چهارشنبه ۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳
تجمیع خدمات برخط کتابخانه ملی در سامانه حمد

پاسدارشیرازی با معرفی سامانه حمد که خدمات سامانه‌های کتابخانه ملی را در یک درگاه تجمیع خواهدکرد، اعلام کرد که مخاطب می‌تواند بعد از این با یک عضویت از تمام خدمات سازمان استفاده کند.

مظفر پاسدارشیرازی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره رونمایی از سامانه حمد -حافظه ملی دیجیتال ایران- به‌عنوان پلتفرم مرکزی ارائه‌دهنده خدمات دیجیتال سازمان و تجمیع‌کننده سایر سامانه‌های سازمان گفت: سامانه حافظه حمد یا حافظه ملی ایرانیان، پلتفرم ارائه خدمات سازمان اسناد و کتابخانه ملی است. سامانه حمد یک پلتفرم است که جایگزین چند سامانه‌ فعال در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خواهد شد.

وی ادامه داد: اگر کابران امروز به سرویس‌های سازمان مراجعه کنند، با چند درگاه و سامانه مواجه می‌شوند، برای مثال اگر بخواهند به مقالات علمی دسترسی داشته‌باشند، باید به سامانه ایرانژورنال -سامانه مقالات علمی ایران- مراجعه کنند، اگر بخواهند به نسخه دیجیتال نشریات دسترسی داشته‌ باشند، باید به سامانه سنا -سامانه نشریات ایران- مراجعه کنند، اگر بخواهند به فهرست کتاب‌ها و اسناد سراسر کشور دسترسی داشته‌ باشند، باید به سراغ سامانه کتابخانه‌های کشور یا سامانه مراکز اسناد کشور بروند و برای سایر حوزه‌های دیجیتال باید به سامانه دیجیتال سازمان مراجعه کنند.

 پاسدارشیرازی با بیان این مطلب که مخاطب باید براساس هدف و نوع منبعی که نیاز دارد به سامانه‌ها و شرایط مختلف که برخی نیاز به عضویت دارند، مراجعه کند، توضیح داد: سامانه حمد خدمات این سامانه‌ها را در یک درگار تجمیع می‌کند، مخاطب می‌تواند بعد از این با یک عضویت از تمام خدمات سازمان استفاده کند.

تسهیل دسترسی به منابع به وسیله سامانه حمد
وی با بیان اینکه امکاناتی که سامانه حمد در اختیار مخاطب‌ها قرار می‌دهد در دیدگاه نخست، تجمیع خدمات است، گفت: اگر بخواهیم از منظر دیگر به این مساله نگاه کنیم، اعضای سامانه حمد با جست‌وجوی واحد امکان جست‌وجو در کلیه منابع دیجیتال سازمان و دسترسی تسهیل شده‌تر به این منابع را خواهند داشت.

پاسدارشیرازی با اعلام اینکه عضویت جدید کاربران سامانه‌های فعال در کتابخانه ملی در سامانه حمد نیاز نیست، بیان کرد: با توجه به اینکه سامانه حمد براساس فناوری بلاک‌چین طراحی شده‌ است، می‌توانیم با اجازه ناشر، بستر امنی برای استفاده مخاطب از نسخه الکترونیک کتاب و سایر منابع دارای حق مولف را فراهم کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اسناد وکتابخانه ملی با اعلام اینکه تسهیلاتی برای عضویت حضوری در سامانه حمد در نظر گرفته شده‌ است، افزود: برای استفاده از منابع فیزیکی سازمان، به کمک این سامانه، افراد به شکل برخط، بدون نیاز به ارائه حضوری مدارک خود، می‌توانند به‌صورت برخط، نسبت به عضویت سازمان نیز اقدام کنند.

به گفته او از سامانه حمد هفته آینده طی مراسم رونمایی می‌شود،

پاسدارشیرازی افزود: امیدواریم این پلتفرم بتواند به توسعه نشر الکترونیک و دسترسی مخاطب‌ها به منابع پژوهشی کمک و سرویس‌دهی خدمات سازمان اسناد و کتابخانه ملی را تسهیل کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط