دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۵
مرکز فرهنگی سعدی در شیراز افتتاح شد

مرکز فرهنگی سعدی با حضور وزیر گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی علی‌اصغر مونسان، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، افتتاح مجموعه فرهنگی سعدی، موزه نورآباد، درگاه ورودی بیشاپور، سایت موزه دروازه پردیس تخت جمشید و 24 پروژه گردشگری از جمله برنامه‌های سفر علی‌اصغر مونسان به استان فارس است. حجم سرمایه‌گذاری این 24 طرح گردشگری بیش از 730 میلیارد ریال است و برای 256 نفر اشتغال‌زایی شده است که با افتتاح این پروژه‌ها بیش از 600 تخت به ظرفیت اقامتی استان فارس اضافه خواهد شد.
 
در آیین افتتاح مرکز فرهنگی سعدی، علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: فارس از محورهای اصلی گردشگری کشور، به‌ویژه در حوزه فرهنگی و ادبی است.
 
وی افزود: در جریان سفری که به این استان دارم به‌منظور توسعه گردشگری و صنایع وابسته از چند پروژه مهم بهره‌برداری می‌شود که مرکز فرهنگی سعدی در کنار آرامگاه آن شاعر بزرگ، از مهم‌ترین این طرح‌ها است.
 
 به گفته مونسان، شیراز شهری است که به واسطه بسیاری شاخص‌های فرهنگی و تمدنی آیینه تمام‌نمای سرزمین مادری و دیار همزیستی و گفتمان اقوام و مذاهب در تاریخ بوده است. شیراز، آکنده از حس جاودانه شعر و شاعرانگی از سال‌های دور و نزدیک که شهرت شاعرانش تنها به مرزهای این کشور محدود نمی‌شود.
 
وی ادامه داد: شهرت این شهر تنها به حافظ و سعدی و شاعران پرآوازه‌اش خلاصه نمی‌شود. شیراز شهر یادمان‌های باستانی، باورهای اهورایی و اندیشه‌های پرفروغ اسلامی است که از دل تاریخی باشکوه به‌جا مانده است.
 
به گفته وزیر گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی، تنوع گردشگری کشور را پویا و میدان رقابت را با کشورهای همجوار به سود ایران عوض کرده است؛ بدین خاطر، حوزه گردشگری را در سطح نفیسی در وزارت دنبال می کنیم.
 
مرکز فرهنگی سعدی با فضایی افزون بر ۲۷۰۰ مترمربع در جوار آرامگاه شیخ اجل واقع شده و دارای بخش‌های متعدد از جمله مرکز کتابخانه و اسناد با فضایی بالغ بر ۴۳۲ مترمربع، فضایی ویژه نمایشگاه‌های موقت به وسعت ۳۲۴ مترمربع، فضاهای خدماتی و عمومی به وسعت ۷۶۰ متر مربع و همچنین سالن آمفی تئاتر با گنجایش ۲۷۰ نفر است.
 
طراحی این مجموعه به گونه‌ای است که از لحاظ بصری تأثیری بر آرامگاه سعدی ندارد و از سویی با توجه به هم‌جواری آن با آرامگاه سعدی فضایی را برای بحث و بررسی به عنوان یک مرکز پژوهشی و برگزاری نشست‌ها و رویدادهای علمی در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد داد.
 
ساخت این مجتمع به همت بخش خصوصی به پایان رسیده است؛ مرکز فرهنگی سعدی پس از سال‌ها وقفه در انتهای سال ۹۶ و با استفاده از ظرفیت قانونی ماده ۲۷ به بخش خصوصی واگذار شد و میزان اعتبار هزینه‌شده در آن بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان است.
 
استاندار فارس هم در این مراسم گفت: وجود مشاهیری چون سعدی حافظ، سیبویه و خواجوی کرمانی برای استان فارس مزایایی برای رونق گردشگری است.
 
عنایت‌الله رحیمی افزود: ابعاد گردشگری و مولفه های آن در استان فارس وجود دارد و ما تکلیف داریم زیرساخت های مجازی و فیزیکی و شکلی و محتوایی فراهم کنیم. علی‌رغم تحریم‌ها و بیماری کرونا آنچه مورد نیاز این بخش بوده، مورد توجه قرار گرفته است.
 
وی با توجه به آنچه از سوی سازمان میراث فرهنگی در استان فارس انجام گرفته است، گفت: این دولت تمام توان خود را برای رونق گردشگری و حفظ میراث فرهنگی و توسعه فعالیت‌های صنایع دستی و  سنتی بکار گرفت.
 
استاندار فارس، تصریح کرد: مجموعه فرهنگی سعدی یکی از مهم‌ترین فضاهای مورد نیاز استان فارس و شهر شیراز و همیشه از مطالبات مردم شیراز بوده است که امروز خوشبختانه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ریل‌گذاری دولت با حمایت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شاهد افتتاح این پروژه ارزشمندیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها