پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۸
انتقاد رهبر انقلاب از كم‌كاری در زمينه بازخوانی و بازگويی حقايق دوران اسارت

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ديدار صدها نفر از آزادگان با اشاره به نياز هميشگی جامعه به آگاهی و عبرت آموزی از داستان زيبای ايستادگی آزادگان، از كم‌كاری در زمينه بازخوانی و بازگويی حقايق دوران اسارت اين عزيزان در عرصه‌های مكتوب و هنری انتقاد كردند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، عصر چهارشنبه 25 مرداد 91 در ديدار صدها نفر از آزادگان سرافراز، اين عزيزان ملت را گوهرهای بازيافته از ذخيره ايمان خواندند و افزودند: دوران پررنج اسارت آزادگان ما را به الماس‌هايی درخشان تبديل كرده است. 

ايشان با اشاره به نياز هميشگی جامعه به آگاهی و عبرت آموزی از داستان زيبای ايستادگی آزادگان، از كم‌كاری در زمينه بازخوانی و بازگويی حقايق دوران اسارت اين عزيزان در عرصه‌های مكتوب و هنری انتقاد كردند. 

رهبر انقلاب افزودند: بايد چندين برابر كتاب‌های چاپ شده درباره خاطرات و واقعيت‌های دوران اسارت كتاب نوشته شود و هنرمندان و مسوولان رسانه‌ها، در سطح عالی به تهيه فيلم و برنامه از آن دوران تاريخی بپردازند. 

متن سخنان ایشان در این باره چنین است: «مسئله‌ اسارت از ابعاد مختلفى قابل توجه است. يكى از ابعاد، همين خاطرات باارزشى است كه دوستان بيان كرديد. البته بنده تعدادى از كتاب‌هاى مربوط به خاطرات آزادگان را و همچنين آنچه كه مربوط است به سيد عزيز بزرگوار ما، سيد آزادگان، مرحوم آقاى ابوترابى، مطالعه كردم. مي‌توان حدس زد كه آنچه در خلال بيانات و نوشته‌ها در مورد دوران اسارت گفته شده است، يك بخش كوچكى است از يك داستان بلند و ما همچنان احتياج داريم كه اين داستان بلند را بشنويم.

من همين‌جا عرض بكنم كه انصافاً در طول اين بيست و دو سالى كه از بازگشت اسيران عزيز ما و آزادگان بلندآوازه‌ ما مي‌گذرد، كم‌كارى صورت گرفته. ما بايد چندين برابرِ آنچه كه تاكنون كتاب نوشته شده است، در اين خصوص كتاب داشته باشيم. ما بايد فيلم‌هاى هنرى برجسته‌اى از وضع آزادگان‌مان در اردوگاه‌ها و زندان‌ها داشته باشيم. شما ببينيد غربى‌ها و مؤسسات بزرگ فيلمسازى چقدر راجع به ماجراهاى اسارت‌هایى كه در جنگ دوم يا جنگ اول داشتند، فيلم تهيه كردند؛ فيلم‌هاى خوب، فيلم‌هاى برجسته؛ در حالى كه آنچه در آن فيلم‌ها وجود دارد، نشان‌دهنده روحيات مادى آن اسيرانى است كه گرفتار شده بودند؛ كه در زندگى آن‌ها، در حرف‌هاى آن‌ها، در معاملات آن‌ها به چشم مي‌خورد. همچنان كه شنيدم مأمور صليب سرخ به آزادگان ما در دوران اسارت مي‌گفته است كه ما وقتى به اردوگاه‌هاى اسيران جنگ در كشورهاى ديگر مي‌رويم، سرخوردگى و افسردگى و خودزنى و خودكشى و اين‌ها مشاهده مي‌كنيم؛ چرا شما نداريد؟ او بايد اين سؤال را مي‌كرد. جوابش معلوم است: وقتى دل با معنويت آشنا نبود، با خدا آشنا نبود، نتيجه‌اش همان است. وقتى دل با خدا آشنا بود، وقتى احساس ارتباط كرد، وقتى احساس اعتماد كرد، وقتى خود را تنها نديد، وقتى در درون سلول‌هاى تنگ و شكنجه‌بار، بهشت معنوى را با خود مشاهده كرد - آنچنان كه در بيانات اين عزيزان بود و در خاطراتى كه نوشته شده، هست - ديگر افسردگى جایى ندارد، سرخوردگى جایى ندارد، خودكشى معنا ندارد. اين يك بخش از قضيه است، كه ما بايد از ذره‌ذره اين بحر عميق و وسيع - كه زندگى آزادگان است - بيشتر از اين مطلع باشيم، كه مطلع نيستيم.

فيلم‌هاى خوبى بايد ساخته شود، كتاب‌هاى خوبى بايد نوشته شود، خاطره‌ها بايد گفته شود. همين خاطره‌هایى كه امروز گفته شد، يك دنيا حرف در اين‌ها هست؛ چقدر خوب است كه اين‌ها پخش شود. من نظرم اين است كه همين خاطراتى كه امروز گفته شد، عيناً در صدا و سيما منتشر شود، پخش شود، تا مردم بشنوند؛ اين‌ها ذخائر ماست، اين‌ها سرمايه‌هاى ماست؛ همين سرمايه‌هاست كه اسلام را نگه داشت، شيعه را نگه داشت، جمهورى اسلامى را به قدرت و عزت رساند، ملت ايران را در دنيا سرافراز كرد.» 

رهبر معظم انقلاب افزودند: من عقيده دارم و تأكيد مي‌كنم كه حتماً ماجراهاى اسارت گفته شود، نوشته شود، به تصوير كشيده شود، كارهاى هنرى فاخر بر روى آن انجام بگيرد. اين معنايش حمايت از يك قشر، دفاع از يك حادثه نيست؛ اين معنايش امضاء كردن و محكم و قطعى كردن سند پيروزى ملت ايران است؛ و اين كار بايد انجام بگيرد. من از هنرمندان كشورمان و از مسئولان رسانه‌ها مي‌خواهم كه اين كار را بكنند، و شما بايد كمك كنيد. خوشبختانه آنطور كه حالا از بيانات دوستان استفاده شد و بنده هم بى‌اطلاع نيستم، سندهاى زيادى وجود دارد، بعلاوه خود شما سندهاى زنده هستيد؛ از حافظه‌ها كمك بگيريد، بدون كم و زياد، بدون افراط و تفريط؛ آنچه كه واقع شده، بگویيد. وقتى اين با بيان هنرى همراه شود، در دل‌ها و روحيه‌ها غوغا مي‌كند. 

ايشان آزادگان را ذخائر و سرمايه‌های اسلام، جمهوری اسلامی و ملت ايران دانستند و با اشاره به بازگشت پيروزمندانه آنان به عنوان تحقق يك وعده الهی افزودند: «امروز كه ملت ايران با سلطه گران و زياده خواهان جهانی در حال مقابله است به عبرت و تأمل در اين سنت الهی،‌احتياج جدی دارد.» 

رهبر انقلاب يادآور شدند: آن روز كه فرزندان ملت در اردوگاه‌ها و شكنجه‌گاه‌ها اسير بودند بر حسب ظاهر دريچه اميدی بر روی آنان باز نبود اما به علت پايبندی و عمل به آنچه پروردگار فرموده است سنت صادق الهی درباره آنان محقق شد و سرافراز و پيروزمند به ميهن بازگشتند و دشمنان آنان به زباله دان تاريخ پيوستند. 

ايشان افزودند: امروز نيز ملت ايران در مقابل امريكا دچار چالشهايی است كه اگر همچون آزادگان عزيز ‌به آنچه خدا گفته است عمل نمايد بدون هيچ ترديدی براساس وعده های راستين پروردگار پيروزی از آن او خواهد بود. 

حضرت آيت الله خامنه ای با اشاره به اوضاع در حال تحول دنيا، افزودند: براساس قوانين الهی تصميمات، رفتارها و اقدامات ما در شكل گيری وضع جديد جهان مؤثر است كه در اين زمينه درس گيری از ايستادگی آزادگان می‌تواند به محكم شدن دل‌ها و گم نكردن راه كمك كند. 

رهبر انقلاب اسلامی همچنين لحظه لحظه پايداری پرشكوه آزادگان در دوران اسارت را موجب اجر مضاعف الهی دانستند و با تجليل از صبر و پايداری خانواده های عزيز آزادگان افزودند: عزت، قدرت و صدرنشينی هر ملت در تاريخ به مجاهدت فرزندانش بستگی دارد و استقامت پيروز عزيزان آزاده، ملت ايران را درصدر نشانده است. 

ايشان همچنين ياد سيد آزادگان مرحوم حجت الاسلام والمسلمين علی اكبر ابوترابی، شهيد تندگويان و ديگر شهيدان آزاده را گرامی داشتند. 

در آغاز اين ديدار پنج نفر از آزادگان سرافراز به بيان خاطراتی از صبر پرشكوه، استقامت تاريخ ساز، ابتكارات راهگشا و پايداری هوشمندانه آزادگان در سالهای اسارت در زندان‌ها و اردوگاه‌های رژيم بعثی صدام پرداختند. 

آقايان سيداسدالله ميرمحمدی، دارای 10 سال سابقه مفقودالاثری و اسارت، دكترغلامعلی قاسمی، با 90 ماه سابقه اسارت، از رهبران مقاومت آزادگان در اردوگاه‌های موصل 1 و 2، عبدالمجيد رحمانيان، دارای 100 ماه اسارت، محقق، نويسنده و دانشجوی دكترای حقوق، قنبرعلی بهارستانی، جوان‌ترين رزمنده‌ای كه اسير دشمن شد، جانباز، برادر دو شهيد و فرزند آزاده و دكتر عبدالله كريمی، آزاده جانباز، برادر شهيد و مؤلف چند كتاب، در سخنان خود ضمن تجليل از درايت، مقاومت و هوشمندی مرحوم حجت الاسلام والمسلمين ابوترابی سيدآزادگان بر محورهای ذيل تأكيد كردند:
-استقامت و بی اعتمادی به دشمن، پيام اصلی سال‌ها اسارت حدود 40 هزار آزاده
-بی اعتنايی به دنيا و اشتياق به ايثار و خدمت، عامل اصلی حفظ انسجام و وحدت آزادگان در دوران اسارت
-معنويت، دلدادگی و توكل بر معبود يكتا، رمز واقعی پايداری
-ضرورت گسترش و تعميق فرهنگ ايثار و مقاومت در عرصه های مختلف.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها