شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵
حیدری‌ابهری: کتاب خواندن یکی از مهم‌ترین عبادت‌های ماه رمضان است

غلامرضا حيدري ابهري، نویسنده‌ی کتاب‌های دینی کودکان و نوجوانان و برنده‌ی جایزه‌ی کتاب فصل نزول قرآن در ماه رمضان را دلیل اهمیت کتاب در دین اسلام دانست و گفت: کتاب خواندن یکی از مهم‌ترین عبادت‌های ماه رمضان است.

ایبنا نوجوان: حجت‌الاسلام غلامرضا حيدري‌ ابهري درباره‌ی اهمیت کتاب‌خوانی و دانستن در دین اسلام توضیح داد: همین که ما کتاب آسمانی داریم و همین که خداوند معجزه جاودانی پیامبرمان را کتاب قرار داده است حرف‌های زیادی را برای گفتن دارد. ما درباره‌ی معجزات پیامبران دیگر شنیده‌ایم اما هیچ یک ازآن‌ها را ندیده‌ایم اما معجزه‌ی پیامبر اسلام(ص) ماندگاری دارد و این عجیب است چون به نظر می‌رسد خدا می‌خواسته با این معجزه به مردم آخرالزمان بفهماند در این دوره خواندن و دانستن مهم است و با این معجزه به این مردم توصیه کند اگر می‌خواهند راه شیطان بر روی آن‌ها بسته شود باید بخوانند و بدانند.

نویسنده‌ی برگزیده‌ی جایزه‌ی کتاب فصل درباره‌ی جایگاه کتاب‌خوانی در ماه رمضان گفت: کتاب خواندن یکی از مهم‌ترین عبادت‌های ماه رمضان است. درباره اهمیت کتاب الهی در ماه رمضان، آیت الله جوادی آملی نکته‌ای را بیان کرده‌اند. ایشان می‌فرمایند خداوند در آیه 185 سوره‌ی بقره، ماه رمضان را چنین توصیف می‌کند: «شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن» یعنی خدا وقتی می‌خواهد ماه رمضان را توصیف کند می‌فرماید ماهی که در آن قرآن را نازل کردیم. در حالی‌که امکان استفاده از توصیفات دیگری وجود داشت. به عنوان مثال خداوند می‌توانست ماه رمضان را ماهی که روزه درآن واجب است توصیف کند.

او ادامه داد: این موضوع نشان‌دهنده‌ی پیوند ماه رمضان و قرآن است. شب قدر هم که در ماه رمضان قرار دارد، شب نزول قرآن است. ماه رمضان ماه نزول یک کتاب است به همین دلیل نوجوانان باید مطالعه‌ی کتاب و دانستن را یکی از برنامه‌های این ماه قرار دهند. در مفاتیح الجنان نیز گفت‌وگوی علمی به عنوان یکی از اعمال شب‌های قدر معرفی شده است. دین ما دینِ آگاهی یافتن و دانستن است و عبادت اصلا در مقابل دانستن قرار ندارد.

نویسنده‌ی کتاب «خدا و قصه‌هایش» به نوجوانان توصیه کرد از فرصت ماه رمضان استفاده کنند. او در این‌باره گفت: دوستان نوجوان سعی کنند در این ماه که از نظر روحی آمادگی بیشتری دارند مطالعاتی در حوزه‌ی معارف دینی داشت باشند. در کنار مطالعات دینی فرصتی هرچند کوتاه در نظر بگیرند و در جلسات عالمان دینی شرکت کنند و توجه داشته باشند که حضور در جلسات علمی و معرفتی یک چیز است و مطالعه‌ی کتاب نیز چیز دیگری است. در جلسات دینی نوجوانان می‌توانند دوستانی پیدا کنند و پاسخ سوالاتی را که در ذهنشان ایجاد می‌شود از عالم دینی بپرسند. اگر حضور در جلسات اشباعشان نمی‌کند، مطالعه حتما می‌توان به آن‌ها کمک کند.

حیدری ابهری اضافه کرد: بچه‌ها باید برای مطالعه در ماه رمضان برنامه‌ریزی کنند و زیاد نه اما هر روز 20 تا 10 صفحه مطالعه داشته باشند و در کنار این مطالعه تلاوت قرآن را فراموش نکنند. با چنین برنامه‌ریزی ماه رمضان، به ماه آشنایی قدم به قدم با قرآن و معارف دینی تبدیل می‌شود. بچه‌ها باید یادشان باشد ماه رمضان فرصت طلایی و مهمی است و خانواده‌ها هم برای برنامه‌ریزی مناسب در این ماه اهتمام داشته باشند.

نویسنده‌ی کتاب «نان نعمت خداست» درباره‌ی کتاب‌های مناسب برای مطالعه در ماه رمضان توضیح داد: اولویت مطالعات در ماه مبارک رمضان با مطالعات قرآنی و پس از آن با مطالعه سایر کتاب‌های معارف دینی است. کتاب‌های متنوعی در این زمینه منتشر شده است. مجموعه کتاب‌های «آشنایی با قرآن کریم» اثر فرزانه زنبقی، مجموعه‌ی دو جلدی«داستان پیامبران» نوشته‌ی علی موسوی‌ گرمارودی آثار مناسبی برای مطالعه در روزهای ماه مبارک رمان به شمار می‌روند.

از حیدری ابهری خواستیم که یکی از آثار قرآنی خودش را به نوجوانان معرفی کند. این نویسنده در پاسخ به این درخواست گفت: کتابی به نام «دائرة‌المعارف قرآنی» تالیف کرده‌ام که انتشارات محراب قلم آن را منتشر کرده است. این کتاب هم برای استفاده‌ي نوجوانانی تهیه شده که می‌خواهند اطلاعاتی کلی درباره‌ی قرآن کریم داشته باشند.

او ادامه داد: حضور در نمایشگاه قرآن کریم هم برنامه‌ی خوبی است که نوجوانان می‌توانند در نظر داشته باشند. در نمایشگاه قرآن، کتاب‌های دینی مناسب نوجوانان ارایه می‌شود و علاوه بر آن در بخش‌های مختلف این نمایشگاه نیز کارشناسانی برای پاسخ‌گویی به سوالات مراجعان حضور دارند. خود من هم در بخش پژوهش نمایشگاه قرآن حاضر هستم و به سوالات دینی نوجوانان پاسخ می‌دهم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها