سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴
کتاب «دو سال در دارالفنون» اثری بی‌تکلف و مستند است

مرکزی‌– نویسنده و پژوهشگر و مدیر فصلنامه فرهنگی هنری «رازان» به بررسی آخرین اثر محتشم مومنی (سامان) با عنوان «دو سال در دارالفنون» پرداخت و قلم روان، ساده، مستند، پخته و نثر بی‌تکلف را از ویژگی‌های کتاب برشمرد.

یوسف نیک‌فام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، درباره آخرین اثر نویسنده و شاعر اراکی، محتشم مومنی (سامان) که به تازگی توسط انتشارات پیام دیگر با عنوان «دو سال در دارالفنون» منتشر شده است، توضیح داد: این کتاب روایتی از خاطرات دو ساله مولف (۱۳۶۶–۱۳۶۴) در مدرسه دارالفنون است. دورانی که برای نخستین بار این مدرسه به مرکز آموزش تربیت معلم تبدیل شده است.

وی با اشاره به قلم روان، ساده و پخته نویسنده اظهار داشت: نثر بی‌تکلف کتاب از همان آغاز خواننده را با خود همراه می‌کند و بی هیچ پیرایه‌ای به بیان موضوع می‌پردازد.

به گفته وی، این خاطرات از چند جهت جلب توجه می‌کند: نخست، توصیف چگونگی آموزش و فضای آموزشی آن دوره و دوم، اشارات دقیق به وجوه تاریخی و جایگاه علمی دارالفنون در گذشته و حال.

کتاب «دو سال در دارالفنون» اثری بی‌تکلف و خواندنی و مستند است

این محقق به استناددهی دقیق مؤلف اشاره کرد و افزود: نویسنده در سراسر کتاب، با ارجاع به آثار پژوهندگان معتبری چون سعید نفیسی و فریدون آدمیت در پانویس‌ها، اطلاعات مستندی به مخاطب ارائه می‌دهد.

نیک‌فام با اشاره به رنگ و طعم شاعرانه اثر گفت: مومنی که شاعری تواناست، با بهره‌گیری از این ظرفیت، به روایت خود رنگ و طعمی شاعرانه بخشیده است. پای‌بندی او به ذکر دقیق منابع و امانت‌داری در نقل مطالب، نشان از آگاهی و روحیه اخلاق‌مدار وی در روایت‌گری دارد.

کتاب «دو سال در دارالفنون» اثری است که به گفته نیک‌فام، هم روایتگر خاطرات شخصی و آموزشی و هم مروری مستند بر تاریخچه یکی از مهم‌ترین نهادهای آموزشی ایران است.

کتاب «دوسال در دارالفنون» شامل خاطرات محتشم مومنی با تخلص سامان، نویسنده و شاعر اراکی به تازگی در ۱۳۰ صفحه توسط انتشارات «پیام دیگر» در اراک چاپ و منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها