چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۲
مطالعه به روح ورزشكاران آرامش ‌‌مي‌بخشد

مربي سرشناس واليبال ايران و سرمربي سابق تيم واليبال اروميه، مطالعه را بهترين ابزار براي استراحت فكري ورزشكاران عنوان كرد.-

جهانگير سيدعباسي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: با توجه به اين‌كه كتاب از مهمترين آموزگاران زندگي است، همه مردم فارغ از اين‌كه به چه حرفه‌اي مشغول‌اند، نيازمند مطالعه‌اند زيرا بايد دانايي و آگاهي خود را در زمينه‌هاي مرتبط با حوزه تخصصي‌شان بالا ببرند تا پيشرفت مطلوبي داشته باشند.

اين مربي واليبال مطالعه براي ورزشكار را به منزله وسيله‌اي براي به بلوغ رساندن و همچنين استراحت فكري دانست و افزود: در جريان مسابقه جسم و ذهن فرد همواره درگير با موضوع مسابقه است. بنابراين، مطالعه به خوبي مي‌تواند فرصتي براي استراحت فكر ورزشكار باشد. ورزشكار همچنين مي‌تواند اطلاعات و شناختش را در حوزه ‌هاي گوناگون از راه كتابخواني افزايش مي‌دهد.

كارشناس واليبال كشورمان درباره اهميت مطالعه غيرتخصصي در ميان ورزشكاران گفت: مطالعات غيرتخصصي با قلب و روح انسان در ارتباط است، در حالي كه مطالعات مرتبط و تخصصي تنها كار و حرفه ما را پوشش مي‌دهند و نياز ارتقاي دانش ما را برآورده مي‌كنند.

وي حوزه مورد علاقه‌اش را خواندن كتاب‌هاي ادبي عنوان كرد و گفت: به اين حوزه علاقه‌مندم زيرا احساس مي‌كنم اين كتاب‌ها قلب و روحم را تلطيف مي‌كنند و زمينه‌اي مناسب براي استراحت فكري‌ام فراهم مي‌آورند.

سيدعباسي سطح مطالعه ورزشكاران در حوزه‌هاي واليبال و بسكتبال را مطلوب ارزيابي كرد و افزود: دليل اين موضوع در دانشگاهي بودن اين ورزشكاران رشته‌هاست به اين مفهوم كه اغلب افرادي كه به اين ورزش‌ها رو مي‌آورند، برخاسته از دانشگاه‌اند و دست‌كم در رشته دانشگاهي خود مطالعاتي دارند.

كارشناس واليبال كشورمان پايين بودن سطح مطالعه را منحصر به كشورمان ندانست و گفت: اگر بخواهيم مطالعه را تنها كتابخواني عنوان كنيم، كاهش سطح اين نوع مطالعه به دليل پديدار شدن منابع مطالعاتي جايگزين مانند اينترنت، مساله‌اي فراگير در جهان است.

سيدعباسي زمينه‌هايي را كه مي‌توان در آن به ترغيب ورزشكاران به مطالعه پرداخت، زمينه‌هايي زيرساختي عنوان كرد و گفت: بايد با بسترسازي مناسب و بلندمدت براي اين حوزه، در ترويج اين فرهنگ به جامعه كوشيد.

وي درباره نقش مربيان ورزشي در گسترش اين فرهنگ در ميان ورزشكاران گفت: همواره مطالعه را براي به آرامش‌ رسيدن به ورزشكاران توصيه مي‌كنم و در اين ميان مي‌كوشم خواندن كتاب‌هايي با موضوع متفاوت از ورزش را توصيه كنم تا مقوله استراحت كردن ذهن ورزشكار نيز محقق شود.

سرمربي سابق تيم واليبال اروميه از نبود اطلاعات جامع در زمينه دوپينگ و همچنين استفاده از مواد نيروزاي مجاز براي فعالان حوزه ورزش انتقاد كرد و گفت: در بسياري از كشور‌ها براي اين‌كه ورزشكاران و مربيان در استفاده از مواد نيروزا دچار خطاي دوپينگ نشوند، اطلاعات جامعي را ارايه مي‌شوند اما در كشورمان علاوه بر آن‌كه از نظر آزمايشگاه‌هاي تخصصي در اين زمينه با مشكل مواجه‌ايم، مكتوبات مرتبطي نيز در زمينه استفاده از دارو‌هاي دوپينگ نداريم و دانش و آگاهي در اين‌باره در حد صفر است.

وي وجود اطلاعات جامع مكتوب درباره انواع دارو‌هاي نيروزا را براي ورزشكاران شهرستاني با اهميت توصيف كرد و گفت: پزشكان و متخصصان دارويي در تهران اغلب به ورزشكاران خدمات مطلوبي در زمينه استفاده از دارو‌هاي نيروزا ارايه مي‌كنند اما اطلاع‌رساني در اين‌ باره به ورزشكاران شهرستاني همواره با مشكل مواجه بوده و آنان در بسياري از مواقع ناخواسته دچار خطاي دوپينگ مي‌شوند.

وي در پايان از نگارش خاطرات دوران مربيگري‌اش استقبال كرد و گفت: نگارش خاطرات يكي از بهترين راه‌ها ‌براي ماندگاري آن‌هاست و كوشش براي مستندسازي خاطرات دوران مربيگري مربيان مي‌تواند مربيان نسل‌هاي ديگر را با گنجينه تجربه‌هاي مربيان ديگر آشنا كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط