یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۶
تعادل عجيبي در «واقعه عاشورا» وجود دارد

نويسنده كتاب «جوشن كبير» معتقد است تعادل عجيبي در «واقعه عاشورا» وجود دارد و اين تعادل، الهام‌بخش او براي نگارش اين كتاب بوده است.-

حامد‌ صفايي‌پور، نويسنده كتاب «جوشن كبير» در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اثرش را دربرگيرنده نگاهي متفاوت از حادثه عاشورا دانست و گفت: نوعي تلقي و احساس كودكانه در برخي از قطعات اين نوشتار وجود دارد كه نشان‌دهنده ارتباط دروني من با موضوع عاشوراست. اين نوشتار، متفاوت از درس‌هايي است كه فضاي سياسي و اجتماعي درباره واقعه كربلا به انسان القا مي‌كند و متفاوت از درس‌هايي است كه جامعه از اين واقعه غم‌انگيز به انسان مي‌دهد.

نويسنده‌ كتاب «جوشن كبير» درباره ويژگي‌ يادداشت‌هايش در اين كتاب گفت: اين يادداشت‌ها احساسات شخصي‌ام درباره واقعه كربلا و روز عاشورا از هشت سال گذشته بوده‌اند كه قصد انتشارشان را نداشتم ولي دوستانم پس از مطالعه آن‌ها مرا به انتشارشان تشويق كردند.

صفايي‌پور درباره رويكرد خود در پرداخت به واقعه كربلا اظهار كرد: در اين حادثه با صحنه جنگ و خونريزي روبه‌روييم كه از ديد پدران و كودكان، امام و ماموم نگاه‌هاي معناداري را به تصوير مي‌كشد. اين تصوير شايد با آنچه در جامعه جريان دارد، قدري متفاوت است. در اين نوشتار هر قطعه مربوط به نوع خاصي از روابط حاكم در اين كارزار است. «رابطه امام حسين(ع) با فرزندانش»، «رابطه محيط و انسان‌ها» و «حضرت عباس(ع) و ترانه‌سرايي براي پيروزي» از جمله اين روابطند كه در قطعات اين كتاب ديده مي‌شوند.

وي درباره عناصر الهام‌بخش نوشتارش توضيح داد: تعادل عجيبي در «واقعه عاشورا» احساس مي‌كردم و اين نكته به نظر من اوج زيبايي اين حادثه غم‌انگيز بود. تعادل در «خشم»، به اين معني كه مي‌توان به دشمن خشم گرفت اما جانب انصاف را رعايت كرد. تعادل در «نبرد» به اين معني كه در نبرد ناجوانمردانه، «جوانمردانه» مقابله كرد. تعادل در «مخالفت» به اين مفهوم كه مخالف بود اما خشن نبود و تعادل در «دوست داشتن» به اين مفهوم كه فرزند را دوست داشت اما بتوان او را رها كرد. اين تعادل در واقعه عاشورا  برايم الهام‌بخش بود.

نويسنده «جوشن كبير» درباره نام اين اثر گفت: اين نام برگرفته از بند 23 كتاب است كه چنين مي‌گويد: «حسينا... چرا قاسم «جوشن كبير» مي‌خواند؟! مگر اين نوجوان، زره ندارد؟!» كه اين بخش به روايت نازل شدن جوشن كبير در جنگ ‌بدر اشاره دارد. در واقع بنا بر روايات، اين دعا مانند زره است كه مي‌تواند از دل‌ها مراقبت كند.

وي مخاطبان اين نوشتار را آشنايان با فرهنگ اهل‌بيت دانست و گفت: پيش از انتشار اين اثر را در اختيار افرادي با تفكرات بسيار گوناگون قرار دادم و گمان مي‌كنم اين اثر براي جواني كه با حادثه عاشورا آشنايي بيشتري دارند مناسب‌تر باشد.

چاپ نخست كتاب «جوشن كبير» را انتشارات خيمه با شمارگان هزار نسخه در 38 صفحه و به بهاي سه هزار تومان روانه بازار نشر كرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها