پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۲
كودكان و نوجوانان با فرآيند توليد كتاب آشنا مي‌شوند

بخش جنبي بيست و پنجمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران به ترويج كتاب‌خواني در بين كودكان و نوجوانان اختصاص يافته است.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، انجمن فرهنگي ناشران كودك و نوجوان امسال بخش جنبي نمايشگاه را متفاوت از سال‌هاي پيش برگزار مي‌كند.

محمدتقي حق‌بين، مسوول بخش جنبي نمايشگاه درباره‌ فعاليت‌هاي اين بخش توضيح داد: امسال بخش جنبي كودك و نوجوان نمايشگاه با محوريت ماموريت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ترويج كتاب و كتابخواني و آشنايي كودكان و نوجوانان با كتاب به معرفي بخش‌هاي مختلف فرآيند توليد كتاب مانند نويسندگي، تصويرگري، چاپ و ليتوگرافي اختصاص يافته است.

حق‌بين ادامه داد: انجمن برنامه‌هاي پيشنهادي براي اين بخش را به صورت طرح به شوراي سياست‌گذاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ارايه داد و اين طرح پس از تصويب و از نخستين روز نمايشگاه كتاب در حال اجراست.

مدير مسوول انتشارات «كتاب يك» درباره شيوه اجراي برنامه‌هاي اين بخش گفت: همكاران ما در سالن فعاليت‌هاي جنبي بچه‌هاي گروه سني 4 تا 15 سال را از خانواده‌ها تحويل مي‌گيرند و رسيدي به آن‌ها مي‌دهند. در نخستين مرحله از برنامه‌ها مربيان استعداد بچه‌ها را ارزيابي و آن‌ها را به چند گروه‌ تقسيم مي‌كنند؛ در ادامه هر يك از گروه‌ها در كارگاه متفاوتي حضور مي‌يابند.

وي درباره فعاليت‌هاي كارگاهي اين بخش اظهار كرد: مربيان كارگاه تصويرگري، قصه‌اي را براي بچه‌ها مي‌خوانند و به اين وسيله آن‌ها را به تصاوير كتاب و نقاشي علاقه‌‌مند مي‌كنند. در مرحله بعد بچه‌ها با استفاده خلاقيت خودشان تصاوير جديدي براي قصه‌هاي كتاب ترسيم مي‌كنند. تصويرگري‌هاي بچه‌ها به شكل كارت پستال‌هايي در خواهد آمد و در پايان نمايشگاه به صورت آلبوم تهيه مي‌شود و به نشاني بچه‌هاي كارگاه ارسال مي‌شود.

حق‌بين درباره كارگاه نويسندگي بخش جنبي كودك و نوجوان نمايشگاه توضيح داد: بچه‌هايي كه استعداد نويسندگي دارند در اين كارگاه شركت مي‌كنند. هر روز سه نويسنده در اين كارگاه‌هاي حضور پيدا مي‌كنند. ساعات حضور نويسندگان در كارگاه به ترتيب 10 و 30 دقيقه تا 12 و 30 دقيقه، 2 و 30 دقيقه تا 17 و 17 تا 19 و 30 دقيقه است.

او ادامه داد: در روز اول و دوم نمايشگاه محمدرضا يوسفي، فرهاد حسن‌زاده، محمدرضا شمس، مجيد راستي و احمد اكبرپور در غرفه حضور داشتند و در روزهاي 15 تا 23 ارديبهشت‌ماه نيز به ترتيب اين نويسنده‌ها در غرفه آموزشي ما حضور دارند: 15 ارديبهشت مصطفي رحمان‌دوست، رضي هيرمندي، جعفر توزنده‌اني؛ روز 16 ارديبهشت نوري ايجادي، مرجان كشاورزي، محمدرضا شمس؛ در روز 18 ارديبهشت لاله جعفري، حسين فتاحي، محمدرضا شمس در كارگاه حضور دارند.

حق‌بين افزود: در روز ارديبهشت مجيد راستي، شهرام شفيعي، محمدرضا شمس؛ در روز 20 ارديبهشت نرگس آبيار، مصطفي خرامان، سيدجواد رهنما؛‌ در 21 ارديبهشت ناصر كشاورز، سيدنويد علي‌اكبر و محمدرضا شمس؛ در روز 22 ارديبهشت محمود برآبادي، طاهره ايبد، محمدرضا شمس و در آخرين روز نمايشگاه 23 ارديبهشت فريبرز لرستاني، محمدرضا شمس و حسن احمدي كار قصه‌گويي و آموزش نويسندگي به بچه‌ها را برعهده دارند.

مسوول بخش جنبي نمايشگاه درباره ساير فعاليت‌هاي اين بخش اظهار كرد: ايستگاه‌هاي ديگر به آشناسازي بچه‌ها با صنعت چاپ، ليتوگرافي، صحافي و كتاب‌فروشي آشنا مي‌شوند. بچه‌ها در اين ايستگاه‌ها خودشان فعاليت در بخش‌هاي مختلف صنعت چاپ و توزيع كتاب را تجربه مي‌كنند؛ به عنوان مثال وارد يك كتابفروشي مي‌شوند و خودشان نقش فروشنده يا خريدار كتاب را برعهده مي‌گيرند و با انتخاب و خريد كتاب آشنا مي‌شوند.

حق‌بين ادامه داد: ايستگاه جمع‌خواني، بلندخواني، قصه‌سرايي و حماسه‌سرايي از ديگر بخش‌هاي اين برنامه‌اند. در ايستگاه حماسه‌سرايي و نقالي چند متن 3تا 5 سطري در نظر گرفته شده كه بچه‌ها آن‌ها را حفظ مي‌كنند و با آموزش مربي و خلاقيت خودشان اجراي آن‌ها ر برعهده مي‌گيرند

اين ناشر از اهداي هديه و برنامه‌هاي تشويقي نيز خبر داد و اظهار كرد: هدايايي كه عمدتا كتاب است به بچه‌ها داده مي‌شود. بچه‌ها مي‌توانند كتاب را به امضاي نويسندگان حاضر برسانند. عكاسي هم در برنامه‌ها حضور دارد و بچه‌ها را به صورت انتخابي زير نظر مي‌گيرد و از آن‌ها عكس مي‌گيرد. در لحظه خروج از سالن لوح فشرده حاوي اين عكس‌ها به عنوان يادگاري به بچه‌ها داده مي‌شود تا آن‌ها از حضورشان در اين برنامه يادگاري داشته باشند.

حق‌بين اظهار اميدواري كرد اين برنامه و حضور نويسندگان نام‌دار در کنار مخاطبان تاثير چشم‌گيري بر ترويج كتابخواني داشته باشد. او در‌اين‌بار گفت: امسال در بخش جنبي نمايش و سرگرمي غيركتابي اجرا نمي‌كنيم و سعي میكنيم با استفاده از جذابيت تصويرگري، قصه‌گويي و مانند آن كتاب‌خواني را ترويج كنيم.

اين ناشر با بيان بخشي از سخنان مقام معظم رهبري درباره اهميت بلندخواني، اظهار كرد: ايشان فرموده‌اند: من شنيده ام در اروپا معمول است كه قصه را براي بچه‌ها با صداي بلند مي‌‌خوانند و جمع‌خوني رواج دارد و اين موضوع باعث علاقه‌مندي بچه‌ها به كتاب‌خواني مي‌شود.(نقل به مضمون) با توجه به اين صحبت‌ها، ايشات توصيه كرده‌اندبلندخواني و جمع‌خواني را تجربه كنيم و تاثيرات آن‌را ببينيم.

وي افزود: انجمن فرهنگي ناشران كودك در راستاي اين فرمايشات ايستگاه‌هاي بلندخواني و جمع‌خواني را در بخش جنبي كودك و نوجوان ايجاد كرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها