سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵ - ۰۸:۵۸
کتاب‌فروشی‌های بریتانیا در آستانه بحران مالی

نشریات «The Bookseller» و «The Stage» با ارسال نامه‌ای سرگشاده به نخست‌وزیر، خواستار اقدامات فوری دولت برای اصلاح عوارض تجاری و نجات مراکز حیاتی فرهنگی در بریتانیا شدند.

سرویس بین‌الملل خبرگزاری ایران(ایبنا)- الهه شمس: در حالی که دولت برای بودجه پاییزی آماده می‌شود، کتاب‌فروشی‌ها و تئاترها با فشارهای فزاینده مالی روبه‌رو هستند. به‌رغم برنامه‌های دولت برای کاهش ۲۰ درصدی عوارض تجاری برای کلوب‌های شبانه از آوریل ۲۰۲۷، کتاب‌فروشی‌ها و تئاترها در این طرح دیده نشده‌اند. مالکان و فعالان این حوزه‌ها هشدار داده‌اند که با ادامه این روند، خیابان‌های اصلی بریتانیا بسیاری از مراکز فرهنگی خود را برای همیشه از دست خواهند داد.

باری بر دوش فرهنگ

بسیاری از کتاب‌فروشی‌های مستقل از جهش ناگهانی قبض‌های عوارض تجاری پس از ارزیابی‌های مجدد سال گذشته گلایه‌مندند. آنتونی آکسلی، مالک کتاب‌فروشی «Laurence Oxley» در همپشایر که قدمتی ۷۵ ساله دارد، از افزایش ۱۶ درصدی عوارض خود در سال جاری خبر می‌دهد و سیستم فعلی را «بسیار ناعادلانه» می‌داند. به گفته او، عوارض تجاری پیش از آنکه سودی حاصل شود، نقدینگی را از کسب‌وکارهای کوچک می‌گیرد و امکان رشد یا حتی نگهداری ملک را از بین می‌برد. او هشدار داده است که اگر تغییری رخ ندهد، چاره‌ای جز تعطیلی نخواهد داشت.

وضعیت برای تئاترها نیز مشابه است. کلر واکر، مدیرعامل مشترک «UK Theatre» و «SOLT»، تئاترها را «نهادهای لنگر» توصیف می‌کند که علاوه بر نقش فرهنگی، به اقتصاد محلی و گردشگری کمک می‌کنند. او می‌گوید: «هیچ دلیل اصولی برای حذف تئاترها از برنامه‌های حمایتی دولت وجود ندارد. این نهادها نمی‌توانند مانند دیگر کسب‌وکارها به‌راحتی تغییر مکان دهند یا هزینه‌های عملیاتی‌شان را بدون آسیب زدن به مخاطب کاهش دهند.»

سدی در برابر آینده

در لیورپول، کریس رایت از کتاب‌فروشی «Pritchards» تأکید می‌کند که عوارض تجاری اکنون بر پایه نظامی «باستانی» و ارزش ملک محاسبه می‌شود، نه بر اساس سودآوری یا درآمد واقعی. او می‌گوید: «ما تلاش می‌کنیم کودکان را به کتابخوانی علاقه‌مند کنیم که سرمایه‌گذاری برای نسل آینده است، اما با افزایش هزینه‌های ثابت، مجبوریم برنامه‌های فرهنگی خود را تعطیل کنیم.» او این رویکرد دولت را نادیده گرفتن اهمیت آموزش در برابر صنعت تفریحات شبانه می‌داند.

حتی کتاب‌فروشی‌های آنلاین نیز از وضعیت بازار فیزیکی دلسرد شده‌اند. جک کمپی، مالک کتاب‌فروشی «Fourth Wall»، بر این باور است که نرخ بالای عوارض در بریتانیا، افتتاح کتاب‌فروشی‌های فیزیکی را به ریسکی نابودکننده تبدیل کرده است.

درخواست برای اقدام ملی

انجمن کتاب‌فروشان (BA) با همراهی ۲۳۴ کتاب‌فروش مستقل و نویسندگان سرشناسی همچون فیلیپ پولمن و الیف شافاک، خواستار گنجاندن کتاب‌فروشی‌ها در طرح‌های کاهش عوارض شده‌اند. این انجمن تخمین می‌زند که تا سال ۲۰۳۰، یک کتاب‌فروش متوسط باید سالانه ۱,۱۰۰ کتاب بیشتر بفروشد تا تنها بتواند هزینه‌های عوارض خود را پوشش دهد. مریل هالز، مدیرعامل «BA»، هشدار می‌دهد که تداوم این سیاست، به معنای کاهش نویسندگان محلی، کاهش رویدادهای هنری و در نهایت فقر فرهنگی در خیابان‌های اصلی خواهد بود.

در پاسخ، خزانه‌داری بریتانیا با اشاره به سرمایه‌گذاری ۱.۵ میلیارد پوندی در صندوق «هنر در همه جا»، بر تعهد خود به حمایت از مکان‌های فرهنگی تأکید کرده است. با این حال، جامعه کتاب‌فروشان معتقد است که حمایت‌های مقطعی، جایگزین اصلاح ساختار ناعادلانه عوارض نخواهد بود.

منبع:thebookseller

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها