چهارشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳
کتاب «بهینه‌سازی مدیریت دارایی-بدهی» منتشر شد

سپرده‌ها و وام‌ها جریان نقدی متفاوتی دارد و رفتار متفاوتی در زمان‌های مختلف بروز می‌دهد و ریسک‌های متفاوتی را در ترازنامه به نمایش می‌گذارد. مدیریت این تفاوت‌ها همان چیزی است که بانکداری و مدیریت بدهی دارایی حداقل در درازمدت انجام می‌دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «بهینه‌سازی مدیریت دارایی-بدهی» راهنمای کاربردی جهت مدیریت و بازآرایی ترازنامه‌ها در بانک نوشته بیاتا لوبینسکا با ترجمه حسن حیدری، دانشیار دانشگاه تربیت مدرس از سوی انتشارات زرهون منتشر شد.

«مدیریت بدهی - دارایی» که به‌عنوان رشته‌ای مرتبط با بانکداری مطرح می‌شود، عملیات بانکداری، یا همان عملیات مدیریت بدهی دارایی است. هر بانکی، مدیریت بدهی دارایی را به دلایلی مشخص اجرا می‌کند، زیرا مؤسسه باید دارایی‌ها و بدهی‌های خود را برای انجام امور بانکی مدیریت کند. به‌طور مؤثر میز مدیریت بدهی دارایی برای یک بانک، به اندازه موتور و چرخ‌ها برای یک ماشین حیاتی است.

سپرده‌ها و وام‌ها جریان نقدی متفاوتی دارد و رفتار متفاوتی در زمان‌های مختلف بروز می‌دهد و ریسک‌های متفاوتی را در ترازنامه به نمایش می‌گذارد. مدیریت این تفاوت‌ها همان چیزی است که بانکداری و مدیریت بدهی دارایی حداقل در درازمدت انجام می‌دهد. این موضوع مهم یکی از سوژه‌های پژوهشی نوین در حوزه بانکداری در دنیا است. کتاب مدیریت بهینه سازی بدهی – بانکداری یکی از آخرین نمونه این پژوهش‌ها است.

دکتر بیاتا لوبینسکا نویسنده این کتاب مهندس مالی با بیش از ۱۵ سال تجربه عملی است که در مؤسسات مالی بین‌المللی مانند «جنرال الکترونیک کاپیتال»، «شرکت دیلویت تاچ توماتسو لیمیتد» و «بانک استاندارد چارترد» مستقر در میلان و لندن فعالیت کرده است. اکنون، وی یک شرکت مشاوره مستقر در لندن را رهبری می‌کند.

وی پیش از این، رئیس بخش ریسک بازار در گروه «می دایرکت» در لندن، با تمرکز بر ریسک نرخ بهره، ریسک بازار و مدیریت ترازنامه بود. او، افزون بر عضویت در دانشکده «مدیریت ریسک خزانه‌داری بانک» - که توسط پروفسور موراد چودری در لندن تأسیس شد- آموزش‌هایی را برای متخصصان صنعت بانکداری در سراسر جهان (از جمله لندن، ایالات متحده آمریکا، عمان، قطر، کویت و ترکیه) ارائه می‌دهد.

زمینه‌های اصلی تخصص او عبارت است از: قیمت‌گذاری انتقال وجه، ریسک نرخ بهره در دفاتر بانکی، مدیریت بدهی-دارایی، مدیریت ترازنامه از طریق «قیمت‌گذاری وجوه» و بهینه‌سازی. لوبینسکا دارای مدرک دکترا از دانشگاه اقتصاد «وروتسلاو» در لهستان است. انتشارات زرهون وابسته به دفتر مطالعات تاریخ اقتصادی ایران (موسسه رهاورد اندیشه و خرد) در تداوم انتشار آثار برتر بین‌المللی علم اقتصاد می‌کوشد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها