حرفهاي نويسندگان دفاع مقدس براي نوجوانان/4
فرهاد حسنزاده: داستانهای دفاع مقدس به نوجوانان اميد میدهند
«فرهاد حسنزاده» ميگويد نوشتن از جنگ برايش اصل نيست ولي معتقد است داستانهاي دفاع مقدس باعث تقويت روحيهي اميدواري و تلاش براي رسيدن به هدف در نوجوانان ميشود.
نويسندهي رمان «هستي» در حوزهي دفاع مقدس، افزود: «ترسها، شجاعتها، دروغگويي و راستگويي در اين برهههاي خاص و بحراني به بهترين وجه خود را نشان ميدهند. يكي ديگر از دلايلي كه باعث شده من از جنگ بنويسم، اين است كه اهل جنوبم و اين فاجعه را تجربه كردهام و با بازگشت به گذشته ميتوانم از آن بنويسم.»
او دربارهي رمان «هستي» توضيح داد: «من هستي را با زباني نوشتهام كه براي نوجوان امروز خواندني باشد. نوجواني كه شايد چندان علاقهاي نداشته باشد كه داستاني از جنگ بخواند يا اصلاً نميتواند با داستانهاي جنگ ارتباط برقرار كند. به همين دليل ماجراهايي را كه در حاشيهي جنگ براي هستي اتفاق ميافتد با چاشني طنز همراه كردهام تا نوجوانان راحتتر با آن ارتباط برقرار كنند.»
«حسنزاده» دربارهي لزوم مطالعهي كتابهاي حوزهي دفاع مقدس گفت: «با خواندن كتابهايي با موضوع «دفاع مقدس»، نوجوانان با يك مقطع تاريخي كشورشان آشنا ميشوند. با مطالعهي چنين آثاري، ميتوانند حرفهايي را حس كنند كه از بزرگترها دربارهي جنگ شنيدهاند.»
نويسندهي «مهمان مهتاب» اضافه كرد: «موضوع ديگري كه در نوشتن داستانهاي دفاع مقدس براي من مهم است، نشان دادن روحيهي اميدواري به بچههاست. روحيهي تلاش براي به دست آوردن چيزي و روحيهي مقاومت براي ادامهي زندگي در شرايط سخت، شرايطي كه صرفاً به دورهي جنگ مربوط نيست. داستانهاي دفاع مقدس روحيهي اميدواري را در نوجوانان تقويت ميكند.»
او در پايان كتابهايي براي خواندن به نوجوانان پيشنهاد كرد: «داستان «آرش كمانگير» و كتاب «شبي كه جرواسك نخواند» نوشتهي «جمشيد خانيان» دو اثر كهن و معاصرند كه با موضوع دفاع از سرزمين نوشته شدهاند و من خواندنشان را به نوجوانان توصيه ميكنم.»
نظر شما