به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اين اثر كه توسط رسول حيدري نوشته شده، دربردارنده الگوي 365 نوع غذاي سالم و گياهي است كه با تكيه بر سنت غذايي ايراني و هندي گردآوري شده است.
دكتر محمود دريايي، ناظر و ويراستار اين كتاب با بيان اينكه بيماريهاي گوارشي در سالهاي اخير در بين مردم كشورمان گسترش يافته است، گفت: بسياري از بيماريها و اختلالات گوارشي به دليل مصرف انواع گوشتهاي قرمز و چربيهايي است كه در برنامه غذايي ما گنجانده شده است.
وي افزود: تكيه بر غذاهاي سالم گياهي، طبيعي بودن انواع مواد غذايي و تاكيد بر كشاورزي و زراعت سالم و استاندارد از جمله ويژگيهاي اين اثر به شمار ميآيد.
دريايي با اشاره به اثرات مثبت استفاده از مواد غذايي سالم و گياهي در رژيم غذايي انسانها، اظهار كرد: استفاده از اين مواد بدن را به سوي سلامتي رهنمون ميسازد و علاوه بر تغيير ذائقه از مصرف فستفودها به سوي غذاهاي گياهي، زمينه سير تحول سلامت را در ميان افراد جامعه هموار ميسازد.
وي تصريح كرد: يكي از مشكلات مردم در سالهاي اخير به دليل مصرف انواع فستفودها، گوشتهاي قرمز، مواد غيرطبيعي، اسنكها و نوشابههاي رنگارنگي است كه سرمنشاء انواع بيماريها به شمار ميآيند.
اين متخصص علوم زيستي و گياهان دارويي با بيان اينكه كتابهاي مختلفي تاكنون درباره فوايد غذاهاي گياهي كتابهاي مختلفي به بازار عرضه شده است، يادآور شد: اين اثر علاوه بر ارايه الگوي تغذيه صحيح در غذاهاي گياهي، طبع سردي و گرمي هر ماده غذايي را معرفي كرده و شيوه پخت و پز انواع غذاها نيز در آن بيان شده است.
دريايي گفت: به عنوان يكي ديگر از ويژگيهاي اين كتاب ميتوان به ارايه اطلاعاتي درباره اصلاح كنندههاي غذايي اشاره كرد؛ در پايان هر دستور غذايي آورده شده است كه اين غذا براي چه بيماريهايي منع خوراكي دارد و چه افرادي ميتوانند با طبخ آن مشكلات خود را برطرف كند.
به گفته وي، معرفي انواع ادويهها، خواص و زيان هر يك از آنها، همچنين معرفي نوشابههاي خوراكي بدون ضرر ايراني با استفاده از عرقيات گياهي و ... نيز در بخشهاي مختلف اين كتاب گنجانده شده است.
دريايي در بخش ديگر سخنان خود از ارايه انواع پيشغذاهاي گياهي و اصيل ايراني، همچنين دسرهاي طبيعي در اين اثر نام برد و افزود: اغلب غذاها و موادي كه در اين كتاب معرفي شدهاند با طعمهاي خاص در فرهنگ و سنت ايرانيان وجود دارد و هنر اصلي اين كتاب جمعآوري و گردآوري اين مواد بوده است.
وي با اشاره به ديگر مباحث اين اثر، گفت: اشاره به مفاهيم طب سنتي، فلسفه سردي و گرمي غذاها، انواع و اقسام طبعهاي غذايي، فوايد گياهخواري، اشعار و سخنان بزرگان و دانشمندان درباره طب سنتي و فوايد گياهخواري را نيز ميتوان از ديگر بخشهاي اين كتاب معرفي كرد.
دريايي درباره منابع اين اثر نيز توضيح داد: براي گردآوري كتاب از مطالب كتابهايي درباره غذاهاي گياهي در ايران و هند به زبان انگليسي و فارسي، كتاب قانون ابوعليسينا، تغذيه زكرياي رازي و كتابي از سيد اسماعيل جرجاني نيز استفاده شده است.
وي تصريح كرد: اين كتاب با هدف گسترش فرهنگ تغذيه سالم، افراد را با تركيب صحيح و متناسب غلات، حبوبات، سبزيجات و برخي ادويهجات مفيد آشنا ميكند، غذاهاي خوشمزه بيشماري كه در فرهنگ و سنت ما ايرانيان از جايگاه ويژهاي برخوردار است اما به مرور زمان فراموش شده است.
به گفته دريايي، آشپزي گياهي، افراد را به سوي سلامت، بهداشت طول عمر و مصونيت از بيماريها رهنمون ميكند.
كتاب «365 روز با غذاهاي گياهي ايراني» در شمارگان يك هزار و 100 نسخه، 679 صفحه و بهاي 15 هزار تومان از سوي انتشارات سفير اردهال منتشر شده است.
سهشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۶
نظر شما