دوشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۵
«بر جاده‌هاي آبي سرخ»؛ نمود علاقه‌ ابراهيمي به ذره ذره خاك ايران

فرزانه منصوري، همسر نادر ابراهيمي، نويسنده فقيد ايراني، گفت:" بر اين باورم كه كتاب «بر جاده‌هاي آبي سرخ» با عشق به مردم ايران و تمام قوميت‌هاي آن به رشته تحرير درآمده است؛ اين كتاب با عشق به ذره ذره خاك اين سرزمين خلق شده و بنابراين بر دل مخاطب مي‌نشيند." كتاب «بر جاده‌هاي آبي سرخ»‌ در گروه داستان بلند حوزه آثار خلاقه نخستين جشنواره ملي كتاب خليج فارس برگزيده شد./

منصوري، همسر نادر ابراهيمي، به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: «بر جاده‌هاي آبي سرخ» بر اساس زندگي ميرمهنا نوشته شده است. ميرمهنا يكي از دلاوران جنوب ايران است؛او يك شخصيت نيست بلكه يك جريان و يك حادثه عظيم تاريخي است كه عليه ظلم، ستم، استبداد و استعمار به پا خاست.

منصوري در ادامه سخنانش گفت: درخشندگي اصلي در اين داستان، از آن ميرمهنا و ديگر دلاورمرداني است كه به هر شيوه ممكن براي اعتلاي ايران و آزادي مردمان جنوب از قيد اسارت خارجيان چپاول‌گر به جان كوشيدند.

وي افزود: در آثار غربي‌ها از ميرمهنا به عنوان راهزن دريايي نام برده شده است. كتاب ترجمه «هلنديان در جزيره خارك در عصر كريم خان زند» با اين ديدگاه به ميرمهنا نگريسته است.

منصوري خاطرنشان كرد: استفاده از شيوه‌هاي روايي مختلف در داستان، بهره‌گيري از گفت‌وگوهاي كاركردي براي نمايشي كردن داستان، گنجاندن تعليق‌هاي داستاني براي ايجاد جذابيت، استفاده از زباني چالاك، عاطفي و تأثيرگذار و در مواقعي شاعرانه را بايد از فضيلت‌هاي داستاني اين اثر دانست. 

كتاب «بر جاده‌هاي آبي سرخ» داستان تاريخي بلندي است كه با واقع‌گرايي و رمانتيسيسم در مي‌آميزد و به كمال‌گرايي و زيبايي دست مي‌يابد. اين داستان با پرداختن به دلاوري‌ها و جسارت‌هاي ميرمهنا، قهرمان جنوب، تصويري ملموس از خاندان‌هاي حاكم بر نواحي جنوب و خراسان، افشاريه و زنديه، ارايه كرده و ضمن آن، از دسيسه‌گري‌ها و فتنه‌انگيزي‌هاي زنان و مردان دربار در روزگار افشاريان، خيانت‌ها و جنايت‌هايشان پرده برداشته است.

تلفيق واقعيت‌هاي تاريخي با تخيل و حركت در مسير تحليل حوادث و رخدادهاي پنهان و آشكار، از ارزندگي‌هاي اصلي اين داستان تاريخي است. اين كتاب اثري است داستاني با پس زمينه‌اي تاريخي كه هنرمندي نويسنده در سنخ رمان‌هاي تاريخي، كارش را به شاهكاري ارزشمند و ماندگار تبديل كرده است.

«نادر ابراهيمي» در ۱۴ فروردين‌ماه سال ۱۳۱۵ در تهران متولد شد. وي تحصيلات مقدماتي را در اين شهر گذراند و پس از گرفتن ديپلم ادبي از دبيرستان دارالفنون، به دانشکده حقوق وارد شد اما اين دانشکده را پس از دو سال رها کرد و سپس در رشته زبان و ادبيات انگليسي كارشناسي‌اش را دريافت كرد. او در سال 1342 نخستين کتاب خود را با عنوان «خانه‌‌اي براي شب» به ‌چاپ رسانيد که داستان «دشنام» در آن با استقبالي چشم‌گير مواجه شد. 

«خانه‌اي براي شب»، «آرش در قلمرو ترديد (يا: پاسخ‌ناپذير)»، «مصابا و رؤياهاي گاجراتن، «بار ديگر شهري که دوست مي‌داشتم»، «هزار پاي سياه و قصه‌هاي صحرا»، «افسانه‌ باران»، «مقدمه‌اي بر فارسي‌نويسي براي کودکان»، «مقدمه‌اي بر مصورسازي کتاب‌هاي کودک»، «مقدمه‌اي بر مراحل خلق و توليد ادبيات کودک»، «آتش بدون دود (داستان بلند هفت‌جلدي)» و... از ديگر آثار اين نويسنده فقيدند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط