پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۰
داستانی با رسالت تحمل‌پذیرکردن تاریخ!

رمان «دیدار در آتلانتیک» نوشته علی‌اکبر حیدری برساخته از تلفیق خیال و واقعیت است و در آن شخصیت‌های خیالی قهرمانان تراژیک تاریخ می‌شوند؛ شاید تنها با چنین درهم‌آمیزی شگفت‌انگیزی است که می‌توان بار تحمل‌ناپذیر تاریخ را اندکی سبک‌تر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا «دیدار در آتلانتیک» رمانی است برساخته از تلفیق خیال و واقعیت. هم‌آمیزی دنیای سینما و جهان واقعی، «مایکل کورلئونه» قهرمان جوان فیلم «پدرخوانده» را بعد از کشتن مسببین سوءقصد به پدرش، از جهان فیلم پرت می‌کند به استودیوی دوبلاژ فیلم در تهران اواسط دهه‌ پنجاه شمسی؛ در میانه‌ شب رویایی تولد «رُز» کارآموز جوان دوبله که برای اولین بار نقش کوتاهی گفته و نمی‌داند در این مواجهه‌ غیرمنتظره با قهرمان فیلمی که عاشق اوست باید چه‌ عکس‌العملی نشان دهد و این تازه آغاز ماجرای رز و مایکل است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانید: «مایکل کورلئونه، تبهکار دوست‌داشتنی و ترسناک پدرخوانده در استودیو دوبلاژی در تهران ظهور می‌کند. او نه تنها از میان شعله‌های آتش پا به واقعیتی می‌گذارد که هیچ تصوری از آن ندارد بلکه صدایش عوض شده و با صدای خسرو خسروشاهی فارسی حرف می‌زند. با این همه هنوز مانده بداند چه ماجراهایی انتظارش را می‌کشند و قرار است نقشی کلیدی در یکی از صحنه‌های مهم تاریخ ایران بازی کند.

رز، کارآموز جوان دوبله به چشم خود می‌بیند که تصویر بازیگر محبوبش جان می‌گیرد و این شروع ماجرای عاشقانه و خطرناکش با مایکل است.عشقی که در میانه دهه پنجاه شمسی و در دل تهران پرآشوب آن روزها شکل می‌گیرد. اما این دیدار تنها یک تصادف سینمایی نیست؛ مایکل باید تاوان این عشق شرقی را با به خطرانداختن جانش بدهد. کولئونه جوان درگیر مبارزه‌ای برای عدالت در کشوری دیگر می‌شود.

دیدار در آتلانتیک رمانی است که سینما را با واقعیت درهم می‌آمیزد؛ داستانی که در آن مرز میان پرده نمایش و واقعیت فرومی‌ریزد و شخصیت‌های خیالی قهرمانان تراژیک تاریخ می‌شوند. شاید تنها با چنین درهم‌آمیزی شگفت‌انگیزی است که می‌توان بارتحمل‌ناپذیر تاریخ را اندکی سبک‌تر کرد.

علی‌اکبر حیدری نویسنده، فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان سینماست. او در آثارش نشان داده قلمی بازی‌گوش داردو به‌خوبی می‌داند چه‌طور میان مفاهیمی همچون عدالت و آزادی و فانتزی‌های کم‌یاب پل بزند.»

حیدری در این داستان که به مسعود کیمیایی، خسرو خسروشاهی، بهرام واثقی، توران ثنایی و هادی اسلامی تقدیم شده تغییرات کوچکی در رویدادهای تاریخی داده و نگاهی به شخصیت‌های فیلم سینمایی سرب ساخته مسعود کیمیایی و نیز رمان جسدهای شیشه‌ای این نویسنده و فیلم‌ساز داشته است.

نشر چشمه به‌تازگی این کتاب را در ۴۲۱ صفحه و با شامارگان ۵۰۰ نسخه عرضه کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها