چهارشنبه ۱ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۰
كتاب فصل، مرجعي براي مخاطبان است

مترجم شايسته تقدير حوزه عرفان در شانزدهمين دوره جايزه كتاب فصل گفت: به نظر مي‌رسد اين جايزه به تدريج در حال تبديل شدن به مرجعي براي مخاطبان در انتخاب آثار است و از اين كه تنها ابزاري براي تشويق مولفان و مترجمان باشد، فراتر رفته است./

ان شاءالله رحمتي، مترجم دو كتاب شايسته تقدير در شانزدهمين دوره جايزه كتاب فصل، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره نحوه داوري‌هاي اين جايزه گفت: من شناخت دقيقي از كتاب‌هاي تمامي حوزه‌ها ندارم و بنابراين، نمي‌توانم درباره داوري حوزه‌هاي مختلف نيز اظهارنظر دقيقي داشته باشم.

وي افزود: البته در حوزه كاري خودم يعني فلسفه و عرفان، ارتقا و دقت نظر بيشتري را احساس مي‌كنم. طبيعي است كه داوران و برگزاركنندگان كتاب فصل از تجربه‌هاي پيشين خود براي ارتقاي سطح اين جشنواره استفاده كرده‌اند.

رحمتي ادامه داد: مسوولان برگزاري نظر داوران را در انتخاب آثار برگزيده بسيار محترم مي‌شمارند، به اين معنا كه نظر نهايي در انتخاب يك اثر متعلق به داور است. ممكن است سلايق داوران متفاوت باشند، اما تعداد زياد داوران، امكان اعمال سليقه را در برگزيدن آثار سلب مي‌كند.

وي نكته‌اي را به عنوان پيشنهاد درباره داوري متذكر شد و گفت: با توجه به متفاوت بودن سليقه داوران، برخي از آنها ممكن است سخت‌گير و برخي نيز سهل‌گير باشند. بنابراين، اين امكان وجود دارد كه تمامي داوران يك كتاب، سخت‌گير يا سهل‌گير باشند و اين امر يكسان نبودن داوري تمام كتاب‌ها را سبب مي‌شود.

اين نويسنده و مترجم ادامه داد: شايد بهتر باشد كه مصالحه و تعادل در سليقه‌ها و گرايش‌هاي داوران حوزه‌هاي مختلف در نظر گرفته شود تا داوري‌ها عادلانه‌تر باشند. البته بروز بخشي از اين مساله ناگزير است، زيرا نمي‌توان سلايق داوران را تغيير داد، اما مي‌توان در تعادل بخشيدن به آن كوشيد.

رحمتي درباره تاثير جايزه كتاب فصل بر انتخاب‌هاي مخاطبان گفت: به نظر مي‌رسد جايزه كتاب فصل به تدريج در حال تبديل شدن به مرجعي براي مخاطبان در انتخاب آثار است و از اين كه تنها ابزاري براي تشويق مولفان و مترجمان باشد، فراتر رفته است.

دو كتاب با ترجمه رحمتي با عنوان‌هاي «معبد و مكاشفه» و «واقع‌انگاري رنگ‌ها و علم ميزان» در بخش ترجمه حوزه عرفان شايسته تقدير شناخته شدند. او درباره نخستين اثرش گفت: كتاب «معبد و مكاشفه» نوشته هانري كربن است. او در اين اثر به تاويل معبد و عبادت و بحث درباره اسرار عبادت مي‌پردازد. كربن اسرار عبادت را در سه سنت اسلام، مسيحيت و يهوديت بررسي كرده است.

وي هدف كلي كربن در اين اثر را نجات زندگي انسان از پوچي و بي‌معنايي و مبارزه با مفهوم و ادعاي «خدا مرده است» در دنياي معاصر برشمرد.

رحمتي درباره كتاب «واقع‌انگاري رنگ‌ها و علم ميزان» گفت: اين كتاب دو متفكر شيعي به نام‌هاي سيدحيدر آملي و محمدكريم‌خان كرماني را مورد بحث قرار داده، علم ميزان را نزد سيدحيدر آملي و واقع‌انگاري رنگ‌ها نزد محمدكريم‌خان كرماني بررسي كرده است.

شانزدهمين دوره جايزه كتاب فصل عصر ديروز (چهارشنبه 31 خرداد) در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و معماري برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط