1990 درگذشت. او که متولد سال 1907 بود، به عنوان یکی از رماننویسان برجسته ایتالیا در سده بیستم شناخته می شود. موضوع اصلی بیشتر آثار او جنسیت، بیگانگی و وجودگرایی و معروفترین اثر او رمان ضدفاشیستی «دنبالهرو» است. «بیتفاوتها» که سال ۱۹۲۹ نوشته شده، «سرکشی» که سال ۱۹۴۷ منتشر شد و «تحقیر» در سال 1954 هر سه در فهرست ۱۰۰۱ کتابی که باید قبل از مرگ بخوانید قرار دارند. «زن رمی»، «داستانهای رومی» و «دو زن» از دیگر آثار اوست.
نظر شما