بهمن كاظمي، پژوهشگر و دبير شوراي پژوهش موسيقي مقامي و محلي فرهنگستان هنر، از تدوين و چاپ موسيقي اقوام «عرب»، «تركمن»، «آذري»، «لر» و «بلوچ» خبر داد.\
كاظمي گفت: پنج جلد كتاب «موسيقي قوم عرب»، «موسيقي قوم تركمن»، «موسيقي قوم آذري»، «موسيقي قوم لر» و «موسيقي قوم بلوچ» آماده چاپ است. در اين آثار محدودههاي جغرافيايي اين اقوام شناسايي و ويژگي موسيقي به لحاظ وقايع تاريخي و جغرافيايي بررسي شده است. پس از مباحث نظري وارد گونههاي موسيقي شده و آن را تقسيمبندي كردهام. گونههاي رايج موسيقي اين مناطق هم آوانگاري شده و به همراه لوح فشرده تصويري ارايه خواهد شد.
وي ادامه داد: به موسيقي اين اقوام با جزيينگري نگاه شده و به اندازه يك پاراگراف درباره داستان موزيكال موسيقايي توضيح داده شده است. اين داستانها خود ميتواند منبعي براي پژوهشگران باشد تا دقيقتر روي اين مطالب تحقيق كنند.
كاظمي افزود: اميدوارم شرايطي پيش آيد تا به سمتي برويم كه يكسري پژوهشگر را آموزش دهيم تا به مباحث تخصصي جزييتر نگاه كنند.
كاظمي قبل از اينكه خواندن و نوشتن را فرا بگيرد به واسطه شرايط محيطي يعني متولد شدن در كرمانشاه با موسيقي آشنا ميشود و از همان كودكي موسيقي سنتي را آموزش ميبيند. وي در 21 سالگي مقدمات الكترونيك را آموخت و با مقوله صوت و فيزيك اصوات آشنا شد و با فراگيري اين علم به بازسازي صفحات قديمي پرداخت. وي اين كار را از مناطق كرمانشاه، ايلام و كردستان آغاز كرد و بيشتر بر مسايل سنتي موسيقي متمركز ماند و اين فعاليت را تا سال 75 ادامه داد.
اين محقق در ادامه فعاليت خود هشت قوم ايراني «تالش»،«آذري»، «لر»،«كرد»،«عرب»،«بلوچ»،«تركمن» و «فارس» را شناسايي كرده است.
كاظمي طي پنج سال يعني از سال 78 تا 83 با حضور مداوم در بين اقوام و فيلمبرداري با دوربين ديويكم حدود سه هزار نوار از انواع موسيقي مانند لالايي، كودكان، نغمههاي كار، حماسي، آوايي، آييني، عزا، مذهبي و خانقاهي را جمعآوري كرده و سپس براي ادامه تحصيلات به مالزي رفت و طي پنج سال، دو تمدن بزرگ چين و هند را از نظر موسيقي مورد بررسي قرار داد.
نظر شما