فرمانده دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش، تاکید کرد
دفاع از مرزهای جغرافیایی و عقيدتي با بیان حماسههاي جنگ
فرمانده دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش در پنحمين نشست تحليل عملياتهاي دوران دفاعمقدس، گفت: هدف از برگزاري این همايشها، بیان حماسههاي دوران دفاع مقدس و آماده سازی نسلهاي آينده برای دفاع از مرزهای جغرافيايي و عقيدتي است._
ناخدا سعيد كيوان شكوهي، در آغاز اين مراسم گفت: با نيم نگاهي به تاريخچه ارتش در دوران قبل از انقلاب، چيزي جز سرافكندگي باقي نميماند. اما امروز از عضويت در ارتش جمهوري اسلامي ايران كه حماسه ها در جنگ تحميلي رقم زدند، احساس افتخار ميكنم.
وي عمليات مرواريد را به عنوان "شاه جنگ" معرفي كرد و ادامه داد: در زمان شروع دفاعمقدس، آگاهي ما نسبت به جنگ محدود بود و تجربه نبرد نداشتيم. با اين وجود، عمليات مشترك نيروي دريايي و نيروي هوايي، يكي از مهمترين دستاوردهاي نبرد مرواريد بود. طراحي، برنامهريزي و انتخاب هدف برعهده نيروي دريايي بود و اجراي عمليات به صورت مشترك صورت گرفت.
اين فرمانده دريايي دوران دفاعمقدس تاكيد كرد: بيرون كشيدن دشمن از لانه و رفع ممانعت عراق از واردات و صادرات مايحتاج مردم و سلاح از راه دريا به ايران، مهمترين اهداف عمليات مرواريد را تشكيل ميدادند.
كيوان شكوهي، بر تاثير عميق نيروي دريايي در روزهاي آغاز جنگ اشاره و خاطرنشان كرد: اگر توانايي دريايي عراق، گسترش پيدا مي كرد، جنگ بيش از 8 سال طول ميكشيد. جنگ عراق عليه ايران، اولين درگيري تاريخي دو كشور بود كه دو جبهه شرق و غرب براي مقابله با يك كشور، با هم متحد شدند. از اين نظر، نبرد ما مقدس بود.
سپس ناخدا دوم ناصر سرنوشت، يكي از بازماندگان ناوچه پيكان گفت: همرزمان ارتشي در روزهاي آغاز جنگ، دانش خوبي داشتند، اما تواناييهاي خود را در صحنه نبرد پياده نكرده بودند. ما در دوران قبل از انقلاب، براي تحصيل به خارج از كشور سفر ميكرديم و دانشگاههاي خارجي، دانش خود را به صورت كامل و قابل استفاده در صحنه نبرد در اختيار ما قرار نميدادند. اما اكنون ما دانشكده دريايي داريم و در سال 1362، مينهاي غواصي و چسبان دريايي را توليد و در دوران جنگ، به تكنولوژي مين دريايي دست پيدا كرديم.
وي افزود: طراحي عمليات مراوريد، با تكيه بر دانش دريايي، صورت گرفت و پس از حماسه ناوچه پيكان، روح شهامت بين فرماندهان دريايي دوران جنگ ترويج شد.
ناخدا دوم ناصر سرنوشت، در ادامه همايش "تحليل عمليات مرواريد" به بازگويي چگونگي مقاومت ناوچه پيكان، غرق شدن آن و نجات پيدا كردن خود در دريا پرداخت.
امير سرتيپ عباسعلي منصوري، فرمانده دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش جمهوري اسلامي ايران نيز درباره هدف از برگزاري سلسله همايشهاي تحليل عملياتهاي دوران دفاعمقدس گفت: آشنايي دانشجويان دافوس آجا با مختصات زماني و اتفاقات و فراز و نشيبهاي جنگ، يكي از مهمترين اهداف ما براي برگزاري اين نشستهاست.
وي ايران را داراي دو مرز جغرافيايي و عقيدتي دانست و تصريح كرد: آمادگي براي نبردهاي احتمالي و تبيين حماسههاي دوران دفاع مقدس براي نسلهاي آينده، محوريترين وظايف ما هستند.
در پايان اين نشست، امیرسرتیپ علیرضا نمکی عراقی و امير دريادار علياصغر صولتيان نيز وقايع رخ داده در عمليات مرواريد را تشريح كردند.
نشست "تحليل عمليات مرواريد"، صبح امروز (دوم آذر 88)، در سالن همايشهاي دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش(دافوس آجا) برگزار شد.
بارگیری و تخلیه کالا در دوران جنگ تحميلي و توسط حکومت صدام، از طریق بندر امالقصر، انجام میشد. همچنين صدور نفت عراق نيز از دو سکوی نفتی با نامهای "البکر" و "الامیه" صورت ميگرفت.
عمليات مرواريد، روز هفتم آذر سال 1359 توسط رزمندگان نيروي هوايي و دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران انجام و اسكلههاي البكر و الاميه عراق منهدم شدند. نتيجه اين رویارویی، از كار انداختن بيش از 50 درصد توان رزمي نيروي دريايي صدام بود.
ارتش متجاوز صدام با تمام قوا در صدد بازپسگيري این پايانههاي نفتي برآمد كه ناوچه "پيكان" نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ايران به تنهايي توانست تعدادي از كشتيها و هواپيماهاي عراقي را از صحنه عمليات خارج كند.
نظر شما