دوشنبه ۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۹
تغيير نام كتاب «پله پله تا ملاقات خدا» براي احترام به استاد زرين‌كوب

مدير‌عامل موسسه نشر شهر در جريان مراسم رونمايي كتاب «پله پله تا ملاقات خدا» منتشر شده از سوي موسسه فرهنگي هنري سبل‌السلام، خواستار تغيير نام اين كتاب به احترام عبدالحسين زرين‌كوب( نويسنده كتابي با همين نام) شد اما يكي از مولفان اين اثر، اين پيشنهاد را رد كرد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين مراسم كه عصر ديروز(يكشنبه، 6 آذر) به همت نشر شهر و فرهنگسراي گلستان در سالن اجتماعات اين فرهنگسرا برگزار شد، دكتر «امير مسعود شهرام‌نيا» مدير‌عامل موسسه نشر شهر، با بيان اين‌كه نام كتاب، تداعي كننده نام اثري است كه نخستين بار توسط عبدالحسين زرين‌كوب درباره زندگي مولانا جلاالدين منتشر شد، پيشنهاد كرد كه نام كتاب به «پله پله تا ملاقات او» تغيير پيدا كند تا حريمي براي آثار عبدالحسين زرين‌كوب در حوزه نامگذاري آثار مكتوب پديد آورده باشيم.

علي‌اصغر خندان، مديرعامل موسسه فرهنگي هنري سبل‌السلام و يكي از مولفان اين اثر نيز در گفت‌و گو با خبرنگار «ايبنا» پذيرش اين پيشنهاد را از سوي خود و ساير نويسندگان اثر منتفي دانست و گفت: با توجه به اين‌كه كتاب زرين‌كوب هم به تاسي از بخشي از شعر مولانا نوشته شده است، ما نيز به تاسي از اين بخش از شعر مولانا نام «پله پله تا ملاقات خدا» را براي اين اثر برگزيديم. بنابراين، لزومي در تغيير نام اين اثر نمي‌بينيم! 

کتاب «پله‌پله تا ملاقات خدا» نوشته‌ دکتر عبدالحسین زرین‌کوب از پرمخاطب‌ترین آثاری است که درباره‌ زندگی و آثار مولوی نوشته شده است. نسخه‌ فارسی این کتاب تاکنون سی بار و در سیصد ‌هزار شمارگان منتشر شده است.

در مراسم رونمايي كتاب «پله پله تا ملاقات خدا» كه به اهتمام موسسه فرهنگي هنري سبل‌السلام منتشر شده است، ابتدا دكتر «هادي رهنما» معاون كتاب «نشر شهر» در سخناني با بيان اين كه ابتدا قرار بود اين كتاب ويژه دانشجويان دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شود، اظهار كرد: در واقع، قرار نبود اين كتاب براي عموم مردم منتشر شود اما با توجه سليس بودن زبان اين نوشتار، با پيشنهاد مدير مسوول نشر شهر و با جلب موافقت علي اصغر خندان، يكي از نويسندگان كتاب، تصميم به انتشار اين كتاب براي عموم گرفتيم.

وي انتشار چاپ دوم اين اثر در زماني كه كمتر از يك سال را نشانه‌ استقبال مردم از اين نوشتار عنوان كرد و افزود: همه مربياني كه دغدغه تعليم و تربيت دارند مي‌توانند از محتواي اين اثر بهره گيرند.

سپس علي‌اصغر خندان، يكي از مولفان كتاب «پله پله تا ملاقات خدا» با اشاره به كج‌رفتاري‌هايي كه در عصر رنسانس توسط كليسا در امر دين انجام شد، به بررسي علت گرايش مردم به تجربه‌گرايي پرداخت و اظهار كرد: پس از عهد رنسانس، از دين تعبير نادرستي ارايه شد كه مدعي بود آنچه به ادراك نمي‌آيد، نبايد از آن سخن گفت و گزاره‌هاي ديني از اين جمله محسوب مي‌شدند.

وي از اين عقيده به‌عنوان تفكري ياد كرد كه بعدها جريان‌هاي حامي آن به انتقاد از آن پرداختند و ادامه ‌داد: امروزه هرچند تجربه‌گرايي در همه دنيا از جمله در كشور ما در حيطه علوم رواج دارد اما مباحث اخلاقي نيز مورد توجه قرار مي‌گيرند كه نمونه آن اخلاق پزشكي است كه طليعه‌اي محسوب مي‌شود براي پرداختن به امر دين در زندگي بشر.

نماينده مولفان كتاب «پله پله تا ملاقات خدا» با اشاره به اين حديث نبوي كه «من تنها برای تکمیل فضايل اخلاقي مبعوث شده‌‏ام»گفت: اخلاق ميوه درخت تنومند دين است اما در كشورمان اخلاق شاخه ‌نحيفي از درخت تنومند دين است و گواه آن نبودن رشته‌اي به نام «اخلاق» در دانشگاه‌ها و توجه به اين مبحث مهم تنها در حد ارايه يك كتاب آن هم در سطح دانشگاه‌ها و نه در سطوح دبيرستان و راهنمايي است.

برگزيده جشنواره «حكمت مطهر» با اشاره به كتاب «احيا‌العلوم» امام محمد غزالي گفت: غزالي اين كتاب را با توجه به احساس خطري كه از ناديده گرفتن اين حوزه دين داشت، تاليف كرد و طي اين كتاب به اين مساله پرداخت كه در قرن چهارم هجري دانشمندان كشور‌هاي مسلمان به بي‌راهه رفته‌اند و اخلاق را در حاشيه ديده‌اند.

خندان ادامه داد: اين اثر آن‌قدر مورد توجه است كه «ملا محسن فيض كاشاني» در قرن دهم هجري شرحي به نام «المحجه البیضاء فی‌الاحیا» برآن مي‌نويسد.

مدير موسسه سبل‌السلام اين كتاب را نخست ويژه طلبه‌ها و افرادي كه مباحث مذهبي توجه دارند، دانست و درباره مطالعه اين كتاب توسط مخاطب عام توصيه كرد كه مخاطب براي پايان بردن كتاب هيچ عجله‌اي از خود نشان ندهد و به‌ آهستگي و حوصله آن‌ را مطالعه كند. وي مطالعه اين كتاب را شبيه به آبياري قطره‌اي خواند و گفت كه كم خواندن و مداوم خواندن اين كتاب تاثيرگذاري مطلوبي بر مخاطب مي‌گذارد.

خندان با بيان اين‌كه تلاش شده تا حد ممكن در كتاب از مثال‌‌هاي روز استفاده شود، از مخاطبان اثر خواست كه اگر قلم توانايي دارند، نكات و مثال‌هايي را كه در جريان زندگي روزمره با آن روبرويند، با نويسندگان كتاب در ميان بگذارند تا اين‌ كتاب همواره به‌روز رساني شود.

سپس دكتر «امير مسعود شهرام‌نيا» مدير‌عامل موسسه نشر شهر، به تشبيه «مصطفی ملكيان» استاد علم اخلاق از دين به عنوان كره‌اي پرداخت كه هسته مركزي آن را اخلاق تشكيل داده كه همه اديان در آن مشتركند و هرقدر از اين هسته مركزي فاصله مي‌گيريم، بر افتراق‌ها افزوده مي‌شود تا در بيروني‌ترين لايه آن كه احكام است، گوناگوني بسياري بين اديان الهي وجود مشاهده مي‌شود.

وي توجه به حوزه‌هاي مغفول اخلاقي را از ويژگي‌‌هاي مهم اين اثر نام برد و گفت: بديع بودن در طرح موضوعات و شيوه پرداخت مولف در اين اثر، مخاطبان خارج از حوزه دانشگاه را نيز مشتاق مطالعه اين كتاب كرده است.

شهرام‌نيا در ادامه از مروجان مذهبي و نويسندگاه خواست كه در تاليف كتاب‌هاي مذهبي جذابيت اين كتاب‌ها را مدنظر قرار دهند و مانند مولفان كتاب‌هاي كنكور كه در تدوين كتاب‌هاي كنكور حساسيت ويژه‌اي در انتقال مفاهيم دارند و كتاب‌هاي مختلف را در زمانبندي‌هاي متفاوت به مخاطبانشان عرضه مي‌كنند، به ارايه مناسب موضوعات مذهبي به افراد بپردازند تا مطالعه اين‌گونه كتاب‌ها براي مخاطبان جذاب و اثر‌گذار باشند.

در پايان اين مراسم با حضور نماينده سازمان فرهنگي ‌هنري منطقه هشت شهرداري تهران و مدير موسسه نشر شهر، يك جلد نفيس از كلام‌الله مجيد به علي‌اصغر خندان، نماينده مولفان اين كتاب، اهدا شد.

كتاب «پله پله تا ملاقات خدا» به اهتمام موسسه فرهنگي هنري سبل‌السلام با شمارگان 2000 نسخه، 256 صفحه و به بهاي 100 هزار ريال منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط