چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۰
صدور مجوز چاپخانه‌ها بدون كارشناسي است

رييس شركت تعاوني چاپخانه‌داران سيستان و بلوچستان با اشاره به مشكلات فعالان چاپ در اين استان، گفت: مجوزهاي تاسيس چاپخانه در اين استان بدون كارشناسي و نگاه به افق آينده اين صنعت صادر مي‌شوند.-

محمد جواد اصغري در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اعلام كرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي سيستان و بلوچستان در سال‌هاي اخير عملكرد چندان خوبي نداشته است و اگرچه بارها نامه‌نگاري كرده‌ايم تا براي صدور مجوز چاپ از تجربه كارشناسان استفاده كنند اما متاسفانه اين اقدام انجام نمي‌شود.

وي افزود: طبيعي است كه براي هر مجوزي، گنجايش و ظرفيت‌هاي هر شهر بررسي شود و سپس براي صدور آن اقدام شود اما اين روند در استان ما جاري نيست.

اصغري با بيان اين‌كه در يكي دو سال اخير، دو چاپخانه مجهز زاهدان ورشكسته شده‌اند، اظهار كرد: اين موضوع به دليل اين‌كه اغلب سفارش‌هاي چاپي به استان‌هاي ديگر مي‌روند و همچنين هزينه‌هاي حمل و نقل بر قيمت نهايي خدمات چاپي افزوده مي‌شود، رخ داده است.

وي اظهار كرد: اغلب اين سفارش‌ها نيز به شهرهايي مانند تهران، اصفهان و مشهد برده مي‌شوند و اگرچه مسافت زيادي سپري مي‌شود اما به دليل هزينه‌هاي بالاي حمل و نقل مواد اوليه، مشتريان ترجيح مي‌دهند كارهاي خود را به شهرهاي ديگر سفارش دهند.

به گفته اصغري، فعالان صنعت چاپ استان طي چهار سال اخير تلاش كرده‌اند با كاهش قيمت نهايي خدمات چاپي و افزايش كيفيت كالاهاي چاپي با استان‌هاي همجوار رقابت كنند و سفار‌ش‌ها را بگيرند اما با تمام تمهيداتي كه در اين زمينه انديشيده شده است، باز هم اغلب سفارش‌هاي چاپي با وجود هزاران كيلومتر مسافت در تهران چاپ مي‌شود. 

رييس شركت تعاوني چاپخانه‌داران سيستان و بلوچستان در پاسخ به اين سوال كه آيا به عنوان يك نهاد صنفي، پيگير مشكلات فعالان اين حوزه بوده‌ايد، گفت: ما بارها با مسوولان فرهنگي استان جلسه گذاشته‌ايم و خواستار بررسي مسايل و مشكلات اين حوزه شده‌ايم اما متاسفانه اين جلسات و وعده‌ها در حد حرف باقي مي‌ماند و توجه چنداني به آن نمي‌شود.

اصغري يادآور شد: به تازگي يكي از بزرگترين چاپخانه‌هاي استان به دليل مشكلات مالي و نيز افزايش هزينه‌هاي جاري به فروش گذاشته شده است و اين تعطيلي در آينده‌اي نه چندان دور به صنعت چاپ استان ضربه‌اي جدي وارد مي‌سازد.

وي همچنين از افزايش قيمت كاغذ به عنوان ديگر معضل و مشكل چاپخانه‌داران نام برد و افزود: يكي ديگر از مشكلاتي كه در ماه‌هاي اخير با آن روبه‌رو بوده‌ايم، افزايش قيمت كاغذ به دنبال نوسانات نرخ ارز بوده كه مشكلات چاپخانه‌داران را دو چندان كرده است، زيرا همزمان با افزايش قيمت‌ها ما نيز مجبور شده‌ايم قيمت‌هاي خود را افزايش دهيم.

رييس شركت تعاوني چاپخانه‌داران سيستان و بلوچستان با بيان اين‌كه نابساماني‌هاي موجود در حوزه‌ صنعت چاپ، فعالان اين بخش را دلسرد كرده است، گفت: وقتي يك چاپخانه‌دار تمام سختي‌ها اين حوزه را مي‌بيند و متوجه مي‌شود كه راهكاري براي مقابله اين مشكلات ندارد، ترجيح مي‌دهد مانند بسياري ديگر از افراد يا چاپخانه خود را واگذار كند يا تغيير كاربري دهد.

اصغري همچنين درباره مشكلاتي كه واحدهاي صنفي خدمات كامپيوتري براي چاپخانه‌داران ايجاد كرده‌اند، توضيح داد: بيش از 300 واحد خدمات كامپيوتري در زاهدان فعاليت مي‌كند كه بار مضاعفي را بر دوش چاپخانه‌داران گذاشته‌اند.

به گفته وي، هر واحدي يك دستگاه چاپ در مجموعه خود قرار داده است و كارهاي چاپي را در اندازه‌ها و فرمت‌هاي مختلف پرينت مي‌گيرد، در حالي كه چاپخانه‌داران مي‌تواند اين خدمات را با دستگاه‌هاي به‌روز، با كيفيت‌تر و مناسب‌تري به مشتريان ارايه كنند.

اصغري گفت: در استان سيستان و بلوچستان 34 چاپخانه فعالند كه از ميان آن‌ها 18 در زاهدان فعاليت مي‌كنند.

وي افزود: شركت تعاوني چاپخانه‌داران سيستان و بلوچستان از سال 1387 فعاليت خود را آغاز كرده است و 18 عضو دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها