چهارشنبه ۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۱
تلاش‌های ادبی بناگر نویسنده و شاعر کُرد ارج نهاده شد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از سال‌ها تلاش سراج الدین بناگر نویسنده و شاعر سنندجی در حوزه فرهنگ و ادب قدردانی و لوح تقدیر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به وی تقدیم کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کردستان، عبید الله رستمی امروز با سراج‌الدین بناگر نویسنده و شاعر سنندجی دیدار کرد و سال‌ها خدمت و تلاش این فعال فرهنگی در حوزه ادبیات را ارج نهاد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با بیان اینکه تکریم اهالی فرهنگ و هنر وظیفه خطیر مسئولان و در راس فعالیت‌های این اداره کل است، اظهار کرد: استان کردستان فرهیختگان و نویسنده بزرگی دارد و تکریم این ذخایر فرهنگی همواره در دستور کار بوده و هست.

سراج الدین بناگر فرزند مرحوم اسماعیل (زاده ۲۲ تیر ۱۳۳۶ در سنندج) از نویسندگان و شاعران معاصر ایرانی است. نخستین مجموعه شعر او در سال ۱۳۷۴ تحت عنوان «مالروهای سکوت» از سوی انتشارات بین اللملی حافظ روانه بازار شد. مالروهای سکوت، مجموعه‌ای منتخب است از اشعاری که مابین سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۷۲ سروده است.

در سال ۱۳۸۶ اولین مجموعه داستان‌های کوتاه بناگر با نام «چاو شاره کی» از سوی انتشارات پرتو بیان چاپ شد. چاو شاره کی اولین مجموعه داستانی به زبان کردی سورانی (لهجه سنندجی) است که به چاپ رسیده‌است. او همچنین رمان «قولولولوو» را به زبان کردی سورانی در سال ۱۳۸۶ نوشته و در سال ۱۳۹۳ از سوی انتشارات کالج روانه بازار کرد. این کتاب نیز اولین رمانی است که به زبان کردی اردلانی به چاپ رسیده و در ادامه خط داستانی کتاب چاو شاره کی نوشته شده‌است.

رمان «خه‌وزران» (بی‌خوابی) یکی دیگر از رمان‌های کُردی بناگر است که در سال 1398 توسط انتشارات خانی سقز منتشر شد. در این رمان نویسنده سعی در بازنمایی اندوه آدمی بعد از مرگ (دیگری) همچون معشوق را دارد، وی با استفاده از فضاسازی رمان نویسی کلاسیک سعی می‌کند تا حد امکان به رخدادهای داستانی نزدیک شود و خواننده را درست روبروی همچون اندوه ی بنشاند.

از کتاب‌های بناگر به زبان فارسی می‌توان به مجموعه سه جلدی «خرس»، «زنی با چمدان آبی» و «صخره»، که منتخبی است از داستان‌های او در سال‌های مابین ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۰، شامل پنجاه داستان کوتاه و مجموعه چهار جلدی مغازه سمساری، گل میخ، شندره پندره‌ها و کلاس نیمه آبان که هشتاد و هفت داستان کوتاه نوشته شده در دهه هشتاد را در برمیگیرد، اشاره کرد.

یکی از اقدامات تأثیرگذار و مهم سراج الدین بناگر تشکیل کارگاه‌های داستان و پرورش نسل تازه‌ای از نویسندگان در شهر سنندج است. وی جلسات هفتگی داستان‌خوانی و نقد داستان را از سال ۱۳۷۴ تا به امروز به مدت بیست ویک سال به صورت مستمر برگزار کرده‌است و با رایزنی‌های صورت گرفتهبه زودی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کارگاه آموزشی داستان نویسی ایشان مجددا در مجتمع فجر سنندج آغاز می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها