به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، مراسم بزرگداشت زندهياد دکتر محمد امين رياحي بر پايه سفارش سازمان تربيتي، علمي و فرهنگي سازمان ملل متحد (يونسکو) مبني بر نکوداشت هزارمين سال سرايش شاهنامه فردوسي به كوشش انجمن آثار و مفاخر فرهنگي با همکاري مرکز دايرهالمعارف بزرگ اسلامي برگزار ميشود.
در اين نشست از کوششهاي حکيم توس در استوار ساختن پايههاي زبان فارسي و هويت ملي و فرهنگي ايران ياد ميشود و از خدمات محمد امين رياحي، دانشمند فقيد فردوسيشناس در معرفي و شناساندن مقام والاي فردوسي و شاهنامه تقدير به عمل ميآيد.
مراسم بزرگداشت اين اديب فقيد، فردوسيشناس و مصحح «مرصادالعباد» از ساعت ۱۷ تا ۲۰ روز سهشنبه ۲۸ ارديبهشتماه با همكاري انجمن آثار و مفاخر فرهنگي در تالار رسول اكرم (ص) دايرهالمعارف بزرگ اسلامي برپا خواهد شد.
محمدامين رياحي متولد سال ۱۳۰۲ در خوي و درجه علمياش، دكتري زبان و ادبيات فارسي بود. او از شاگردان ملكالشعراي بهار بود كه رساله دكتري خود را در رشته زبان و ادبيات فارسي با عنوان «تصحيح متن مرصاد العباد» زير نظر بديعالزمان فروزانفر به انجام رساند. وی سالها رياست بنياد شاهنامه را بر عهده داشت و با كساني از جمله مجتبي مينوي، عباس زرياب خويي و احمد تفضلي همكار بود.
رياحي از چهرههاي فرهنگي و مؤثر کشور بود که سمتهاي علمي و اجرايي بسياري در سطح ملي داشت. نگارش کتاب «تاريخ خوي» و اثبات وجود مقبره شمس تبريزي در شهرستان خوي يکي از مهمترين کارهاي علمي صورتگرفته توسط اوست. همچنين انتشار «سرچشمههاي فردوسيشناسي»، تصحيح «عالمآراي نادري» و چاپ ديوان رشيد ياسمي از ديگر فعاليتهاي رياحي به شمار ميآيند.
اين نويسنده و پژوهشگر زبان و ادبيات فارسي ۲۵ ارديبهشت سال گذشته در سن ۸۶ سالگي درگذشت.
نظر شما