دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۶
«هفت پیکر» نظامی رمان شد!

انتشارات پیدایش برای نخستین‌بار منظومه‌ی «هفت پیکر» نظامی را در قالب رمان‌ منتشر کرد.

ایبنا نوجوان: اين كتاب كه آن را با نام‌هاي «هفت گنبد»، «هفت اقلیم» و «بهرام‌نامه» نيز مي‌شناسند، به‌تازگي با ‌قلم عباس جهانگيريان بازنويسي و توسط انتشارات پيدايش منتشر شده است. 

نظامی اندکی پس از سرودن منظومه‌ی «لیلی و مجنون»، به‌نظم کشیدن داستان «هفت پیکر» را آغاز كرد و با استفاده از قصه‌ها و افسانه‌هايي كه در وصف بهرام گور وجود داشت و با کمک تخیل سرشار خود قصه‌ای خواندنی خلق كرد. 

عباس جهانگیریان كه «قصه‌ی شیرین هفت پیکر» را نوشته، پيش از اين، چندین اثر ادبی کهن را برای نوجوانان بازنویسی کرده است. اين نويسنده و نمايشنامه‌نويس نام‌آشنا كه در هجدهمين جشنواره‌ی بين‌المللي تئاتر كودک و نوجوان از او تقدير شد، معتقد است نوجوانان امروز کمتر به سراغ نظم و آثار منظوم می‌روند؛ از این‌رو بازنویسی و منثوركردن آثار منظوم می‌تواند پیوند ادبیات دیروز ایران با نوجوانان امروز را محکم‌تر کند. 

جهانگیریان براي انتخاب منظومه‌ی «هفت پیکر» دلايل مختلفي داشت؛ از جمله اين‌كه اين اثر در مقایسه با دو منظومه‌ی دیگر نظامی، یعنی «لیلی و مجنون» و «خسرو شیرین» کمتر ديده شده است. 

جهانگيريان با بيان اين‌كه ابتدا دست به بازنويسي و بازآفرينی «هفت پیکر» زده، مي‌گويد: بعدا متوجه شدم كه اين اثر قابلیت تبدیل شدن به یک رمان را دارد و تصميم گرفتم آن را در قالبی كه من آن را «رمان‌واره» مي‌نامم، به روي كاغذ بياورم. اين قالب اين امكان را مي‌داد كه فاصله‌ی نوجوان امروز را با ادبيات كهن كمتر كند.
 
نويسنده‌ی «قصه‌ی هامون و دریا» روايت‌ها و برداشت‌های خود را در فراز و فرودهای این داستان دخالت داده و با با بال و پر دادن به داستان، اثری فراتر از یک بازآفرینی از منظومه‌ی «هفت پیکر» نظامی پدید آورده است. 

قصه‌ی شيرين هفت پيكر زباني ساده و روان دارد و در عين‌حال با آوردن واژها و افعالی که در ادبیات کهن رايج است، اصالت و قدمت این اثر را در جریان داستان یادآور می‌شود: «شیده آنچه بهرام خواسته بود، به نگاره درآورد و به او نشان داد. شاه درنگی چشم‌هایش را فروبست و نقشه‌ی شیده و کاخ آینده‌اش را تخیل کرد؛ هفت گنبد هفت رنگ با هفت عروس قشنگ.
... زوران هم با آنچه شیده در سر داشت، هم‌رأی بود، چون بر این باور بود که بهرام اگر گرم بزم گردد، کمتر به رزم می‌اندیشد و ایرانیان می‌توانند نفسی تازه کنند و خود را دیگربار، بازپرورند.»
 

این اثر در ادامه‌ی فعاليت نشر پیدایش در بازنشر آثار ادبیات کهن و با هدف آشناکردن نوجوانان با گنجینه‌های ادب فارسی منتشر شده است. 

«قصه‌ی شیرین هفت پیکر» با تصویرگری حسام‌الدین طباطبایی در شمارگان دوهزار نسخه توسط نشر پیدایش منتشر شده و براي نخستین‌بار در غرفه انتشارات پیدایش در نمايشگاه كتاب، واقع در سالن 22c ارايه مي‌شود. 

بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 13 تا 23 اردیبهشت ماه 1391 در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها