جمعه ۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۲
نکات ناگفته زندگی که تا امروز گفته نشده بود

در مواردی که سیدحسن نصرالله به علت مسائل امنیتی از گفتن بعضی امور اجتناب کرده است مولف در بخشی به نام «پی‌نوشت» آن مسائل را که به علت گذشت زمان نیازی به مخفی کردن آن نبوده است به صورت مبسوط تکمیل نموده است.

سرویس میهن و مقاومت خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، الهام قاسمی: سیدحسن نصرالله سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان و از بنیانگذاران آن در سال ۱۹۸۲ بود که پس از شهادت سیدعباس موسوی در سال ۱۹۹۲، به عنوان دبیرکل این حزب انتخاب شد. حزب‌الله در دوران او به قدرتی منطقه‌ای تبدیل شد و توانست پس از انجام عملیات‌های متعدد، در سال ۲۰۰۰ اسرائیل را وادار به عقب‌نشینی از لبنان و آزاد کردن اسرای لبنانی کند. نصرالله دانش‌آموخته حوزه علمیه نجف بود که ارتباطش با «سیدمحمدباقر صدر» و «سیدعباس موسوی» باعث شد وارد فضای مبارزه با اشغالگری اسرائیل شود؛ کسی که بر خلاف بسیاری از رهبران سازمان‌های به اصطلاح مبارز، مسئولیت و دبیرکلی را نه برای کسب پست مقام و مال، که برای خدمت خالصانه‌تر می‌داند تا آن جایی که از اعزام فرزند دل‌بند خود به جبهه‌های نبرد علیه اشغال‌گران، ابایی ندارد و بر شهادت جگرگوشه خود افتخار می‌کند.

درباره شخصیت سیدحسن نصرالله آثار متعددی تولید شده است. یکی از آن کتاب‌ها «سید عزیز» است؛ زندگی‌نامه خودگفته‌ سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان که حاصل 6 ساعت گفت‌وگوی اختصاصی حمید داودآبادی با او در سال ۱۳۷۷ است که در آن سیدحسن نصرالله، زوایای ناگفته زندگی خود را بازگو کرده است. بسیاری از خاطرات و گفته‌های منتشر شده در این کتاب، برای اولین بار است که ذکر می‌شوند. پیاده کردن نوارهای ویدیویی ضبط شده از سیدحسن نصرالله و ترجمه متون از عربی به فارسی برعهده علیرضا موحدی بوده است.

نام این کتاب، از تقریظ مقام معظم رهبری بر نسخه قبل از چاپ آن گرفته شده است. ایشان در تقریظ بر کتاب نوشته‌اند: «هر چیزی که مایه شناخت و تکریم بیشتر آن سید عزیز شود، خوب و برای من مطلوب است.»

در نگاه اول به نظر می‌رسد مولف قصد آن دارد که به زندگی شخصی سیدحسن نصرالله بپردازد، اما در واقع این کتاب شکل‌گیری و رشد شخصیت او را از کودکی به تصویر می‌کشد؛ تصویری که شاید تاکنون در مورد سیدحسن نصرالله در ذهن نداشته باشید. نوجوانی که خانواده او علاقه‌ای به طلبه شدن او ندارند، اما با اصرار و تحمل مشقت توانسته خود را به نجف برساند و در آنجا مشغول به تحصیل علوم حوزوی شود.

یکی دیگر از بخش‌هایی که قطعاً می‌تواند برای تاریخ دوستان جذاب باشد. بخش‌هایی است که به تشریح و نحوه جدایی سید و دوستانش از جنبش امل و شکل‌گیری گام به گام حزب‌الله لبنان می‌پردازد، و وقایع اتفاق افتاده در جلسات را بدون هیچ کم و کاستی بیان می‌‎کند. در ادامه در بخش‌های پایانی کتاب به نحوه شکل‌گیری عملیات استشهادی و نحوه انجام، انتخاب افراد و اجرای عملیات به وضوح پرداخته می‌شود. در مواردی که سیدحسن نصرالله به علت مسائل امنیتی از گفتن بعضی امور اجتناب کرده است مولف در بخشی به نام «پی‌نوشت» آن مسائل را که به علت گذشت زمان که نیازی به مخفی کردن آن نبوده است به صورت مبسوط تکمیل کرده است. در واقع می‌توان گفت کتاب به نوعی تاریخ شفاهی است از نحوه شکل‌گیری حزب‌الله لبنان.

بزرگ‌ترین نقطه قوت این کتاب بعد تاریخی آن است. به طور مثال سیدحسن خاطره‌ای از ملاقات خود با امام خمینی (ره ) نقل می‌کند که هیچ کس در آن حضور نداشته و سخنان رد و بدل شده میان آنها در هیچ جا ثبت و ضبط نشده است، در این میان این خاطرات از زبان سیدحسن نقل می‌شود و به نوعی در تاریخ به ثبت می‌رسد.

در پایان کتاب عکس‌هایی از کودکی تا بزرگسالی سیدحسن نصرالله در لباس‌ها و موقعیت‌های گوناگون مشاهده می‌شود.

کتاب «سید عزیز» در قالب 144 صفحه توسط انتشارات یا زهرا روانه بازار چاپ شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها